Poz svima, nije me dugo bilo, nisam nikako mogao da nabavim komponente...sad mi je stigao E8400 + GA p35 DS3L i imam ogromnih problema...Glavni problem mi je taj sto ne mogu da ugasim kompjuter nikako...bilo software-ski iz wina bilo preko power dugmeta....komp se izgasi, prodje cela procedura gasenja i posle 2-3 sec, sam se upali ??Sve zivo sam probao ( najnoviji bios, clear cmos, sva podesavanja power man. iz biosa, sve konektore na ploci probao)..nosio i u 2 servisa i nemaju pojma...Komp mi radi kao zmaj sto se tice wina, ali ostaje taj ogroman problem..Ajde pomagajte please, jer ako ne uspem moram ici iz Ns u Bg da mi menjaju plocu i to tek u ponedeljak...jeli imao neko slican problem ?
Iskreno ploce koje GA pravi a koje su hvaljene X puta zapravo i nisu bas tako dobre, to je moje iskustvo. Imao sam dosta reklamacija sa bizarnim problemima sa GA-P35-DSX i GA-P965-DSX plocama. Te ploce su dosta jeftinije od konkurencije i prilicno su nategnute da rade ono za sta nisu projektovane. Te imaju problema sa paljenjem i gasenjem te problema sa O/C-om koji je kao default njegov adut, te imaju neke neboulozne bugove sa `mem leakage`, te sa fabriski `korumpiranim` prikljucima...Ne mora da znaci da je kod tebe ploca u pitanju, ali bih posao do nje. Zato mi je GA uvek na 3. mestu: Asus i Abit su i dalje neprikosnoveni. Nisi rekao koje je napajanje, koja memorija da li je O/C-ovan...
Cooler master 550w + 2 gb 800 Corsair xms2...trenutno nije nista klokovano i napajanje i memorija je savrseno radila pre par nedelja u starom kompu, tako da mislim da nije do njih + u servisu su mi vadili sve komponente i rekli da je do ploce sto sam i ja bio ubedjen..samo sam se nadao da cu moci resiti problem a ne da cu morati ici i da je vracam.Sad ozbiljno razmisljam da dodam 20e i uzmem Asus-a, koji me nikad nije izneverio dosad....toliko ste nahvalili ovu plocu DS3L da sam je zato uzeo, zbog overkloka.......Reci mi masino Asus ili abit do 100e MAX, ni e vise, koja bi bila `pandan` ovoj DS3L po specifikacijama i mogucnosti overkloka.
...ali mislim da je u pitanju Bios. Imao sam kod ortaka sličan problem, jer je kod njega bio u POWER MANAGEMENT uključen, čini mi se, nešto kao ` wake up by LAN`, a imao je kablovski modem uključen u mrežnu kartu. Stvar je u tome da se mašina palila čim neki podatak dođe preko mreže, tako da mu se dešavalo isto što i tebi. A opet, može da bude da je neki problem sa strujom...ili si loše povezao žičice od kućišta sa pločom. Više mi ništa ne pada na pamet...
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
za drugu istu ili kupi abit ip35-e vs p5k pro vs p5k.reci mi kada ti se iskljuci komp na trenutak zatim ukljuci dali ti se cooler na palit-u vrti max brzinom?poz
sve sam ja to pokusao i probavao razne kombinacije + dok sam to radio, poiskljucivao sam i izvadio sve, samo je graficka ostala..ni tv tjuner ni zvucna nista...iskopcani kablovi od zvucnika, iskopcani kablovi od adsl modema...znaci samo ono sto je potrebno da upalim komp..znaci nije do podesavanja do biosa.
for psyman...
komp se skroz iskljuci, svi ventilatori se ugase, tako bude par sekundi i opet se sam od sebe pali.....recite mi, strah me da nesto ne sprzim....par puta sam morao da gasim komp, zbog namestanja kablova,vadjenja kartica itd....i gasio sam komp tako sto ga ugasim iz wina i onda prekinem dovod struje na napajanju (dugmence 1 i 0 ) ...da li se moze nesto desiti sa kompom zbog toga ?
psyman je naveo neke. Iako nisam ljubitelj DFIa cini mi se da je IP35 infinity BloodIron nesto bolji.
- R a v e n L o r d -
:: za drugu istu ili kupi abit ip35-e vs p5k pro vs p5k.reci mi kada ti se iskljuci komp na trenutak zatim ukljuci dali ti se cooler na palit-u vrti max brzinom?poz
i njemu je pala cena,nisam ni znao.probaj jos da izvadis bateriju i napravis kratak spoj zatim vrati batridzu i probaj sta veli.naravno pre toga uzstekaj ga iz struje.poz
:: psyman je naveo neke. Iako nisam ljubitelj DFIa cini mi se da je IP35 infinity BloodIron nesto bolji :: :: :: - R a v e n L o r d - :: :: :: za drugu istu ili kupi abit ip35-e vs p5k pro vs p5k.reci mi kada ti se iskljuci komp na trenutak zatim ukljuci dali ti se cooler na palit-u vrti max brzinom?poz
:: i njemu je pala cena,nisam ni znao.probaj jos da izvadis bateriju i napravis kratak spoj zatim vrati batridzu i probaj sta veli.naravno pre toga uzstekaj ga iz struje.po :: :: :: :: psyman je naveo neke. Iako nisam ljubitelj DFIa cini mi se da je IP35 infinity BloodIron nesto bolji :: :: :: :: :: :: - R a v e n L o r d - :: :: :: :: :: za drugu istu ili kupi abit ip35-e vs p5k pro vs p5k.reci mi kada ti se iskljuci komp na trenutak zatim ukljuci dali ti se cooler na palit-u vrti max brzinom?po
sve sam vec to radio...nema rezultata...sad sam gledao po netu...najradije bih uzeo istu ovu ali me masina sad istripovala sa tim kvarovima, ne bih da uzmem novu pa da imam neki drugi kvar kad dodjem kuci......Asus p5k pro mi deluje ok ili DFI Infinity Blood-Iron P35 ? ili da trazim istu ovu ? ajde pomagajte , jako mi je bitno...sto vise razlicitih misljenja bolja odluka i rezultat :)
Jedno je vreme bila moda da se savetuje promena napajanja. Onda, da se pređe sa intel-a na AMD, pa obratno. Sa ATI-ja na Force... Reinstal naravno, u svakom slučaju, SVEŽ, flashovanje i ostala resetovanja. U mnogim slučajevima, to je i pomagalao, jer kao što postoji moda u odgovorima, postoji i moda u problemima, naučno dokazivo - neke se greške jednostavno pojave i dok se ne `provale` postanu modni detalj koji narasta - pa nestane. To što te muči, rešićeš tako što odeš lepo u BIOS i isključiš opciju da se sistem - os - pc kako već piše u toj verziji biosa, pali u slučaju... signala sa modema, LAN-a, prilikom dodira muve, pritiska na tastaturu ili pokret pacova... u određeno vreme. Kod izvesne Chaintech ploče, baš sam se lepo zabavljao sa tim problemom pre koju godinu. Zbog nečega, vraćala se na default podešavanja malo-malo, i dupe mi pomerala... Ajd` u zdravlje... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: Jedno je vreme bila moda da se savetuje promena napajanja :: Onda, da se pređe sa intel-a na AMD, pa obratno :: Sa ATI-ja na Force.. :: Reinstal naravno, u svakom slučaju, SVEŽ, flashovanje i ostala resetovanja. U mnogim slučajevima, to je i pomagalao, jer kao što postoji moda u odgovorima, postoji i moda u problemima, naučno dokazivo - neke se greške jednostavno pojave i dok se ne `provale` postanu modni detalj koji narasta - pa nestane :: To što te muči, rešićeš tako što odeš lepo u BIOS i isključiš opciju da se sistem - os - pc kako već piše u toj verziji biosa, pali u slučaju... signala sa modema, LAN-a, prilikom dodira muve, pritiska na tastaturu ili pokret pacova... u određeno vreme. Kod izvesne Chaintech ploče, baš sam se lepo zabavljao sa tim problemom pre koju godinu. Zbog nečega, vraćala se na default podešavanja malo-malo, i dupe mi pomerala.. :: Ajd` u zdravlje.. :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
formatiran svez xp(nebitno ali sam i to cak uradio), flashovan bios na poslednji..iskljucene sve opcije koje si rekao, vec sam to pokusavao...nema rezultata, ne ide mi u glavu vise, bas sam baksuz ovih dana.
sve je stvar ukusa.koju god da uzmes od navedenih neces pogresiti,sa zamenom takodje.racunaj da su ove asus,abit,dfi malo jaca klasa od ga ploce koju imas sto i cena govori.pogledaj specifikacije,garanciju koja ide uz mobo pa odluci sam.ako volis malo vise da se igras u bios-u uzmi dfi.poz
:: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: i njemu je pala cena,nisam ni znao.probaj jos da izvadis bateriju i napravis kratak spoj zatim vrati batridzu i probaj sta veli.naravno pre toga uzstekaj ga iz struje.po :: :: :: :: :: :: :: psyman je naveo neke. Iako nisam ljubitelj DFIa cini mi se da je IP35 infinity BloodIron nesto bolji :: :: :: :: :: :: :: :: :: - R a v e n L o r d - :: :: :: :: :: :: :: za drugu istu ili kupi abit ip35-e vs p5k pro vs p5k.reci mi kada ti se iskljuci komp na trenutak zatim ukljuci dali ti se cooler na palit-u vrti max brzinom?po :: :: :: sve sam vec to radio...nema rezultata...sad sam gledao po netu...najradije bih uzeo istu ovu ali me masina sad istripovala sa tim kvarovima, ne bih da uzmem novu pa da imam neki drugi kvar kad dodjem kuci......Asus p5k pro mi deluje ok ili DFI Infinity Blood-Iron P35 ? ili da trazim istu ovu ? ajde pomagajte , jako mi je bitno...sto vise razlicitih misljenja bolja odluka i rezultat :)
I na kraju balade coveku nismo u opste pomogli. @Ognjeni@Druze izvini sto ja nisam postavio temu sinoc umesto tebe,nisam bio kuci a i nisam znao kako da ljudima objasnim tvoj problem!Inace jesi li probao sve sto sam ti rekao?Jesi li gledao jumpere na ploci i sl?P.S.Javi mi se da vidimo sta cemo da odradimo!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
ja na plocim imam opciju tipa enable boot on power loss, probaj da to postavis na disable. Mozda samo nagadjam a mozda i pomogne.
Ako uzimas ja bih preskocio DFI.
Pozdrav
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
za ognjeni ako racunar spontano pali to je hardverski problem provri dugme za paljenje mozda ima kratko spoj .odkaci iz ploce i provri kuler za cpu i paste ... i cip Mb mozda preterano greje pozzzzzz
Ja sam pred Novu godinu sklopio drugaru kompjuter sa svim novim komponentama. Isto mi se desavalo. Ispostavilo se da se Reset dugme na novom Cooler Master kucistu zaglavljuje i da stalno obrce sistem u krug. Morao sam da ga rasklopim i malo isturpijam otvor da bi posle sve bili u redu. Glupo, ali istinito. Proveri i to, kao sto ti je rekao salari.
Nightbird
:: za ognjen :: ako racunar spontano pali to je hardverski proble :: provri dugme za paljenje mozda ima kratko spoj .odkaci iz ploc :: i provri kuler za cpu i paste .. :: i cip Mb mozda preterano grej :: pozzzzz :: :: ::
Nosio sam ga bio u 3 servisa, sve zivo su isprobali i nisu nasli problem, vadili sve komponente i dosli do zakljucka da je do ploce.....bila je revizija 1.0...vratio sam je i uzeo novu istu, reviziju 2.0....radio mi je komp juce ceo dan na 4.0 tako da je ok .)....vratio sam sad lepo na 3.6, manje se greje i sve superiska .)...hvala svima na pomoci i....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.