Neka prica ko sta hoce ali za dobar OC ce ti trebati dobra ploca, ova kosta oko 125-130€ i sa njom ces lagano da guras 4ghz. Uz to ce MCH biti dosta hladniji nego na DS3 zato sto ima heat pipe sistem hladjenja.
da iskoristis odlicne oc mogucnosti ovog procesora potrebna ti je ploca koja ce raditi na 450+ fsb za 24/7,sto vise to bolje.licno imam ds4 plocu i nisam jos trazio neke max limite sto se fsb-a tice.max sto mi je bilo potrebno pri igranju je bilo 420 mhz koje postize bez podizanja napona.verujem da uz malo ubrizgavanja napona moze da pogodi 500mhz ali neznam dali ce biti stabilna i koliko ce se gregati pored pasivnog heat pipe-a.citao sam na oc.net-u da su user-i na bloodiron plocama postizali 560 fsb s aftermarket coolerom na severnom mostu.naravno to je veliko opterecenje za plocu i moze lako da se desi da odkaze ali verujem da izmedju 450 i 500 mhz koliko je tebi potrebno radi bez da se oznoji.videcu ovih dana da iscedim fsb iz ploce pa javljam rezultate.poz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.