Corsair, ovaj GeIL je smece za overclock, na mnogim Intelima nece ni 900MHz, Inace, vecina ce ti njih reci ovde da uzmes GeIL, jer ga svi hvala da nebesa a memorija je ustvaro smece, a i svi je i imaju uglavnom i ja je imam i kazem ti da ga zaobidjes u sigokom luku ! Meni, 860MHz max sa 4-4-4-12, 900MHz BSOD odma, 1000 da ni ne sanjam, i ne nisam glup i nisam pocetnik jedino da probam 10-10-10-20 pa mozda da uspe 900MHz... A Mushkin ide 1100MHz kod mene, Kingston isto a elpida chipovi.
Tebi i jos dosta njih, ali takodje ima dosta njih kod kojih nece da mrdne maltene, ne samo Ultra, nego i BD i EVO ova nova, I to sa Intelom a kod AMD-a se clockuje poprilicno dobro. Znaci ceo GeIL je lutrija sa Intelom ovo sam i sam proverio, EVO 1066MHz, ide do 1100MHz i to je to na X38 ploci, ortak ima Ultru 6400 ona takodje nece ni 900MHz ni CL5 ni sa 2.2-2.3v znaci jednostavno ne mrda. Sto se tice Corsair-a on bi trebao da ide 1000MHz samo de nadje taj sa CL5 baci 5-10e vise za onaj sa CL4 taj provereno ide 1000MHz za 24/7 I ako hoces razmotri bolje Kingstona HyperX za slicnu lovu, taj takodje ide 1000MHz provereno.
Slažem se. Skoro sve je lutrija ovih dana. Sve i svašta crkava, ne radi kako treba, nije 100% kompatibilno, a to je kod kombinacije memorija matična sve veći problem. Naročito to zna da nervira one koji za komponente dali lepe pare i hoće malo da se poigraju sa njima (overklokuju). Sreća pa meni ne treba brzina preko 800-850 MHz za OC. Tako da ja moju držim na 800 MHz i 4-4-4-12, množilac na 9 i magistralu na 390 MHz. Dobro je i to što se i CPU buni na većim brzinama (mislim da mu je dosta tih 1.1 GHz više), pa mi ni memorija na 1066 ne bi mnogo značila za OC. Naravno, bilo bi brže ali nije neophodno. Ne volim mnogo memoriju da `pritiskam` jer to zna dosta problema da pravi. (corrupet file, comprssion error, greške kod backu-ovanja itd...to stvarno ne volim). Iskreno, kad vidim da memorija može da ostane na default brzinama asinhrono (mem. deliocem), dok se cpu i ploča lepo izuvaju, drago mi je.
Neke grafičke na nekim pločama neće ni za 10 MHz da podignu mem/gpu. I sa zaključanom PCI-E magistralom na 100. Ne pomaže ni novi BIOS, ništa, neće i kraj.
2gb Ultre kosta smesnih 42€ sto ce reci da ces za cenu drugih marki dobiti skoro duplo vise memorije. Konkretno navedeni Corsair 1GB 800MHz DDR2 kosta 64 € a pogledaj cenu Geil memorije. KINGSTON 2GB 800MHz DDR2 HyperX sam video u dve radnje u jednoj je 50 a u drugoj 90€, vise mi lici da je ovo drugo prava cena.
Na koliko god da klokujes memoriju 2x vise memorije (odnosno sistem sa vise memorije) je uvek brze od onoga sa manje memorije koja radi na sumanutim MHz.
Po meni ti je bolji Corsair, ako su tačne navedene cene. Imam GA-P35-DS4 ploču i Geil Ultra 4*1GB DDR2-800 CL4. Prvo sam kupio 2*1GB Geil-a, čim se Geil pojavio kod nas i radilo je kao 4-4-4-12, 2.1V na 920MHz bez problema. Kada sam skoro dokupio još jedan par, tj sadašnjih 4*1GB sa tajminzima 4-4-4-12, 2.1V držim ih na 860MHz, sve preko 870Mhz mi je nestablino. I kad ostavim samo ovaj drugi, noviji par, neće preko 880MHz. Definitivno nisu isti čipovi kao u početku. Nisam imao želje da se igram sa opuštanjem tajminga i dizanjem napona memoriji. Pre toga sam imao Corsair Twin2X 1GB (2*512MB) DDR2-800 5-5-5-12 (u to vreme plaćen više nego posle svih 4GB Geil-a zajedno). Corsair mi je sa defaultnih 800MHz 1.8V opušteno radio na 1050MHz sa 5-5-5-14 tajminzima na 1.9V. tako da mi je ostao u lepom sećanju. Jedino bih da znam gde si Corsair Twin2X parove našao po ovoj ceni.
Kako si uspeo da nateraš Geil na GA-P35-DS4 na 1GHz? Meni nije uspelo preko 920MHz sa 4-4-4-12 i 2.1V. Koji si napon stavio za mem i koji su ti tajminzi? Moj E6300 sam sa Corsairima na 1GHz terao na 3.5GHz, ali sa Geilom ne prelazim stabilnih 3.22GHz, iznad toga mi se javljaju mem. greške.
To je to sto ja pricam za GeIL, lutrija u kojoj ces verovatno izgubiti, samo, ne zavisi ti OC procesora od OC memorije, stavi multiplier za memoriju 2x ili koliko vec pa dizi na 3.5GHz a nek memorija bude 800MHz ili kolko vec.
pa pazi na modulima pise da rade na 2,1v a na geilusa pise da je radni napon modula od 1.9 do 2.3V.znaci na mojoj ploci za 1ghz mi treba 2,3v.tajminzi iz validizacije par posta viselje su 4-4-4-12-2t.napominjem da moduli mogu jos da se cede barem na mojoj konfi,ja sam zaokruzio brzinu na 1000mhz.
:: Kako si uspeo da nateraš Geil na GA-P35-DS4 na 1GHz :: Meni nije uspelo preko 920MHz sa 4-4-4-12 i 2.1V :: Koji si napon stavio za mem i koji su ti tajminzi :: Moj E6300 sam sa Corsairima na 1GHz terao na 3.5GHz, ali sa Geilom ne prelazim stabilnih 3.22GHz, iznad toga mi se javljaju mem. greške :: :: ::
E6300 ima max množilac 7 (7*266). Ako bih stavio multiplier na najmanji mogući tj. 2X a memoriju ostavio na 800 dobio bih samo 2.8GHz. Treba mi veći FSB da bih išao dalje, a samim tim i mem da ga prati. 3.5GHz =7*500MHz, znači mem sa 2X multiplierom mora da radi na 1GHz. Sa E4XXX i E2XXX je lakše jer oni imaju default FSB na 800Mhz. Ako pitaš šta će mi E6xxx - treba mi hardverska virtuelizacija, a nje nema ni na 2xxx ni na 4xxx. A i nabavio sam ga pre nego što su se oni pojavili.
@Psyman ok, dići ću napon za na 2.3V, neka ona 120mm iznad memorije na Gemini II radi ono za šta sam ih platio :) Doduše, ja imam 4*1GB, ne verujem da će baš ići do 500, al da vidim koliko može.
A da, da on ima 7 multiplier, ako nisi dizao voltaze odma probaj 2.2v-2.3v za 1000MHz i CL5 pa vidi dal oce, 4GB jeste teze uskladiti, ako nece digni malo voltazu za NB na ploci moglo bi da pomogne.
zanimljivo i ja imam geminII.samo da ti kazem jednu stvar.dok sam imao box cooler memorija mi je bila dosta topla na 2,2 v,nisam proveravao kako sam ubacio geminII verujem da hladi solidno.javi rezultate sa 4 modula.
Hmm, probao sam sa naponom 2.25V (+0.45), i +0.1 za NB. U oba slučaja isto - preko 920Mhz neće stabilno. Videću da prodam ovih 4*1GB i da kupim 2*2GB. Cena za 2*2GB je sada mnogo povoljnija nego pre mesec-dva, kad sam nabavio drugih 2*1GB.
Koju imaš reviziju DS4? Moja je 1.0, ona sa hladnjacima sličnim DQ6. Koja ti je verzija BIOSa? Posle F4 nisam dirao.
:: zanimljivo i ja imam geminII.samo da ti kazem jednu stvar.dok sam imao box cooler memorija mi je bila dosta topla na 2,2 v,nisam proveravao kako sam ubacio geminII verujem da hladi solidno.javi rezultate sa 4 modula :: ::
moja je rev 2.0 sa poslednjim biosom f11.uzmi flashuj to novim biosom i onda probaj opet da oc-ujes.verujem da ces dobiti koji mhz.sto se tice memoriskih modula ako bas hoces da ih menjas za 2x2 module,vidi nadji neke vec testirane na ds4 ploci da znas sta kupujes.
:: Hmm, probao sam sa naponom 2.25V (+0.45), i +0.1 za NB. U oba slučaja isto - preko 920Mhz neće stabilno :: Videću da prodam ovih 4*1GB i da kupim 2*2GB. Cena za 2*2GB je sada mnogo povoljnija nego pre mesec-dva, kad sam nabavio drugih 2*1GB :: :: Koju imaš reviziju DS4? Moja je 1.0, ona sa hladnjacima sličnim DQ6 :: Koja ti je verzija BIOSa? Posle F4 nisam dirao :: :: :: :: zanimljivo i ja imam geminII.samo da ti kazem jednu stvar.dok sam imao box cooler memorija mi je bila dosta topla na 2,2 v,nisam proveravao kako sam ubacio geminII verujem da hladi solidno.javi rezultate sa 4 modula :: :: :: ::
ala ste se raspricali i niko mi nerece sta a uzmem xaxa koliko sam shvatio ako neklokujem obe su extra ali mi niko nije opisao crnog zmaja a on deluje najmocniji tu :D i sve na kraju kad se pogleda - CORSAIR
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: ala ste se raspricali i niko mi nerece sta a uzmem xax :: koliko sam shvatio ako neklokujem obe su extra ali mi niko nije opisao crnog zmaja a on deluje najmocniji tu :D :: i sve na kraju kad se pogleda - CORSAIR
Sve sto sam napisao ovde je moje licno iskustvo.igram se sa modulima nekih god dana i stvarno sam prezadovoljan sa njima za 4k din.
:: Ljudi savetuju na osnovu toga koja im memorija vise lezi na dusi a ne na osnovu znanja i iskustva.Evo ti pogledaj lepo sta kazu profesionalci kod nas :: :: http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=1381 :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: @PCBeast@ :: :: :: ala ste se raspricali i niko mi nerece sta a uzmem xax :: :: koliko sam shvatio ako neklokujem obe su extra ali mi niko nije opisao crnog zmaja a on deluje najmocniji tu :D :: :: i sve na kraju kad se pogleda - CORSAIR
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.