Sve zavisi koju ces memoriju da uzmes jer ne radi bas sa svim memroijama kako treba Gell Kingston!! Moje misljenje da bas i ne vredi tolikog cimanja!! Ja licno nisam bas zadovoljan! Koliko sam muke video da napravim da radi!!! I na deafaltu volt ni makac preko 350*9 za Q6600 dok sa GA-P35-DS3P S775 P35 380*9...
Bolje uzmi Gigabyte GA-P35-DS4 S775 P35 DDR2 PCI-E ili Gigabyte GA-P35-DS3P S775 P35 DDR2 PCI slicen su im cene a ako hoces nesto skuplje uzmi Aaus sa x38.
:: :: :: Sve zavisi koju ces memoriju da uzmes jer ne radi bas sa svim memroijama kako treba Gell Kingston!! Moje misljenje da bas i ne vredi tolikog cimanja!! Ja licno nisam bas zadovoljan! Koliko sam muke video da napravim da radi!!! I na deafaltu volt ni makac preko 350*9 za Q6600 dok sa GA-P35-DS3P S775 P35 380*9.. :: :: Bolje uzmi Gigabyte GA-P35-DS4 S775 P35 DDR2 PCI-E ili Gigabyte GA-P35-DS3P S775 P35 DDR2 PCI slicen su im cene a ako hoces nesto skuplje uzmi Aaus sa x38.
Abit IP35-E (~90e) je najslabija, zatim ide IP35 (115e) i na kraju vrhunska IP35-Pro (150e). Prve dve su u klasi sa GA-P35-DSX. IP35pro ce oduvati tu Gigabyteovu igracku od ploce, pride GA ima vise kvarova i buggova od Abita. Jedino su DQ6 modeli nesto jaci ali i skuplji. Pro je pravi Overclockerski model, to je IP35 sa izmenjim Panasonic solid-state-capacitors. Dakle, neda se uporediti jedino sa nekim Asus iz serije Ai-Republic Of Gamers koji je bolji ali Premim/Pro i Deluxe su istoj toj klasi. Da se razumemo: GA je tek na 3. mestu kao brander kod nas pa i u svetu: prvi je Asus a drugi Abit. Ovo na osnovu kvaliteta, dugotrajnosti, malom broju otkaza i overclockabilnosti...dakle, ne ubrajam u ovo Foxconn i DFI, oni su iz druge price...MSI pogotovo...
Ne bih dao 150 eura za Pro,jer znatno jeftiniji model od istog proizvodjaca,ili iz Asus,GA,DFI...moze obezbijediti vjerovatno priblizne,a smijem se kladiti i iste performanse.
Izuzimajuci Pro model,ostali (P35) su prosli relativno jeftin proces proizvodnje i usli na trziste sa nimalo naivnom cijenom,ocekujuci da ce ih prodati ime.U kvalitet i pouzdanost ne sumnjam,ali ono sto nude za svoju cijenu je diskutabilno.To nije nista vise od GA.Osim toga,najjeftiniji GA model je skuplji u proizvodnji,a znatno jeftiniji u prodaji od Abita srednje klase,dok su performanse vrlo blizu granice high end modela.
@Machine
Pretjerujes.Vremena se mijenjaju.Stari,dobri Abit,ostalo mu je tek toliko lucidnosti za osmisljavanje ponekog propratnog utility softvera za plocu,vise interesantnog nego korisnog.Ali legenda,nazalost,blijedi.Iscezava.Pa,gdje su nestali oni panegerici koje novinari nijesu razvlacili na dvije strane da bi dobili koji dolar vise,vec zbog istinskog uzbudjenja,za koje je bio dovoljan i pogled na logo.S vremena na vrijeme,stidljivo se pojavi neki review,utisak je povoljan,ali nista vise,nikakva indicija da se radi o vrhunskom proizvodu.Ovo govori visestruki korisnik i fan Abita. Slazem se za poredak brendera,ali on je validan samo ako govorimo o ugledu.Prodaja i ucestalost u racunarima korisnika je sasvim druga prica.
Sve zavisi koju ces memoriju da uzmes jer ne radi bas sa svim memroijama kako treba Gell Kingston!! Moje misljenje da bas i ne vredi tolikog cimanja!! Ja licno nisam bas zadovoljan! Koliko sam muke video da napravim da radi!!! I na deafaltu volt ni makac preko 350*9 za Q6600 dok sa GA-P35-DS3P S775 P35 380*9...
Mislio sam da koristim Geil memoriju sa ovom plocom. Znam da si ti imao nekih problema sa Geil memorijom i ovom plocom pa me zanima da li si uspeo da ih resis? Meni se cini da je ovo ipak najbolja ploca u svojoj klasi. Dugo sam razmisljao izmedu GA P35-DQ6 i ove ploce, cak sam razmisljao i o nekoj X38 ploca posto one imaju podrsku za PCIe 2.0, mada ni sam ne znam sta bi time dobio. Ali, ipak zanima me i iskustvo onih koji imaju ovu plocu. Pogledacu i karakteristike ASUS-ovih ploca, mada za sada nisam nasao ono sto mi odgovara, mozda Maximus formula ili Blitz formula. Hvala svima na dosadasnjim odgovorima.
Potpuno se slazem sa Machine-om ploca je skroz dobra i neces se zeznuti ako je uzmes
@ llo A sta ti kao radis u Abitu pa znas koji proces izrade ploce koriste.Ko normalan poredi Gigabyte sa Abitom.Nisam neki okreli navijac Abita ali nisu toliko nisko pali da ih poredis sa Gigabyte-om ,Ne sumnjam da ima boljih modela ploca na trzistu i to za verovatno manju kintu ali Gigabyte te modele jednostavno nema jer je krs
kada vec uzimas za vise novca uzmi sa x38 chipsetom obavezno.
:: :: Sve zavisi koju ces memoriju da uzmes jer ne radi bas sa svim memroijama kako treba Gell Kingston!! Moje misljenje da bas i ne vredi tolikog cimanja!! Ja licno nisam bas zadovoljan! Koliko sam muke video da napravim da radi!!! I na deafaltu volt ni makac preko 350*9 za Q6600 dok sa GA-P35-DS3P S775 P35 380*9... :: :: Mislio sam da koristim Geil memoriju sa ovom plocom. Znam da si ti imao nekih problema sa Geil memorijom i ovom plocom pa me zanima da li si uspeo da ih resis :: Meni se cini da je ovo ipak najbolja ploca u svojoj klasi. Dugo sam razmisljao izmedu GA P35-DQ6 i ove ploce, cak sam razmisljao i o nekoj X38 ploca posto one imaju podrsku za PCIe 2.0, mada ni sam ne znam sta bi time dobio. Ali, ipak zanima me i iskustvo onih koji imaju ovu plocu. Pogledacu i karakteristike ASUS-ovih ploca, mada za sada nisam nasao ono sto mi odgovara, mozda Maximus formula ili Blitz formula. Hvala svima na dosadasnjim odgovorima :: ::
Sa gell memorijom i knigston!!!!!! ALi tek iz treceg felsovanja biosa sam uspo da je naterma da radi! Kao sto rekh za te pae se ne vredi cimat jeste dobra ploca ali za 30-50 evra vise uzmes X38 chipset i bog te vidi
Asus Maximus Formula ili Asus Blitz Formula SE Gigabyte GA-X38T-DQ6
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.