Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Izbijanje osiguraca (suka)
STRANA 1 OD 1
Nesha8x8 Izbijanje osiguraca (suka) 21.02.2008. 16:59 T8291

status: user
broj poruka: 25

Ljudi molio bih za vase strucno misljenje.Imam drugara koji je nercik po prirodi,puno puta je kompjuter dolazio u delovima na sastavljanje kod mene,i svi smo mislili da je tom vremenu dosao kraj kada mu je keva kupila novi komp i sebi uzela njegov stari,avaj,to sad sve nije bitno.
Situacija je sledeca:
Kada se pre neki dan doticni drugar iznervirao ,prilikom prolaska pored starog kevinog racunara sutnuo ga je iz sve snage u zadnji gornji deo tj u napajanje,u tom momentu ,posto je komp bio pod napajanjem ,citaj upaljen,doslo je do varnicenja i izbijanja osiguraca u stanu,a fizicki je polomjen plasticni deo ,odnosno utikac za napajanje.
Kupio sam novo napajanje i zamenio,kad ono na ploci svetli crvena lampica i nece da proradi ni jedan ventilator na ploci,nista,ne radi,mrtvo,sve sem te crvene lampice koja svetli.
Ne zanima me da li je neko imao slicno iskustvo vec `da li je potrebno da zamenim plocu?`
U pitanju je 478 socket ploca,na kojoj je Pentium 4 na 2.4 Ghz

Hvala unapred drugari!
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox Zameni drugara :) 21.02.2008. 17:05 #44884

broj poruka: 1400

Odnesi bolje nekom na servis, da ne spalis jos nesto....

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud A jel si ti Nesa iz tehnike 8x8 21.02.2008. 17:35 #44885

broj poruka: 3741
Odnesi drugara na servis ja bih rekao da je njemu napajanje crklo
a sta ti ja znam...

Stripy Prvo 21.02.2008. 20:35 #44906

broj poruka: 4163
proveri da nema neka paljevina na ploči, elektronici harda itd... Može da se desi da je prošlo 220v na komponente

Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs