Imam istu kombinaciju i Gigabyte G-Power Pro. 2.000 din. Taj Q6600, ako si našao G0 model, se tako izuva da to nije normalno. Stavi F9 BIOS i komotno radi 390x9=3500 MHz.
Biće ti sa ovim Gigabytom ok 12-13 stepeni manje. Dobiješ i pastu uz njega koja uopšte nije loša. Taj intelov box i nije tako loš za default klok, al se zgrozim od žvake (paste) na njemu.
To je posle 1 sat igre u Crysis!!!! Verujem da bi pod orthos-om to islo i preko 60!!!! U nrolan rad bez ikavih opterecenja od 40 CPU jezgra 46-48 a optercenje 52 jezgra 56-58!!!
Koju god igru da sam tepao, temperatura na prelazi 50, ali kad upalim Maya-u i krenem batch render sva četri jezgra (vidi se iz Task Manager-a) se izuju do 100% i temperatura doseže 60 stepeni. Tako da je to meni benchmark. ako izdrži maya-u 5 sati render-a, ima da radi Crysis 200 godina.
G0 ide 3.2GHz bez dizanja napona, ljubi ga intel Ako ne dizes napom box kuler je i ok. Inace ne gledaj taj temp CPU-a, evo meni je 13c trenutno ako tako gledamo. Ali su jezgra 26-36c Gledaj samo temp za jezgra i idle na jezgrima treba da nije veci ili do 50c A load je do 70c na jezgrima, pusti orthos ili stres everesta 10min i videces da ide na 70c 60-65c u igrama je max sto ce se greje.
I da, ako se ne dize napom temp za jezgra nece biti veci za vise od 5c u load i oko 5c nesto manje za idle.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.