Ima li neko iskustva. Kako radi? Vredi li dati te pare? Hoće li biti problema u kompatibilnosti? Ima GA-P35C-DS3R pa me interesuje da li vredi da jurim zu memoriju?
moje skromno misljenje da ne vredi...iskvarilo se geil...skoro sam ugradjivao bas tu konfiguraciju i nece da radi na njenim default latencijama (4-4-4-12) nego na 5-5-5-15....inace pre neki dan sam nasao kod jedne firme (da je ne imenujem) hyperX kingstone 800MHz 2x2Gb dual channel za oko 7000 dindzi...mislim da ti je ona boljaa i jeftinija za oko 2000 din.....pozz
ne nisam se cackao, komp je za isporuku pa ne zelim da se igram sa naponima,tj trebalo bi sve da je na defaultu za ljude koji su samo korisnici (nerazumeju se bas nesto posebno)
Mislim da nijedan korisnik nece primetiti razlike u latencijama, tako da i nije toliko bitno na kojim rade. Osim naravno ako ne koriste razne test programe, pa im je bas stalo da im radi na toliko i toliko. Ja licno smatram da to nije uopste bitna razlika.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - `Svadjanje preko interneta je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi. I ako pobedis i dalje si retardiran.
Ali da bi radila 4-4-4-12 na 800MHz, moras da joj stavis 2.1v ( tako i pise valjda na njoj ) a ploca je default 1.8v i zato i stavlja sama 5-5-5-15 jer ne moze sa 1.8v nizu latenciju.
Slazem se da je sasvim sve jedno koje su latencije/brzina modula,razlika je skoro neprimetna u realnom radu.ako vec hoces da sve to dotegnes malo moras u bios-u postaviti na manual,bez toga nista.
:: Ima li neko iskustva. Kako radi? Vredi li dati te pare? Hoće li biti problema u kompatibilnosti? Ima GA-P35C-DS3R pa me interesuje da li vredi da jurim zu memoriju ::
Latencije mi ne predstavljaju problem jer ne nameravam toliko da koristim racunar za igrice vec da radim na njemu i mislim da to nisu tolike razlike nego sam cuo da je Geil ultra vrlo prevrtljiva i da sa Intelom bas nece da radi. A mene interesuje da kupim kvalitetnu memoriju koja je pouzdana i kad je zabodem da ce da mi radi bez problema a cena mi je odgovarajuca.
Ja imam E4500, GA-P35-DS3L i Black Dragon-a 2x1Gb 800mhz i radi stabilno 24/7 na 873 mhz, voltaza je 2.0v, koliko i pise na njoj, a latencije su 4-4-4-12(toliko je default za nju,bar pise na njoj,ali ploca valjda obori na 5-5-5-18,pa ti moras sam u Biosu da namestis na 4-4-4-12 i radice bez ikakvih problema, pgotovo ako ne nameravas da je klokujes). Dizao sam je i na 900 i sve je radilo stabilno, prolazili mnogi testovi bez problema,ali nisam hteo vise da je forsiram...Cak mi radi i na default naponu, 1.89v ocitava speedfan,ali sam ja podigo napon na 2.0, jer tako pise na njoj.
Moja topla preporuka,dakle kompatibilna je sa p35, ali uz ogradu, jer ipak zavisi od primerka.
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
Ja imam E4500, GA-P35-DS3L i Black Dragon-a 2x1Gb 800mhz i radi stabilno 24/7 na 873 mhz, voltaza je 2.0v, koliko i pise na njoj, a latencije su 4-4-4-12(toliko je default za nju,bar pise na njoj,ali ploca valjda obori na 5-5-5-18,pa ti moras sam u Biosu da namestis na 4-4-4-12 i radice bez ikakvih problema, pgotovo ako ne nameravas da je klokujes). Dizao sam je i na 900 i sve je radilo stabilno, prolazili mnogi testovi bez problema,ali nisam hteo vise da je forsiram...Cak mi radi i na default naponu, 1.89v ocitava speedfan,ali sam ja podigo napon na 2.0, jer tako pise na njoj.
Moja topla preporuka,dakle kompatibilna je sa p35, ali uz ogradu, jer ipak zavisi od primerka.
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
Geil Black Dragon nije Value memorija i sasvim je nomalno da radi da vecim latencijama(samo Value select memorije ne treba stelovati jer kao sto ime kaze imaju vec odabrane vrednosti)Inace to je poenta kvalitetnijih memorija sto imas opciju da se igras sa latencijama...A to sto ti je na 1.8V a ne na 2.1 nema nikakve veze sa tvojim problemom. Odmah nakon sto udjes u BIOS pritisni CTRL+F1 i otvorice ti se skrivena podesavanja, nasteluj latencije kako treba(4-4-4-12) i voltazu koju hoces...Exit `n Save i resio si `problem`.
PS. Ima rezlike izmedu CL5 i CL4 memorije...Videces i sam.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.