Negde sam procitao da neki procesor najbolje radi uz odredjeni chipset. Sad me zanima kako se to odredjuje tj. kako da za neki procesor izaberem plocu sa kojom ce on najbolje da radi...
Nadam se da sam dobro postavio pitanje i da ste razumeli sta sam hteo da pitam. Ako je o ovome negde vec pisano na forumu onda moze samo link ka istom...
Ne kapiram sta zelis zapravo da ti odgovorimo..?? Svaka maticna ploca ima chipset koj podrzava odredjene procesore i to je to..A kada vidis koje sve procesore taj chipset podrzava, ti se bacis u potragu za procesorom koj ti najvise odgovara...
Svaki chipset podrzava samo određene procesore. Svaki chipset ima svoju svoju `brzinu` i opremljen je određenim tehnologijama u zavisnosti od godine proizvodnje... Tako nešto. Možda si trebao da navedeš na koji procesor konkretno misliš, pa da ti mi napišemo koji chipset je najbolji za njega.
Nepismenim i polupismenim ljudima treba zakonom zabraniti upotrebu tastature!
Sad da probam jos jednom sa pitanjem, mozda ce sad biti jasnije sta sam hteo da pitam :)
Ako dobijem odgovor koji je chipset najbolji za moj procesor - da li si ti to odredio na osnovu neke seme (pravila... ne znam) ili to znas iz iskustva...
Opet ne znam da li je pitanje jasno. Ako nije ja cu onda veceras da smislim kako treba da glasi pitanje pa cu da postujem ovde :S U svakom slucaju hvala na trudu...
Pa kako da ti kazem, noviji chipset uvek donese neko poboljsanje, e sada kakvo ce to poboljsanje biti, to samo zavisi od proizvodjaca.. Izbor chipseta ne zavisi samo od procesora, vec i od ostalih komponenti..npr. ako hoces crossfire, onda ne mozes da kupis plocu sa nVidia chipsetom i obrnuto za Sli... Za taj procesor smo ti vec rekli koja je ploca najbolja..pozz
AMD Sempron LE-1100 1.9GHz 65nm FSB800 AM2 OK. Treba ti chipset koji podrzava AM2 socket i FSB 800 (očigledno). Logično je da ti ne treba SLI funkcija (nisi lud da uparuješ dve grafičke sa ovako slabim procesorom). Znači to je isključeno. A da li ti treba integrisana grafička???
Nisam naišao na ploču (ni chipset) koji podržava sada već stari, AGP slot za gafičku, a u isto vreme i aktuelni AM2 socket. Iskreno se nadam da takva varijanta postoji, ali ja za nju jednostavno ne znam.
Obe imaju AGP slot i AM2 socket, ali su vrlo jadne. Verujem da su savremene integrisane grafičke bolje od te FX5200. Najbolje je da još neko da svoje mišljenje.
Ubodi procesor i uzivaj. Ta kartica (2400 XT) moze, naravno. Samo, nije bas za nove video igre vec vise za kancelarijski rad, internet, filmove, muziku...
Previše je ta ploča. Dovoljna mu je i Biostar TF 520 AM2. Grafička NIPOŠTO 2400 XT(ovo me jako boli, jer preferiram ATI), već 8500 GT za 56 jevreja. Memorija Transcend 1 GB 800 za 17-18 jevreja. Ok. BataCele nekada stvarno preteraš, ali simpatično. Ceni se i trud. Pozdrav svima i slava svima koji slave Svetog Savu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.