Nedavno mi se pojavio problem kada sam kupio nov komp.Kada sam na sveze instaliran windows povezao adsl 512/64 Telekom,brzine su OCAJNE!!! Download sa bili kog sajta npr.Guru 3d ide max 10kb/s.Sa Youtube ne mogu da gledam spotove-krene 2-3 sekunde pa stane slika i zvuk,onda par sekundi ucitava spot,pa krene 2-3 sekunde i opet stane i tako u krug!Isto je i preko USB-a kad povezem opremu!Posto imam 2 kompa prebacim opremu na taj drugi komp i krenem da skidam istu stvar sa Guru-a, a brzina 55kb/s.Na Youtube spotovi rade extra, ucita pola spota unapred. Cuo sam da neke ploce mogu da prave slicne probleme.Da li je to tacno?Ploca na kojoj net radi lose je Asus m2n-x, a dobro radi na Asrock i915pl.
ti taj računar sa M2N-X radi besprekorno (osim ADSL-a) problem može da ti bude softverske prirode ili nekompatibilnosti. Kvar bilo kakve hardverske prirode možeš slobodno da isključiš.
Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju
to je nesto software-ske prirode 99%.....da li si imao neki drugi adsl pre prikljucenja ovog ...? mozda su driveri ostali i nisu ocisceni kako treba.....
radi odlicno! Samo me taj adsl muci.Cak kad sam hteo da instaliram drajvere za modem sa Telekom-ovog cd-a jednostavno komp nije hteo da ih instalira.Stane na please connect the device,a kada ukljucim modem nista se na desava,samo tako stoji,i nista ne instalira.Tek kad sam povezao opremu preko USB-a onda je hteo da instalira drajvere,ali je brzina i dalje ista!Da li bi pomoglo reinstaliranje svih drajvera, pa ponovo instaliranje ,ili mozda nov windows?
da kazem komp je NOV.Promenio sam par racunara u zadnje vreme i na svakom sam sve instalirao sa istog cd-a i sve je radilo.I drajvere sam na svakom kompu instalirao bez problema,a ovde nece.
Najcesce je takav problem do integrisane mrezne kartice na ploci. Najlosija drajverska podrska je vec neko vreme za mrezne kartice. Narocito kada se koriste eksterni modemi relativno loseg kvaliteta koje koriste nasi provajderi.
Da bi proverio da li je to u pitanju, potrazi neku posebnu mreznu karticu (ljudi koji preprodaju komponente sutiraju ih po kuci jer ne mogu da ih prodaju), utakni je u PCI slot i povezi kablom sa eksternim modemom. Trebalo bi da tako uredno radi.
Slican (ne bas isti) problem sam uspeo da resim stavljanjem najjnovijih drajvera za cipset (sa popravljenim drajverima za mreznu). Drugar uopste nije trazio nove drajvere vec je samo povezao eksterni modem na USB port cime je resio probleme.
Obicno mozes naci po inostranim ili domacim forumima ljude sa slicnim problemom, ukoliko je takav scenario karakteristican za navedenu plocu.
Ne znam da li ja lose objasnim ili neko ne cita pazljivo,ali ajd` od pocetka. Kad je nakacen na LAN komp NECE da instalira drajvere za modem, ali net radi i bez drajvera!Da bi komp hteo da instalira drajvere moram da ga nakacim preko USB-a jer onda BEZ PROBLEMA instalira drajvere! I SA DRAJVERIMA i BEZ DRAJVERA,i na LAN i na USB radi LOSE!!!!!
Kada se povezujes preko mrezne, ne trebaju ti nikakvi drajveri za eksterni modem. Ubodes kabl u LAN i sve radi. To je normalno.
Ako hoces da povezes eksterni modem preko USB porta, onda su potrebni drajveri sa instalacionog CD-a. I to je normalno.
Znaci, nije problem do drajvera koje si dobio od provajdera (uopste ti ne trebaju za povezivanje preko mrezne) vec, mozda, do drajvera za cipset. Pokusaj jos kao sto sam prethodno napisao za PCI mrezne kartice.
Idi u telekom menjaj modem.. Pa desava se da Sagem koji ja koristim jednostavno nije kompatibilan sa nekim plocama...i kada se to desi odes i zamenis za Cripto. Tako je to reseno u Beotelu.
:: Ne znam da li ja lose objasnim ili neko ne cita pazljivo,ali ajd` od pocetka. Kad je nakacen na LAN komp NECE da instalira drajvere za modem, ali net radi i bez drajvera!Da bi komp hteo da instalira drajvere moram da ga nakacim preko USB-a jer onda BEZ PROBLEMA instalira drajvere! I SA DRAJVERIMA i BEZ DRAJVERA,i na LAN i na USB radi LOSE!!!!! :: :: ::
Reinstalirao sam sve Nvidia drajvere osim display i povezao opremu preko USB-a i sve rado k`o zmaj! Znaci uopste nemam nijedan Nvidia drajver u kompu osim za graficku(8600gt),samo drajvere za modem i SVE RADI NORMALNO!!! Download sa Guru-a ide od 53-55kb/s.Ne znam kako,ali nije ni bitno.Bitno je da radi i da mogu da se opet bacim na download.....pozz svima koji su se potrudili da pomognu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.