ok, nakon dugo zavlacenja i pokusaja da pronadjem polovni Barton, odlucio sam uzeti athlon 64.jedino sto me trenutno muci jeste dsa li je za njega bolji k8t800 ili nforce3 250gb chipset.od proizvodjaca definitivno gotivim Abit,samo mi je preostala dilema oko chipset-a.
Uzmi plocu sa NF4 cipsetom, ubedljivo najbolji izbor, PCI-E slot za graficku, magistrala preko 300MHz, 1GB Lan, vecina ploca ima dodatni raid i firewire kontroler. Konkretno ASUS K8N4-E/DL S-754 nForce4 4x PCI-E je dobar izbor to je full ploca, 8 s-ata prikljucka, firewire, 1GB Lan... i kosta ispod 100E
Posto menjas platformu razmisli o uzimanju S939 Athlona64 recimo 3000+ koji kosta isto kao i 3000+ za s754. Naravno, bez razmisljanja uzmi nForce plocu. Najbolje resenje bi bio neki nForce4 Ultra, mada moze da zavrsi posao i bilo koji nf4 4x, sa 800 Mhz HT linkom. E sad, kod nas Abit nema dobru ponudu s939 ploca, a i 754 su im bezveze. NF8 nije uopste neka narocita ploca. Ako uzimas 3000+ definitivno uzmi S939 Venice, koji kosta isto kao i Newcasle s754 koji se vise greje i losije overklokuje. Kao izbor ploce preporuka je DFI NF4 DAGF, a ako imas para, onda Lanparty NF4 UltraD, dakle nikako ne AN8, koji kosta isto a losiji je za klasu. Ako ipak hoces s754 umesto nF8 Abita pazari Lanparty nf3 UT 250GB, koja je sjajna ploca i koju imam u masini. Dakle za s754 nema nista bolje. Ako ipak menjas i graficku za PCI-E savetovao bih ti da obidjes S754 NF4 resenja i da ipak uzmes s939.
:: :: ok, nakon dugo zavlacenja i pokusaja da pronadjem polovni Barton, odlucio sam uzeti athlon 64.jedino sto me trenutno muci jeste dsa li je za njega bolji k8t800 ili nforce3 250gb chipset.od proizvodjaca definitivno gotivim Abit,samo mi je preostala dilema oko chipset-a :: :: help
ovako, komp necu koristiti za igranje(zadnje sto sam igrao bili su Wormsi) vec ga koristiti za multimediju (snimanje tv karticom,editing i slicno).vec sam uzeo sapphire radeon 9250 vivo i to samo da bih preebacivao sa starih vhs-a, tako da pci-e otpada. nisam neki expert u clockovnju ali prema raznim recenzijama a verujte mi procitao sam ih mnooooogo, abit nf8 je solidna ploca za overclock.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.