koji kuler uzeti za bartona socketA koji radi na 2.2 da li bi COOLER MASTER DP5-6I31D-A1 zavrsio posao ako ne koji drugi
Da li je riknula graficka? Desave se sledece nekad pri podizanju Xp ceo ekran posareni u nekim kockicama i kad ga resetujem normalno .Hvala na odgovorima unapred
Verovatno ti se kartica pregrejava. Skini RivaTuner i proveri na kojoj brzini ti radi ventilator na grafickoj, pa ga povecaj. Takodje, ako si overclockovao, vrati vrednosti na default. - - - - - - - - - - ASUS Striker II Formula LGA 775 nForce 780i SLI Intel Core 2 Extreme QX9650 Yorkfield @ 4.3GHz, 12MB L2 Cache Corsair Dominator 4GB (2 x 2GB) DDR3 1800MHz 2x BFG Tech GeForce 8800Ultra 768MB 384-bit GDDR3 u SLI Rezimu
:: Verovatno ti se kartica pregrejava. Skini RivaTuner i proveri na kojoj brzini ti radi ventilator na grafickoj, pa ga povecaj. Takodje, ako si overclockovao, vrati vrednosti na default :: - - - - - - - - - - :: ASUS Striker II Formula LGA 775 nForce 780i SL :: Intel Core 2 Extreme QX9650 Yorkfield @ 4.3GHz, 12MB L2 Cache :: Corsair Dominator 4GB (2 x 2GB) DDR3 1800MH :: 2x BFG Tech GeForce 8800Ultra 768MB 384-bit GDDR3 u SLI Rezim ::
o Moj boze.....jeli neko primetio da samo klinci od 3 godine i ljudi bez ukusa stavljaju konfiguraciju kao signature ?? Bolesno....
p.s. senkagod...u lazu lazarevic pod hitno...mada mislim da je kasno za tebe
:: o Moj boze.....jeli neko primetio da samo klinci od 3 godine i ljudi bez ukusa stavljaju konfiguraciju kao signature ?? Bolesno... :: :: p.s. senkagod...u lazu lazarevic pod hitno...mada mislim da je kasno za tebe
Nemoj se praviti pametan, mnogo sam stariji od tebe. Racunare sam sastavljao verovatno i pre nego sto si se rodio tako da ne komentarisi. U potpis is navike stavljam konfiguraciju racunara iz prostog razloga da ako imam neko pitanje/problem itd. ne moram da je postujem svakog puta ili ako neko hoce savet/pomoc u vezi sa nekom od komponenta koje ja imam, moze da mi se obrati za pomoc.
A sad sto ti mislis da svako ko se bavi tim i ima para za dobar racunar laze ili se hvali ili ko zna sta, to je tvoj problem.. - - - - - - - - - - ASUS Striker II Formula LGA 775 nForce 780i SLI Intel Core 2 Extreme QX9650 Yorkfield @ 4.3GHz, 12MB L2 Cache Corsair Dominator 4GB (2 x 2GB) DDR3 1800MHz 2x BFG Tech GeForce 8800Ultra 768MB 384-bit GDDR3 u SLI Rezimu
:: :: :: :: Verovatno ti se kartica pregrejava. Skini RivaTuner i proveri na kojoj brzini ti radi ventilator na grafickoj, pa ga povecaj. Takodje, ako si overclockovao, vrati vrednosti na default :: :: - - - - - - - - - - :: :: ASUS Striker II Formula LGA 775 nForce 780i SL :: :: Intel Core 2 Extreme QX9650 Yorkfield @ 4.3GHz, 12MB L2 Cache :: :: Corsair Dominator 4GB (2 x 2GB) DDR3 1800MH :: :: 2x BFG Tech GeForce 8800Ultra 768MB 384-bit GDDR3 u SLI Rezim :: :: :: :: :: o Moj boze.....jeli neko primetio da samo klinci od 3 godine i ljudi bez ukusa stavljaju konfiguraciju kao signature ?? Bolesno... :: :: p.s. senkagod...u lazu lazarevic pod hitno...mada mislim da je kasno za tebe
Inače obožavam likove koji u dnu poruke ili na nekim drugim forumima imaju u user opisu svoju mašinu. Uuuu imam 800 terabajta RAM-a, 63 procesora, 200 HDD-a u RAID-u -8, CPU 5 eksaherza, posebno kućište za grafičke i dva Obrenovca za napajanje (mada trokiraju).
Cekajte,u cemu je problem?Do sad sam primijetio nekoliko ljudi koji su stavljali specifikacije masine umjesto uobicajenog signature.Uglavnom su bile prosjecne komponente i niko se nije bunio.Sad kad se pojavio neko sa osjetno boljim racunarom,odjednom imamo problem?!Sta je u pitanju?
Procitaj post iznad tebe. Zaista ne vidim koji vam je problem... Sto se mene tice promenicu potpis, ali zaista bi trebalo malo da odrastete i umesto da komentarisete tudji potpis da odgovorite coveku na pitanje...
Pozdrav. - - - - - - - - - - ASUS Striker II Formula LGA 775 nForce 780i SLI Intel Core 2 Extreme QX9650 Yorkfield @ 4.3GHz, 12MB L2 Cache Corsair Dominator 4GB (2 x 2GB) DDR3 1800MHz 2x BFG Tech GeForce 8800Ultra 768MB 384-bit GDDR3 u SLI Rezimu
:: :: I ja mislim da grafička pakuje kofere.... :: :: Inače obožavam likove koji u dnu poruke ili na nekim drugim forumima imaju u user opisu svoju mašinu. Uuuu imam 800 terabajta RAM-a, 63 procesora, 200 HDD-a u RAID-u -8, CPU 5 eksaherza, posebno kućište za grafičke i dva Obrenovca za napajanje (mada trokiraju) :: :: Haos. :: ::
:: Nemoj se praviti pametan, mnogo sam stariji od tebe. Racunare sam sastavljao verovatno i pre nego sto si se rodio tako da ne komentarisi. U potpis is navike stavljam konfiguraciju racunara iz prostog razloga da ako imam neko pitanje/problem itd. ne moram da je postujem svakog puta ili ako neko hoce savet/pomoc u vezi sa nekom od komponenta koje ja imam, moze da mi se obrati za pomoc :: :: A sad sto ti mislis da svako ko se bavi tim i ima para za dobar racunar laze ili se hvali ili ko zna sta, to je tvoj problem. :: - - - - - - - - - - :: ASUS Striker II Formula LGA 775 nForce 780i SL :: Intel Core 2 Extreme QX9650 Yorkfield @ 4.3GHz, 12MB L2 Cache :: Corsair Dominator 4GB (2 x 2GB) DDR3 1800MH :: 2x BFG Tech GeForce 8800Ultra 768MB 384-bit GDDR3 u SLI Rezim :: :: :: :: :: :: :: :: Verovatno ti se kartica pregrejava. Skini RivaTuner i proveri na kojoj brzini ti radi ventilator na grafickoj, pa ga povecaj. Takodje, ako si overclockovao, vrati vrednosti na default :: :: :: - - - - - - - - - - :: :: :: ASUS Striker II Formula LGA 775 nForce 780i SL :: :: :: Intel Core 2 Extreme QX9650 Yorkfield @ 4.3GHz, 12MB L2 Cache :: :: :: Corsair Dominator 4GB (2 x 2GB) DDR3 1800MH :: :: :: 2x BFG Tech GeForce 8800Ultra 768MB 384-bit GDDR3 u SLI Rezim :: :: :: :: :: :: :: :: :: o Moj boze.....jeli neko primetio da samo klinci od 3 godine i ljudi bez ukusa stavljaju konfiguraciju kao signature ?? Bolesno... :: :: :: :: p.s. senkagod...u lazu lazarevic pod hitno...mada mislim da je kasno za tebe
Za razliku od tebe ja ne moram da se pravim pametam...a sto se tice tvoje konfiguracije `da bi drugi mogli da te pitaju za saveti i pomoc ` ..pitam se da li bi stavio isto tako konfiguraciju da ti je neka prosecna ili ispod prosecna konf-a.....e da ....jos gore ako si stariji, balavog klinca mogu da razumem ali ovo je skroz drugo....Nemam potrebe da se raspravljam stobom,samo mi je zao kad vidim tako nesto.....
p.s. llo niko ziv na ovom forumu nije stavljao prosecnu konf. u signature , da je to okej prema drugima prvi bih stavio svoju high end konfu i hvalio se ali mislim da je to teska malogradjanstina
A ti kao ne bi prepoznao da neko sa problemom ima iste komponente kao ti kad postavlja pitanje. Ili misliš da će neko da ti postavi pitanje kad vidi tvoje komponente ? Kad bi se....zezeli.
Pravim se pametan? Ja sam coveku odgovorio na pitanje a ti si skrenuo skroz off-topic bez ikakvog razloga. I odgovor na tvoje pitanje je da, stavio bi u potpis i da imam konfiguraciju ispod proseka, nema nikakve razlike. Da sam hteo da se hvalim, ja bi to uradio, ali zaista ne vidim svrhu toga. Ali dobro... I ja sam vec zasao skroz off-topic. Ja cu lepo promeniti potpis posto zaista ne mogu da se raspravljam sa svakim niti sam zato ovde.
Pozdrav.
:: Za razliku od tebe ja ne moram da se pravim pametam...a sto se tice tvoje konfiguracije `da bi drugi mogli da te pitaju za saveti i pomoc ` ..pitam se da li bi stavio isto tako konfiguraciju da ti je neka prosecna ili ispod prosecna konf-a.....e da ....jos gore ako si stariji, balavog klinca mogu da razumem ali ovo je skroz drugo....Nemam potrebe da se raspravljam stobom,samo mi je zao kad vidim tako nesto.....::
:: ...onfiguracija, mislim na spisak komponenti...bila bi to najbolja masina `0 :: :: sorry, for off-topic, moze bilo koji jeftini cooler koji pase na SA ili S370. Verovatno ti je korumpiran VRAM ili RAM-DAC kartice, ako nije :: :: :: - R a v e n L o r d - :: ::
Ma sta se foliras masino, svi mi znamo da imas micro ....ATX mobo :)
Za cooler ti je dovoljan ventilator 80 x 80 sa 2500 obrtaja.Sta sve nisam stavljao,lemio,lepio,a dovoljan ti je samo 80 x80 ventilator.Zasarafi ga na dva sarafa,a jedan kraj ce da ti strci 1 cm.Obavice svoj posao,a za kesh idi napij se.Ne zezam se.Provereno na nekoliko Bartona sa box hladnjakom.Uostalom probaj.
GPU se pregreva,treba da se cisti ili jos bolje da se prepakuje.Ako ostaju drecave fleke na povrsinama,memorija ti se pregreva.Ako hladnjak ne pokriva memorijske cipove,kupi one male hladnjake i zalepi preko njih.
Posto mi kroz ruke prolazi gomila novih masina i modernih komponenti ovo mi je sasvim dovoljnno za uobicajen rad
Cim se domognem digitalca slikacu i postovati unutrasnja crevca ...
jegro komponenti iz `00, deo iz `03 i `05 rade non-stop 24h na dan, 365 dana u godini...i nikako da izdahnu...stabilnost maximalna, sve sto moze da uradi (osim igrica, skoro sve sto meni treba) radi korektno...ono sto ne moze tu su pomocne prolazne (temp) masine...
Ja sam imao POTPUNO isti problem sa grafickom(ATI x800xl),Znaci malo radi ok malo zeza.Poslusao sam BataCeleta i evo je grafa i dan danas radi.MEMORIJA na kartici ti pravi problem.Meni se to desilo kao posledica overklokinga.Resenje mog problema je bilo-Instalirao sam RIVA TUNER(Ati Tray Tool se nije dobro pokazao U MOM SLUCAJU,iako njega treba koristiti za Ati kartice),GPU sam oborio takt za 50Mhz(mada nije moralo al` ajde),a takt memorije sam morao da oborim sa default 980Mhz na cak 450Mhz da bi grafika radila kako treba(skroz sam sje_o memoriju).Ti mozda neces morati toliko da obaras takt,ali kad vidis kako ti se slika popravlja znaces koliko da spustis takt,Nemoj da zaboravis da podesis da taj profil koji napravis UCITAVA SA PODIZANJEM SISTEMA!|Ovo radi provereno!!!
:: Asus K7V-T VIA KX-133 Slot-A AGP-4x ATA-66 FSB-100 (GER :: SD-RAM KingMax 256MB BGA PC-133 CAS-2 + Kingston 256MB T-SOP PC-133 CAS-2 (USA :: AMD K7 Athlon 800MHz 128KB L1+512KB L2 Slot-A BOX (USA :: IBM DeskStar 40GB 7200RPM 2MB ATA-10 :: 3dfx Voodoo5 5500 64MB SLI DualGPU VSA-100 2x32MB AGP (MEXICO :: 21` Sony Trinitron MultiScan E530 (UK :: Microsoft IntelliEye Optica :: Logitech Cordless iTouch R :: Creative Labs 5.1 Live :: BigTower EuroCase (CZ :: Chiftec 360W DualFan P4 ATX-1136H (GER :: 2.1 Creative Inspire T3000 ~30W RM :: DVD-R/W 8x/12x/40x/24x Sony DRU-700 :: Canon LaserPrinter LBP290 :: FDD 1.44MB NE :: DFVM US.Robotics 56K-V.92 OEM-3091 (MEXICO :: Altec Lansing AHS20 HeadPhones+Mi :: Pinnacle PCTV-100 Tune :: Logitech QuickCam Expres :: Sweex SurgeArrest Protecto :: Tuce cooler- :: :: Posto mi kroz ruke prolazi gomila novih masina i modernih komponenti ovo mi je sasvim dovoljnno za uobicajen ra :: :: Cim se domognem digitalca slikacu i postovati unutrasnja crevca .. :: :: jegro komponenti iz `00, deo iz `03 i `05 rade non-stop 24h na dan, 365 dana u godini...i nikako da izdahnu...stabilnost maximalna, sve sto moze da uradi (osim igrica, skoro sve sto meni treba) radi korektno...ono sto ne moze tu su pomocne prolazne (temp) masine.. :: :: :: :: - R a v e n L o r d - :: :: Da niste promasili temu ptrebna mi je pomoc oko graficke a mozete otvoriti novu temu ko ima bolju konfiguraciju neznam u cemu je stos,ostalima hvala na odgovorima
Ne pratis pazljivo na casu, odgovorio sam ti u postu #41793
- R a v e n L o r d -
:: :: :: :: :: Asus K7V-T VIA KX-133 Slot-A AGP-4x ATA-66 FSB-100 (GER :: :: SD-RAM KingMax 256MB BGA PC-133 CAS-2 + Kingston 256MB T-SOP PC-133 CAS-2 (USA :: :: AMD K7 Athlon 800MHz 128KB L1+512KB L2 Slot-A BOX (USA :: :: IBM DeskStar 40GB 7200RPM 2MB ATA-10 :: :: 3dfx Voodoo5 5500 64MB SLI DualGPU VSA-100 2x32MB AGP (MEXICO :: :: 21` Sony Trinitron MultiScan E530 (UK :: :: Microsoft IntelliEye Optica :: :: Logitech Cordless iTouch R :: :: Creative Labs 5.1 Live :: :: BigTower EuroCase (CZ :: :: Chiftec 360W DualFan P4 ATX-1136H (GER :: :: 2.1 Creative Inspire T3000 ~30W RM :: :: DVD-R/W 8x/12x/40x/24x Sony DRU-700 :: :: Canon LaserPrinter LBP290 :: :: FDD 1.44MB NE :: :: DFVM US.Robotics 56K-V.92 OEM-3091 (MEXICO :: :: Altec Lansing AHS20 HeadPhones+Mi :: :: Pinnacle PCTV-100 Tune :: :: Logitech QuickCam Expres :: :: Sweex SurgeArrest Protecto :: :: Tuce cooler- :: :: :: :: Posto mi kroz ruke prolazi gomila novih masina i modernih komponenti ovo mi je sasvim dovoljnno za uobicajen ra :: :: :: :: Cim se domognem digitalca slikacu i postovati unutrasnja crevca .. :: :: :: :: jegro komponenti iz `00, deo iz `03 i `05 rade non-stop 24h na dan, 365 dana u godini...i nikako da izdahnu...stabilnost maximalna, sve sto moze da uradi (osim igrica, skoro sve sto meni treba) radi korektno...ono sto ne moze tu su pomocne prolazne (temp) masine.. :: :: :: :: :: :: :: :: - R a v e n L o r d - :: :: :: :: Da niste promasili temu ptrebna mi je pomoc oko graficke a mozete otvoriti novu temu ko ima bolju konfiguraciju neznam u cemu je stos,ostalima hvala na odgovorima
Propadanje se ne moze ubrzati na ovaj nacin. Oovde lici da su celije ostecene ili napajanje istih pa prave problem pri upisu. Mogao bi da flashujes BIOS sa novim parametrima pa da ti to bude uvek default a postoje programi koji mogu ograniciti i izolovati/iskljuciti korumpirane module na kartici i u okviru BIOSa karte ali tu nastupa experimentisanje...slicno kao kod ukljucivanja TMU, pipeline, vertex i ostalih jedinica
- R a v e n L o r d -
:: Ja sam imao POTPUNO isti problem sa grafickom(ATI x800xl),Znaci malo radi ok malo zeza.Poslusao sam BataCeleta i evo je grafa i dan danas radi.MEMORIJA na kartici ti pravi problem.Meni se to desilo kao posledica overklokinga.Resenje mog problema je bilo-Instalirao sam RIVA TUNER(Ati Tray Tool se nije dobro pokazao U MOM SLUCAJU,iako njega treba koristiti za Ati kartice),GPU sam oborio takt za 50Mhz(mada nije moralo al` ajde),a takt memorije sam morao da oborim sa default 980Mhz na cak 450Mhz da bi grafika radila kako treba(skroz sam sje_o memoriju).Ti mozda neces morati toliko da obaras takt,ali kad vidis kako ti se slika popravlja znaces koliko da spustis takt,Nemoj da zaboravis da podesis da taj profil koji napravis UCITAVA SA PODIZANJEM SISTEMA!|Ovo radi provereno!! :: :: ::
kad bi decko koji je postavio ovu temu,znao kako se flesuje bios,ili koriste programi za izolovanje i iskljucivanje korumpiranih modula,nebi bio na pcberzi i postavljao pitanje sta da radi! Tvoje misljenje u vezi svega JAKO postujem,ali ovo sto sam ja napisao moze da uradi SVAKO ko nema skoro nikakvo znanje. To je najjednostavnije resenje,a ako to ne upali,onda treba traziti drugo.Meni su bili isti simptomi i ono sto sam napisao RADI vec mesecima bez greske.U svakom slucaju nema sta da izgubi ako proba ovo sto sam napisao(osim 10 minuta vremena),moze samo da dobije.pozz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.