Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
MSI...stvarno ne valja?
STRANA 1 OD 1
racingboy MSI...stvarno ne valja? 12.02.2008. 00:12 T8121

status: user
broj poruka: 157

Zasto svi toliko kritikujete ou firmu zar stvarno prave tolika sranja???A kakve su im graficke?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
popovl Pitanje je ocekivanja 12.02.2008. 00:38 #43617

broj poruka: 149
Imao sam plocu MSI svojevremeno,radila je,posle prodata.Nista posebno u odnosu na konkurecjiju,pruzala je samo ono sto je napisano u specifikaciji,a to se nekima ne dopada.Naravno,neki proizvodjaci su velikodusni pa ponude dobar potencijal preko propisane specifikacije proizvoda.MSI se drzi sredine kvaliteta izrade,OC potencijala,podrske,performansi,cene...

Trenutno imam MSI 7600 GT,non stop 600/1600,sto je za ovakavu graficku dosta,bolje reci puno...

MACHINE Grafike su nesto bolje 12.02.2008. 00:43 #43619

broj poruka: 5704
ali i to crkava. Sve sto MSI pravi je manje vise lose, mozda one Platinum serije mogu da prodju, ostalo ne...nekada (pre `03) je to bio jedan od boljih brandera

- R a v e n L o r d -

Stripy Poslednji 12.02.2008. 00:55 #43622

broj poruka: 4163
proizvod MSI-ja koji je radio kako treba je ploča BX MASTER. Posle toga svi proizvodi su imali ogroman % crkavanja a i ono što radi radi đene-đene (izuzetak su platinum i diamond serije za koje bi bilo sramota da ne rade obzirom koliko koštaju)

Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

MACHINE Re: Poslednji 12.02.2008. 01:28 #43630

broj poruka: 5704
Ja bih ipak dodao da su KT7 Turbo (KT133A) bile pored Abit KT7-A/E vrhunske ploce. Poslednji dobar model sam video 2002.

- R a v e n L o r d -

:: proizvod MSI-ja koji je radio kako treba je ploča BX MASTER. Posle toga svi proizvodi su imali ogroman % crkavanja a i ono što radi radi đene-đene (izuzetak su platinum i diamond serije za koje bi bilo sramota da ne rade obzirom koliko koštaju
::
:: Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policij
Neba Ma ne 12.02.2008. 02:37 #43639

broj poruka: 1197
Svi kritikuju ovu firmu zato što im se ćefnulo. :)))
Lično imam iskustva samo sa matičnom pločom K7N2 Delta2 Platinum, koja je po meni odlična!!!
S druge strane, gledam šta danas nude i za koje pare, i poredim ih sa drugim proizvođačima... Ukratko jedu VELIKA govna, to ti je to! Gledaj da ih zaobiđeš. Nisu oni, tipa nude manje za manje pare, oni su tipa: nude manje za više para. To je, naravno, moj utisak trenutne ponude MSI-a.

Nepismenim i polupismenim ljudima treba zakonom zabraniti upotrebu tastature!
Vaskev re 12.02.2008. 09:00 #43649

broj poruka: 1673
Koliko para toliko muzike, MSI je u jednom periodu poveo kampanju probijanja u sam vrh kvaliteta (doba KT133 ploca) ali je kasnije posustao. Jednostavno takav kvalitet ima i takvu cenu a takve klijentele nema mnogo pa se vratio u srednji segment gde puca na kvantitet. Za istu cenu Asus ce zahvaljujuci boljim inzenjerima napraviti bolju plocu upotrebivsi iste komponente. Za najskuplji segment je Asus naravno broj jedan i to stoji. Trenutno GA igra ulogu koju je nekada igrao MSI sa ugradnjom solid elektrolita na svim plocama ali poredeci ploce iz iste kategorije i dalje je Asus ispred njih. Meni konkretno nikada nije crkla Asus graficka dok sam imao nekoliko slucaja da na MSI grafickim memorija koja je fabricki umesto na 1000MHz radila na 900MHz a ipak je crkla posle godinu dana (MSI EN6600GTVTDR128) inace je kostala 240e kad sam je kupio i nije bila lowend sto je ipak malo nedopustivo, za nizi segment mozda ali visi i visoki nikako. Verovatno da neko ima i drugih iskustava pa saslusaj i njih i odluci sam.

MaliAbner Ne znam da druge ali... 12.02.2008. 09:11 #43652

broj poruka: 7769
... ja sam imao dva losa iskustva sa proizvodima te firme, CD-RW (najgori rezac svih vremena) i MP3 plejer (koji ni jednu zadatu komandu nije valjano izvrsavao), od tada nista vise sto ima logo MSI.
Sto se mene tice ta firma vise ko da ne postoji.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

-ShonE- Re 12.02.2008. 09:28 #43657

broj poruka: 3529
Evo ja vec drugu plocu za redom, do duse iz serije platinum, koristim i nikakvih problema, prva je otisla kod ortaka i jos besprekorno sljaka!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
RacaBG re msi 12.02.2008. 09:56 #43663

broj poruka: 104
Ja sam imao losa iskustva sa MSi CD ROMom, gore sranje nisam video.

Grafa 7600gs sa pasivnim hladnjakom (crni sa tribalima) crkla mi je PRVO VECE (jun 2006).

Maticna k9neo-f me je zezala non stop, zaglupljivao se PS2 za tastaturu, usb port koji sam koristio za adsl modem stalno se tripovao, a hladnjak na chipsetu mogao je kafu da skuva.

sta ces vise :))
operator Nije da branim MSI, ali treba biti realan. 16.02.2008. 10:32 #44235

broj poruka: 4262
MSI ploče treba da imaju oznaku FS FSR ili FR. Takve ploče rade svoj posao savršeno. Nemam ni jednu takve oznake na reklamaciji ili na servisu. Problem je kod nas što dobavljači uzimaju ploče od 20 do plafon 48 eura na paletu po ploči. To su inače 3-razredne i po kvalitetu i po ceni ploče. E sad što ih naši dobavljači prodaju po znatno višoj ceni nije naš problem. Generalno gledajući, svi će za ASUS ili GB izdvojiti višpe nego za MSI. Prema tome koliko para toliko i muzike.

Što se tiče grafičkih tačno je da su manje kvalitetne od ASUS i GB.

Optika katastofalna.

Sva ostala oprema ok, osim mp3 player-a od 400 dindži, koje se prodaju po 3000 ili 4000 zavisno koliko hoće neko da uzme na jedinici proizvoda.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs