Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Stara masina problem
STRANA 1 OD 1
doca80 Stara masina problem 15.02.2008. 15:22 T8187

status: user
broj poruka: 3053
Procesor je Duron 750 mhz,ploca neka sa Via cipsetom,256 ram-a,Geforce 2 32mb,hdd 30gb.Problem je-potpuno crn ekran bez ikakvog zvuka.Svi kuleri zavrte,hdd se cuje da radi,a ekran crn!Na monitoru gori crveno lampica kad je komp ukljucen,a dok je sve radilo ok,lampica je gorela zeleno.Probao sam da stavim drugu ispravnu graficku,i da stavim drugi monitor i ista prica.I njegova stara graficka je ispravna,proverio sam na drugom kompu.Sta moze biti problem?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mario80bg :) 15.02.2008. 15:34 #44089

broj poruka: 163
Napajanje :D

Ali pre toga pokushaj ovo:
Rasklopi ceo komp i dooobro ga chetkicom ocisti od prashine i izduvaj fenom na terasi.
Sve kontakte na grafickoj i memoriji prebrishi gumicom za brisanje (skolska gumica)
Proveri da ti nisu neki elektroliti nabubreli na plochi a narocito oni oko napajanja... Mogu i da iscure a tu je kraj uglavnom :S
Sve vrati i sklopi pa probaj...

Probaj bez spojenog optichkog drajva, modema i sl... Samo osnovno. Ima sanse da proradi jer smanjish potrosnju struje. Izmeri i unimerom napon na napajanju dok recimo otvarash opticki drajv...
Resetuj bios :D
Igraj se malo ako necesh da platish. A i ne verujem da bi ti neko popravljao jer im je lakshe da ti uvale novu konfu.

Ali verovatno je napajanje... A nisi nam rekao ni koja je marka.. .
Pozz

dokolenko

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 15.02.2008. 15:48 #44091

broj poruka: 12057

Jel sigurno sve u redu sa tim monitorom ?

Stripy Probaj 15.02.2008. 15:56 #44095

broj poruka: 4163
prvo napajanje. Ako imaš pci modem izvadi ga i probaj bez njega i drugih pci kartica.Ako bude isto, izvadi memoriju i startuj komp. ako ne zapišti crkla je ploča (99%) ili proc (1%). Ako pišti vrisnula ti je memorija.

Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

Tjewap Re: Probaj 15.02.2008. 16:56 #44114

broj poruka: 172
Ako ne pisti (crko je beeper) :)

Psihijatri zavide pevacima turbo - folka na broju pacijenata!

:: prvo napajanje. Ako imaš pci modem izvadi ga i probaj bez njega i drugih pci kartica.Ako bude isto, izvadi memoriju i startuj komp. ako ne zapišti crkla je ploča (99%) ili proc (1%). Ako pišti vrisnula ti je memorija
::
:: Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policij
doca80 zona sumraka 15.02.2008. 17:19 #44117

Napajanje je ok,monitori su ok. Izvadim memoriju i hard,komp pisti jednolicnim tonom u jednakim intervalima. Vratim memoriju (2x 128mb),bez harda,na kompu se pojavi slika, ma sve normalno,samo trazi hard.1000 puta pre ovoga nije radilo,i sad odjednom bez ikakvog razloga je proradilo. Ne razumem!!!

VMARC Re: zona sumraka 15.02.2008. 18:34 #44124

broj poruka: 9420
Probaj sa po jednim memorijskim modulom. Crko ti je jedan od ta dva. Ako nisu oni, reci zbogom ploci.

:: Napajanje je ok,monitori su ok. Izvadim memoriju i hard,komp pisti jednolicnim tonom u jednakim intervalima. Vratim memoriju (2x 128mb),bez harda,na kompu se pojavi slika, ma sve normalno,samo trazi hard.1000 puta pre ovoga nije radilo,i sad odjednom bez ikakvog razloga je proradilo. Ne razumem!!
ljuki Definitivno CPU 15.02.2008. 18:34 #44125

broj poruka: 324
Crko ti je procesor to ti ja tvrdim 100% meni su crkla 2 takvi simptomi se jevljaju provereno

doca80 Komp radi 15.02.2008. 19:12 #44133

bez problema,ima sliku i upravo se spremam da dignem Windows.Mislim da je mozda memorija gubila kontakt zbog prasine,jer kad sam otvorio kuciste samo sto slepih miseva nije bilo unutra! Da je crkao procesor ili ploca komp nebi radio nikako,zar ne? Ispravite me ako gresim.

mario80bg .) 15.02.2008. 19:47 #44137

broj poruka: 163
Aj shto prashina davi kulere... Nego shto uz prisustvo vlage pravi kratak spoj...
A jesi prebrisao sve kontakte gumicom za brisanje grafitne olovke? Na taj nacin ocistish temeljno kontakte bez oshtecenja i miran si...
Pozz
dokolenko

doca80 Nisam 15.02.2008. 19:59 #44142

ali prebrisacu,sada dizem Windows,pa kad zavrsim to onda sledi jos detaljnije ciscenje.

ljuki PA nije bas 15.02.2008. 20:37 #44149

broj poruka: 324
`Da je crkao procesor ili ploca komp nebi radio nikako,zar ne? Ispravite me ako gresim.`

Za CPU ako je riknuo desavaju se stvari kao sto si naveo

Problem je-potpuno crn ekran bez ikakvog zvuka.Svi kuleri zavrte,hdd se cuje da radi,a ekran crn!Na monitoru gori crveno lampica kad je komp (ISKLJUCEN)ukljucen,a dok je sve radilo ok,lampica je gorela zeleno.Probao sam da stavim drugu ispravnu graficku,i da stavim drugi monitor i ista prica.I njegova stara graficka je ispravna,proverio sam na drugom kompu.Sta moze biti problem?

Ventilatori takodje ce raditi ako je vrisnula i ploca( zavisi sta je riknulo).

Ako mem nije imala dobar kontakt cuo bi pistanje

Najverovatnije doslo je do pomeranja CPU -a u Socket-u drmanjem ili slicno pa nije imao dobar kontakt.

Ako mi neverujes uradi sledece izvadi cpu pa vidi kako se ponasa racunar

AKO ga pazljivo napunis lopatom peska on ce raditi
toliko o prasini ONA je itekako stetna zbog grejanja, zagusenja ventilatora...

Vlaga je mnogo opasnija

doca80 kvar je pronadjen 15.02.2008. 21:12 #44153

Jedan modul od 128mb je pravio problem. Izvadio sam njega,podigao Windows sa 128mb ram-a,i komp radi bez greske. Cak sam poterao i Return To Castle Wolfenstein na ovoj masini,bez seckanja.Hvala svima na odgovorima.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs