Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Temperatura
STRANA 1 OD 1
Djuraway Temperatura 04.02.2008. 19:26 T7982

status: user
broj poruka: 202

Kojim programima se meri tenutna temperatura za CPU i za graficku kartu i koje su max dozvoljene ???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zandarm Re.. 04.02.2008. 19:33 #42574

broj poruka: 1454
Everest Home ili Profesional. Nema tu maximalne temperature, nego optimalne.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
`Svadjanje preko interneta je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi. I ako pobedis i dalje si retardiran.

llo 04.02.2008. 19:39 #42575

broj poruka: 146

HWmonitor je dobar program,kao i SpeedFan,Everest...Dozvoljene temperature zavise od modela CPU/GPU,mada CPU ne bi smio da prelazi preko 60.Od 60 - 65 C je zona rizika,ako se predje ta granica,obavezno pregledati hladjenje i voltaze.Kod novijih CPU temperature su znatno nize i obicno idu do 55 u loadu.Ako zelis da mjeris temperature procesora i graficke u toku igranja,onda koristi RivaTuner.

Djuraway ?????? 04.02.2008. 19:41 #42577

ok optimalna
samo mi reci, jer mi je riknuo ventilator na ati hd 2400
Djuraway Hvala llo 04.02.2008. 19:44 #42579

jos samo za graficku koliko u normalu a koliko ako se igra
zandarm Re... 04.02.2008. 19:45 #42581

Pa s obzirom da ti ne radi ventilator na gpu, bilo sta novije, uslovno receno ce ti dici temperaturu do iznemoglosti same komponente.
Meni je na 8800 gts, temperatura bila 96C, ali je prezivela, a tebi ne preporucujem dalje koriscenje iste dok ne nabavis novi ventilator.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
`Svadjanje preko interneta je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi. I ako pobedis i dalje si retardiran.

Djuraway za zandarme 04.02.2008. 19:51 #42582

da li pomaze kupovina coolera i kojeg sa strane na kucistu
jer ovaj malecki ventilator sa graficke tesko da cu negde naci

zandarm Re.. 04.02.2008. 19:55 #42584

Ako ti je karta pod garancijom, nosi je, zamenice ti ga, a za kuciste uzmi bilo koji.

Djuraway dodatni fan 04.02.2008. 20:04 #42589

Garancija istekla, a mislio sam na dodatni ventilator sa strane a ne na cooler uz napajanje

llo Re: Hvala llo 04.02.2008. 20:11 #42591

broj poruka: 146

:: jos samo za graficku koliko u normalu a koliko ako se igr

Ne znam kako da ti pomognem,nijesi rekao model ili oznaku.Guglaj,naci ces informacije o tvojoj karti.Mislim da u najgorem slucaju temperatura ne bi smjela da prelazi 50 - 60 C.Ako imas garanciju,poslusaj zandarma.Ako ne,onda kupi obican,manji kuler za kuciste i namontiraj ga na graficku.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs