Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Problem oko bios-a, zna li neko resenje
STRANA 1 OD 1
sojkic Problem oko bios-a, zna li neko resenje 11.02.2008. 19:51 T8116

status: user
broj poruka: 216

Imam plocu asus p5b, na njoj je zadnja verzija biosa 1803 ja mislim da je ta oznaka. Problem je sledeci, otkako sam fleshovao taj bios koji je duplo veci nego prethodni, nije mi moguc overclock procesora, samo mi dopusta da podesim q-fan za dodatne ventilatore da mi ne zuje jako, a i program ai suite prijavljuje gresku i nece da se podigne, ustvari podigne se i zablokira.
Pokusao sam rol back biosa, ne ide standardnim putem, nasnimio sam bios na flopy, pa kod restarta drzao alt+f4 da se podigne az flash, on ucita stari bios ali nece da ga flesuje preko novog
Sledece sam skinuo afudos i preko butabilne diskete podigao dos, pa ubacio ovu drugu disketu sa afudosom i starijom verzijom biosa za dos, pokusao da rolbackujem bios ali ne ide, a program afu dos je iz pretprosle godine, nema novijeg na sajtu
Ima li iko ideju ili zna postupak kako da vratim stari bios i stare opcije posto imam e4300 i greota da ne ide vise od 1.8 ghz.
A da, procesor sam promenio pre skoro godinu dana pre sam imao 805D, a memoriju sam promenio pre 3 meseca, sada je 2*1 gb na 800 mhz geil, a bila je 2*512 mb na 533 corsair, a nisam radio reinstalaciju sistema, ne znam da li to ima uticaja, ali ploca mi se pocela ponasati kretenski posle novog biosa.
Hvala unapred za savete
Pozdrav forumasima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markodj Fleshovanje na eprom programatoru 11.02.2008. 20:23 #43598

broj poruka: 51
Mislim da ti je to najbolje reshenje. Dash soma dindzi i gotovo.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sojkic Flesh 11.02.2008. 20:43 #43599

broj poruka: 216
Fleshovanje na eprom programatoru

Mislim da ti je to najbolje reshenje. Dash soma dindzi i gotovo.

Gde to ima i ko to radi?
Pozz
RacaBG re: `flesh` 11.02.2008. 21:49 #43600

broj poruka: 104
Ako je bios u DIP32 ili PLCC32 chipu, bez problema se fleshuje na Willem eprom programatoru.

Ali ako je SPI FLASH u DIP8 to je vec mnogo veci problem. Ali nemas potrebe za tim, jer ti se podize sistem.

Ako je taj chip serijski treba ti noviji flash program za DOS (npr. AFD887 za award bios i SPI chip). Kad fleshujes kucas npr. AFD887.exe /F.

Nakaci se na REBELSHAVEN forum i tamo ces naci sta te zanima, verovatno ima i TWEAKovani BIOS za tvoju plocu.

psyman meni 11.02.2008. 22:05 #43601

broj poruka: 1046
je afuwin resavao problem.progooglaj malo imas na tone flash tool-ova.baci mail asus-ovoj tehnickoj sluzbi.
VMARC Re: Flesh 12.02.2008. 00:47 #43621

broj poruka: 9420
mailuj ServisPC on zna....

:: Fleshovanje na eprom programatoru
::
:: Mislim da ti je to najbolje reshenje. Dash soma dindzi i gotovo
:: Gde to ima i ko to radi
:: Pozz
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs