Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Koja plocha?
STRANA 1 OD 1
zealot Koja plocha? 19.01.2008. 15:37 T7639

status: user
broj poruka: 28
Nameravam da kupim Athlon 64 X2 4200,memoriju Geil ultra 800 mhz,ali problem je izbor ploche,toliko ih ima da mi puca glava od svih onih oznaka...voleo bi da cujem neku preporuku za am2 plocu,cena do 100 evra,overclocking me ne interesuje,samo da je stabilna,da cuti i da radi.Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zealot ah da... 19.01.2008. 15:44 #40060

samo da dodam razmisljam o ploci msi k9nu sa nekim uli chipsetom bla bla brojevi :).Kakvo je vase misljenje o ovoj plochi?

MACHINE Re: ah da... 19.01.2008. 16:03 #40063

broj poruka: 5704
Ne ta ploca nikako (MSI je sljam)...imas ASUS M2N-E za 75e, extra ploca za te pare ne verujem da ces naci bolji BestBuy...ima NF570 Ultra chipset HeatPipe, naponska sekcija ima hladjene STmicro MOS-FETove i odlicne United Chemi-Con elektrolite KZG serije, PCB gledaj da je Taiwan (RoHS-Green) i on je punih ATX dimeznija...ma, naprosto za te pare nema bolje. Uz taj Geil Ultra i AMD64X2 odlican izbor.

alternativa je DFI Infinity NF570-M2.......85e

- R a v e n L o r d -

:: samo da dodam razmisljam o ploci msi k9nu sa nekim uli chipsetom bla bla brojevi :).Kakvo je vase misljenje o ovoj plochi
::
SrAtlas AMD 19.01.2008. 16:16 #40064

broj poruka: 144

Za 55 evra mozes da nadjes
odlicnu plocu, Biostar ta690G.
E, to je bestbuy, care.

Poz.

MACHINE Re: AMD 19.01.2008. 16:19 #40065

Ali sa integrisanom VGA, ima za istu lovu bolji Biostar TF560 A2+ pa ubode SVGA, ali iako nisam ljubitelj DFI i Foxconn branda (iako vaze za bolje) mislim da je ovaj Infinity dobar izbor, ima tastere za O/C-ere, aktivno hladjen NF570U, dobar dizajn i izradu...Asus je uvek Asus, ni Biostar nije los ali je ipak ispod ovih...

- R a v e n L o r d -

:: Za 55 evra mozes da nadje
:: odlicnu plocu, Biostar ta690G
:: E, to je bestbuy, care
:: Poz
SrAtlas Biostar 19.01.2008. 16:27 #40066

broj poruka: 144

Kakve veze ima sto je integrusa?
Ne moze da se ubode kartica?
Pogledaj malo po netu, postoje
tredovi posveceni ovoj ploci, cak i
jedan domaci forum ga ima. Ljudi
uglavnom hvale plocu, a ja mogu reci
da je moj ortak zadovoljan, jer se na
njoj moze i lepo klokovati. Nije stvar u
tome da li je Biostar bolji od Asusa, vec
je ploca provereno dobra.

Poz.

marke :) 19.01.2008. 18:10 #40077

broj poruka: 384
taj Biostar je dobra ploca, dosta ljudi je hvali, ali i Asus je dosta dobar. Mada ja bih se licno pre odlucio za full ATX umesto Micro. Naravno, u slucaju da je komp za kucnu upotrebu (Gaming).
Naravno , sve je stvar licnog ukusa, dakle Asus je moj fvorit u ovom slucaju :)
opet, za 60+ evra, tu je i m2n-sli.. mozda zatreba :)

VMARC Nameravas da kupis... 19.01.2008. 19:36 #40084

broj poruka: 9420
AMD platformu 4200+MB od 100 evra, znaci 160 evra.
Za te pare kupis GA-P35-DS3L + C2D 4500 i to te izadje 170 evra.
Ako neces da klokujes ( a i ako hoces :-)) neuporedivo bolja kupovina...

E sad ako bas hoces AMD platformu, bolje uzmi Biostar plocu za 70 evra i AMD procesor za ostalih 90... Vise ces dobiti na performansama, a stabilnost je (za AMD) podjednako `dobra`.

Taj procesor (4200+) ne treba kaciti na skupu plocu, ako neces da klokujes. Cisto bacanje para.

MACHINE Re: Nameravas da kupis... 19.01.2008. 20:54 #40090

Da, to je bolja varijanta ako uzme plocu od 100e, sto je glupo ali nije isplativija od:

AMD64 X2 4000+..........55e
Biostar TF560 A2+.........55e

sto izadje 110e a ova masina nije mnogo sporija od P35+E4500, mozda nekih ~10%, takodje ima dobar O/C potencijal a kombinacija je jeftinija za 60e i niti je mnogo manje kvalitetna u smislu izrade. U svakom drugom slucaju za >150e iP35+E4XXX je isplativiji...

- R a v e n L o r d -

:: AMD platformu 4200+MB od 100 evra, znaci 160 evra
:: Za te pare kupis GA-P35-DS3L + C2D 4500 i to te izadje 170 evra
:: Ako neces da klokujes ( a i ako hoces :-)) neuporedivo bolja kupovina..
:: E sad ako bas hoces AMD platformu, bolje uzmi Biostar plocu za 70 evra i AMD procesor za ostalih 90... Vise ces dobiti na performansama, a stabilnost je (za AMD) podjednako `dobra`
:: Taj procesor (4200+) ne treba kaciti na skupu plocu, ako neces da klokujes. Cisto bacanje para
zealot Hm... 20.01.2008. 16:23 #40218

pa bas sam i ja pikiro taj Asus M2N-E,nekako volim Asus,ali onda sam negde procitao kako su samo prve serije te ploche bile kvalitet a da sad izlaze sa chipovima nekih drugih proizvodjaca ili tako nesto i da im baguje zvuk i lan ista ti ja znam...Gigabyte ne volim,to otpada,znaci sad deluje mi pametno to sto ste rekli da se ne isplati kaciti taj procesor na neku skupu plocu,pa razmatram taj Biostar,jer ovaj DFI je skoro pa 100 evra...Sad dal ima neke istine o ovome u vezi ovoga Asusa,da uzmem nju ili bas taj Biostar?Verovacu vama ovde jer vidim da znate dosta...

zealot Setih se 20.01.2008. 16:33 #40220

Da,MACHINE,upravo si ti rekao to o istoj ploci,sad videh...u cemu je fazon?valja bre il ne valja?

zealot za kraj... 20.01.2008. 16:49 #40221

Biostar nf520 a2...koliko i sta gubim u odnosu na TF560 A2?da napomenem da je ova prva jeftinija nekih 20 evrica,koji bi mozda mogli da se dodaju za procesor :)

MACHINE Biostar TF560 A2+ 20.01.2008. 18:08 #40228

pre neki dan je ortak uzeo po mom nagovoru ASUS M2N-E, ali PCB MADE IN TAIWAN uz dodatak na nalepnici RoHS Green. To su za ovu godinu, po meni je izrada OK, za sada radi bez problema i LAN i 8-okanalni zvuk...ova serija ploca je dobra...cesto se desi da PCB MADE IN CHINA zakaze, dakle, obrati paznju. Sto se tice Biostar TF560 A2+ ploca je odlicna: pun ATX format, ima mikroprekidace za O/C, Panasonic solid UD kondenzatore u prvoj liniji jedinice za filtraciju i Chemi-Con KZG u drugoj liniji, 4 faze. A kosta samo 55e. Po meni ta ploca vredi isto koliko i Asus M2N-E koji je ipak ime ali 20e skuplji. Kada bih se odlucivao uzeo bih Biostar zbog cene, tek ako bi bile iste cene uzeo bih Asus. Dakle, slobodno uzmi TF560 A2+ imas 3 godine garancije i neces se pokajati, kod nekih dobijas i poklon pasivno hladjenje za RAM. TF520 je losija i chipset i stampa i komonente iako je vrlo slicna sa TF560, nemoj da te zavara izgled i nju ne uzimaj. Ploca ne sme kostati ispod 50e bez obzira na generaciju...NF560 nije mnogo inferiorniji od NF570, razlika je u podrsci za SLI, ali na M2N-E je ionako jedan PCI-e skinut. Javi ako uzmes kako ti se dopada, na nju moze i BlackEdition 5000+

- R a v e n L o r d -

zealot Ok 20.01.2008. 18:18 #40230

Znaci u tome je stvar,ne zelim da reskiram sa tim Asusom,uzecu taj Biostar definitivno i to je to.Nikad nisam dosad imao Biostar plocu,pa ima cari i u tome :).Hvala svima na pomoci,Machine posebno.Javljam iskustva,al nek prodje vise od par dana :).Pozz svima

MACHINE Re: Ok 20.01.2008. 19:47 #40236

Pazi ovako: ortak je uzeo M2N-E jer mu je to bila zamena za problematicnu Asus A8N-E (NF4 ultra )koja je slicnog kvaliteta ali koja je imala problem sa 1 modulom i radila je samo sa 2. Spalila nam je 2 grafike i to po isteku garancije: MSI ATI X600XT i nakon toga ATi AIW X800XL je prso izbacujuci hijeroglife. Da je on pazario novu ja bih mu predlozio TF560 A2+ jer vredi svaku paru ali je firm aimala samo Asus asortiman, u svakom slucaju imas garanciju pa cim ti nesto en valj vracas...ali nece, javi utiske i za O/C

Biostar je stara ugledna firma nastala s pocetka 80-ih, nista egxoticno ali korektno. Ja sam prvu Biostar S-370 plocu ugradio davne 1998 zajedno sa nekim Celeron PPGA 366A i ona je jedna od retkih koja je imala na sebi i trecestepeni L3 cache. Ranije su sve ploce iz ere P1 imale L2 cache na ploci ali od P2 je on prebacen na CPU dye. Ova je imala i taj cache-bridge od cak 1MB sto joj je davalo znatnu prednost utestovima u odnosu na druge referentne modele. Ne znam njenu oznaku ali znam da je bila dobra...u to vreme su odvojen tabor od danasnjih prisutnih brandova (Chaintech, Asus, Gigabyte, Microstar, Abit) cinili cuveni Soyo, Soltek, LuckyStar, Biostar i FIC a na trecoj kontroverzni Shuttle, EPoX, QDI...

- R a v e n L o r d -

:: Znaci u tome je stvar,ne zelim da reskiram sa tim Asusom,uzecu taj Biostar definitivno i to je to.Nikad nisam dosad imao Biostar plocu,pa ima cari i u tome :).Hvala svima na pomoci,Machine posebno.Javljam iskustva,al nek prodje vise od par dana :).Pozz svim
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs