HWmonitor je dobar program,kao i SpeedFan,Everest...Dozvoljene temperature zavise od modela CPU/GPU,mada CPU ne bi smio da prelazi preko 60.Od 60 - 65 C je zona rizika,ako se predje ta granica,obavezno pregledati hladjenje i voltaze.Kod novijih CPU temperature su znatno nize i obicno idu do 55 u loadu.Ako zelis da mjeris temperature procesora i graficke u toku igranja,onda koristi RivaTuner.
Pa s obzirom da ti ne radi ventilator na gpu, bilo sta novije, uslovno receno ce ti dici temperaturu do iznemoglosti same komponente. Meni je na 8800 gts, temperatura bila 96C, ali je prezivela, a tebi ne preporucujem dalje koriscenje iste dok ne nabavis novi ventilator.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - `Svadjanje preko interneta je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi. I ako pobedis i dalje si retardiran.
:: jos samo za graficku koliko u normalu a koliko ako se igr
Ne znam kako da ti pomognem,nijesi rekao model ili oznaku.Guglaj,naci ces informacije o tvojoj karti.Mislim da u najgorem slucaju temperatura ne bi smjela da prelazi 50 - 60 C.Ako imas garanciju,poslusaj zandarma.Ako ne,onda kupi obican,manji kuler za kuciste i namontiraj ga na graficku.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.