Moja preporuka bi bila da pazaris nesto od Cooler Mastera, i pritom uzmes neku njihovu pastu, e sad, moras reci na kojoj maticnoj si montirao doticni procesor posto neki cooleri su kabasti pa nece da pasuju na neke ploce, ili su previse blizu drugim komponentama. Od Cooler Mastera bi mogao Sphere, ili ako imas mesta GeminiII...
A za pastu uzmi Arctic Silver 5 iliti AS5 imas je u Imte*-u 420din, nesto najbolje sto mozes naci kod nas i pazljivo procitaj uputstvo na sajtu proizvodjaca za pravilno nanosenje (jako je vazno) i uzivaj.
Da si uzeo 8400 koji radi na 3ghz ne bi morao da klokujes a cena bi ti bila ista kao za taj 8200+dodatno hladjenje. Al ajde kad citas postove napaljenih likova po forumima shvatis da je bolje uzeti slabiji procesor i novi hladnjak pa uraditi OC istog a da pri svemu tome ne uracunas neminovnu povecanju potrosnju struje... no o tome niko ne razmislja ali na kraju to ispadne daleko skuplje nego da odmah uzmes pravi procesor i drzis ga na fabrickom kloku.
Prosto je tako ono sto na prvi pogled izgleda povoljnije je u stvari skuplje na period od 1-2 godine.
:: Moja preporuka bi bila da pazaris nesto od Cooler Mastera, i pritom uzmes neku njihovu pastu, e sad, moras reci na kojoj maticnoj si montirao doticni procesor posto neki cooleri su kabasti pa nece da pasuju na neke ploce, ili su previse blizu drugim komponentama. Od Cooler Mastera bi mogao Sphere, ili ako imas mesta GeminiII.. :: :: ::
ploca je Asus p5e,a kuciste antec 900... Jel moze tu da se nakaci geminiII???
:: Da si uzeo 8400 koji radi na 3ghz ne bi morao da klokujes a cena bi ti bila ista kao za taj 8200+dodatno hladjenje :: Al ajde kad citas postove napaljenih likova po forumima shvatis da je bolje uzeti slabiji procesor i novi hladnjak pa uraditi OC istog a da pri svemu tome ne uracunas neminovnu povecanju potrosnju struje... no o tome niko ne razmislja ali na kraju to ispadne daleko skuplje nego da odmah uzmes pravi procesor i drzis ga na fabrickom kloku :: :: Prosto je tako ono sto na prvi pogled izgleda povoljnije je u stvari skuplje na period od 1-2 godine :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !! :: ::
Pa,ja sam pitao za savet za hladjenje,a ne za procesor,ali ok... Ako te bas zanima,taj procesor sam uzeo jer je samo on bio u prodaji kad sam uzimao komp... e8300 i e8400 nisu bili nigde na lageru,vec na cekanju,a ja nisam imao vremena da cekam...
Izvinjavam se nisam video ranije, vidi pod Thermaltake Arctic Silver ja je kupio pre neki dan 08-02-2008 (dva komada). Imas je sigurno u cenovniku pogledaj pazljivije.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.