Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
C2D E8400 Heat Problems!!!
STRANA 1 OD 1
Valheru C2D E8400 Heat Problems!!! 03.02.2008. 12:59 T7954

status: user
broj poruka: 750
http://www.ocforums.com/showpost.php?p=5460892&postcount=48

Kad Inspiracija Cuti,
Razum Se Brzo Zamara...

Roger Zelazny - Cronicles Of Amber
Nemo-Novi Sad
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psyman zanimljivo 03.02.2008. 13:23 #42345

broj poruka: 1046
mlada arhitektura,nesazrela.zato se i rade revizije.

Pisko Kapavac, triper 03.02.2008. 14:24 #42353

broj poruka: 6645
Procurilo. Prokapalo. Triper - kapavac. Došlo je do curenja elektrona u high-k razvijenom naprednom uspešnom tehnološki neviđenom litografskom procesu proizvodnje chipzille. DAAMIT tek stidljivo najavljuje da će.... da mu curi. Ali, sutra.
Kao i uvek, ko se zaleti kao muva, uleti u G., tek posle idu kolači. Ništa strašno osim što nema overclocka. Jedino, kad se MALO bolje promisli, u kakvoj je to groznici Intel kada je tako nešto izbacio na tržište, tako nešto neprovereno, nezavršeno, u stvari, proizvodni škart? Do sada je bar po tome bio poznat, da je sve provereno i (isključno Prescott) sposobno za bar 30% više nego ga fabrika deklariše, sigurnosti i standarda radi. Kad ja tamo a ono cvrc. To je morao DAAMIT da uradi sa Phenom-ima jer je stvarno u nezavidnoj situaciji.... A, za nas neznalce, bar sad nakon toliko mučnih godina, Intel nije u frci da bude najbrži? Šta im je sad? Opet na vlast došli looseri iz prethodne dekade.... e, ovaj svet srlja u propast...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

marke ma... 03.02.2008. 18:11 #42382

broj poruka: 384
Ja imam e6750 i svaki program mi pokazuje drugaciju temperaturu. Zvanicno postoji neka razlika od 14 ili 15 stepeni u odnosu na bios koji pokazuje manje. mada je meni razlika oko 12 stepeni u idnosu na core temp.

Nemam pojma zasto se to dogadja i ko je kriv, ali mislim da ne vazi samo za 8400 procesore..

OCz re 03.02.2008. 18:16 #42384

broj poruka: 2900
SpeedFan osim najnovije verzije valjda,
Pokazuje temp za jezgra ( a mozda i za ceo CPU ) okruglo 15c manje.
Te se namesti u ocpijama offset +15c da bi temp bila tacna.
marke ok. 03.02.2008. 18:33 #42386

broj poruka: 384
mada nisam ni razmisljao o speedFan-u neo o asus ai suit i asus pc probe, kao i vrednosti i biosa (mada ova dva i citaju iz biosa koliko ja znam), u odnosu na core temp... a i stavio sam poslednji bios i opet sve isto...

MaliAbner Re: ma... 04.02.2008. 14:50 #42529

broj poruka: 7769
Termometar je majka, zavuces ga do procesora naslonis na isti pa ocitas rezultat.
Sve ostalo su sarene laze, kako to program moze da ocita temperaturu i da se tvrdi da je on bas pouzdan kad su to uglavnom ocitavanja sensora sa ploce.

Znaci samo fizicki, kad se samo setim da sam nekad davno dobio takav senzor uz plocu.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Ja imam e6750 i svaki program mi pokazuje drugaciju temperaturu. Zvanicno postoji neka razlika od 14 ili 15 stepeni u odnosu na bios koji pokazuje manje. mada je meni razlika oko 12 stepeni u idnosu na core temp
::
:: Nemam pojma zasto se to dogadja i ko je kriv, ali mislim da ne vazi samo za 8400 procesore.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs