Posto sastavljam ovih dana masinu pa kupujem procesor imam dva pitanja koja me muce. Prvo je oko kupovine istog. Bacio sam oko na INTEL C2D E8200 medjutim negde sam procitao da mozda nije bas najbolje kupovati tek izasli HW. Navodno se prvih mesec-dva pronalaze bagovi te treba sacetaki reviziju 2 gde bi to bilo ispravljeno. Ima li tu neke istine ili da slobodno kupim-na kraju krajeva ipak je sve to pod garancijom,zar ne?
Drugo pitanje je da li uz box pakovanje procesora ide i neka pasta ili tako nesto posto nemam bas iskustva sa time tako da bi bilo lepo da je to vec fabricki odradjeno!
Nisam cuo za tako nesto,bagovan CPU!CPU moze samo biti dobar ili jos bolji primerak,ili radi ili ne radi..Dobar u smislu overclock-a...Nikakva pasta se ne dobija uz box cooler.Na ploci od Box Cooler-a koja ti leze na CPU vec ima paste tako da za prvo koriscenje i nije potrebno dodavati...Inace Thermalna pasta se kupuje naknadno..
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: :: Pozdrav svima :: :: Posto sastavljam ovih dana masinu pa kupujem procesor imam dva pitanja koja me muce. Prvo je oko kupovine istog. Bacio sam oko na INTEL C2D E8200 medjutim negde sam procitao da mozda nije bas najbolje kupovati tek izasli HW. Navodno se prvih mesec-dva pronalaze bagovi te treba sacetaki reviziju 2 gde bi to bilo ispravljeno. Ima li tu neke istine ili da slobodno kupim-na kraju krajeva ipak je sve to pod garancijom,zar ne? :: :: Drugo pitanje je da li uz box pakovanje procesora ide i neka pasta ili tako nesto posto nemam bas iskustva sa time tako da bi bilo lepo da je to vec fabricki odradjeno :: :: Hvala unapred!
Što se procesora tiče najbolje je kupiti najnoviji. Nova tehnologija, sitniji proces izrade = više tranzistora, manje grejanja, manja potrošnja, veći overclock (naravno u odnosu na stariji procesor iz iste klase, segmenta...)...
Vremenom proizvođač usavršava proizvodni proces i ispravlja sitnice koje pre svega utiču na `yield` (procenat proizvedenih procesora koji je ispravan) i zagrevanje (što ne bi trebalo da te brine jer se serija E8000 već sada greje manje od prethodnih: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/intel-wolfdale_11.html#sect0), dok funkcionalne razlike praktično ne postoje.
Ono na šta bi trebalo da obratiš pažnju je da li je procesor kompatibilan sa tvojom pločom, jer će nekima trebati apdejt BIOS-a da bi podržale nove modele proizvedene u 45-o nanometarskom procesu, mada mislim da potencijalni problemi nastaju jedino kod E8500, jer on jedini ima množilac koji nije celobrojan (9.5), što ne podržavaju svi BIOS-i.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.