Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Da li ce da radi?
STRANA 1 OD 1
Elfusion Da li ce da radi? 26.01.2008. 15:25 T7795

status: user
broj poruka: 414
Imam plocu Gigabyte GA-M57SLI-S4 i zeleo bih da na nju prikacim neki Phenom.Posto nisam update-ovao bios(trenutni bios je star bar 4 meseca) da li ce da radi phenom(da li ce ploca uopste hteti da se pokrene sa ovim procesorom).Na sajtu Gigabyute-a ima novi bios sa podrskom za Phenom ali mene interesuje da li ja mogu da uopste pokrenem sistem sa Phenomom i sa starim biosom pa da naknadno update-ujem bios ili cu morati da nadjem neki athlon pa da sa njim update-ujem bios i da tek onda prikacim Phenom.
Elektrofusion
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
boztoga re 26.01.2008. 15:57 #41190

broj poruka: 516

pa pazi ovako, stavljanje drugog procesora da bi update-ovo BIOS moze da ti bude rezervna opcija (jer ne znas da li na tvoj BIOS moze Phenom). Tako da ti kupi procesor i probaj, pa ako nece tj. treba ti BIOS update onda se baci u potragu za Athlon-om... Ako radi ne moras da se bacas u potragu :D
Neba .... 26.01.2008. 15:59 #41193

broj poruka: 1197
Nisam baš 100% siguran... Po nekom zdravom razumu i logici to neće tako moći da radi. Jer da hoće - update biosa ne bio ni potreban. Kontaš?

Nepismenim i polupismenim ljudima treba zakonom zabraniti upotrebu tastature!

Elfusion Re: re 26.01.2008. 16:06 #41196

Elektrofusion

::
:: pa pazi ovako, stavljanje drugog procesora da bi update-ovo BIOS moze da ti bude rezervna opcija (jer ne znas da li na tvoj BIOS moze Phenom). Tako da ti kupi procesor i probaj, pa ako nece tj. treba ti BIOS update onda se baci u potragu za Athlon-om... Ako radi ne moras da se bacas u potragu :D
Pa nije mi bas lako da od nekog trazim da rasturi svoj komp. i da mi pozajmi procesor. Zato bih prvo hteo da znam u sta se upustam.
Neba Anyway... 26.01.2008. 16:09 #41197

broj poruka: 1197
AMD Sempron 3000+ / 1.6 GHz, S.AM2 2000 dinara

Nepismenim i polupismenim ljudima treba zakonom zabraniti upotrebu tastature!

Elfusion Re: Anyway... 26.01.2008. 16:15 #41200

Elektrofusion

:: AMD Sempron 3000+ / 1.6 GHz, S.AM2 2000 dinar
:: Nepismenim i polupismenim ljudima treba zakonom zabraniti upotrebu tastature!
Mozda ta varijanta a mozda lepo prodam ovu plocu, sacuvam i tih 2000din. i kupim neku jeftiniju am2+ plocu. Ali ako neko zna da ce i sa trenutnom plocom da radi bez update-a neka mi javi da ne bih ja samo sebi jos vise zakomplikovao stvari.
Elfusion eto ti sad...! 26.01.2008. 16:44 #41205

Elektrofusion
Ja trazio i trazio i naidjem na nesto totalno neocekovano. Na ovom sajtu kazu da ne radi ni sa novim biosom i to ne samo moja ploca nego i mnoge druge. Ljudi pogledajte i razmislite da se ne biste i vi prevarili: http://www.tomshardware.com/2007/12/26/phenom_motherboards/index.html
BataCele ... 26.01.2008. 17:47 #41217

broj poruka: 1532
Prijatelju, ocito je da pojedinim plocama nedostaje podrska proizvodjaca. Kada stigne odgovarajuci BIOS, trebalo bi da rade uredno.

Uostalom, kazu da moze da se proveri na AMD sajtu:

http://products.amd.com/en-us/RecommendedMBFilter.aspx
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs