Kupi npr. AMD64 3200+ sa Sosket 939 podnozjem i neku N-force4 plocu sa PCI Expres magistralom. Ovde bi bilo potrebno da zamenis i graficku karticu. To je mozda skuplja ali i bolja kombinacija jer ces ubuduce lako da nadogradis bilo koji hardver. AMD 64 je u prednosti u odnosu na Intel jer moze da izvrsava 64-bitne aplikacije koje su ipak buducnost racunarstva. Pozdrav!
Intel je nesto bolji u standardnim office aplikacijama dok AMD tradicionalno u igrama i multimediji.... Naravno razlika je mala i najvise nasta treba da obratis paznju jeste dali zelis bucniji ili tisi komjuter posto se Intel dosta vise greje i potreban mu je kuler na 5000 ili vise RPM dok je kod AMD-a 1000-2000 RPM necujno
U principu trenutno je AMD bolji u svim segmentima tako da tu nema nekog razmisljanja. Koja god da je namena kompjutera koji kupujes AMD je bolji izbor :) POSETITE https://www.piratesunited.com i saznajte svasta o hardveru
poslusaj igora... ja imam gigabytovu nf4 gf6600 i amd a64 3200 @s939.... zimi mi je radio na 27-29 stepeni :) a sad na 34-5... inace qler se vrti na 3000-3500 ( menja se u zavisnosti od temperature) znas sta mi je smetalo zimi... to sto se kuler ne upali odmah jer je ladan procesor... pa se cuje pistanje sa onog zvucnika iz kompa :D:D naravno to moze da se iskljuci ... al sto bi...
sto se brzine tice.. kida ... i tek ce da kida kad dodje win64... ja sam ga vec nabavio...( imam nekih problema oko instalacije :P) mada... sto se brzine ova dva tice.. malo ko oseca razliq... jos jedan + za AMD je klokovanje...
a64 na s753 to ti ne preporucujem... iako cesto imaju vise kesha... imaju losiji protok ... nisu uradjeni u 90-nanometarskoj tehnologiji...
Athlon 64 bez razmisljanja. To je buducnost, zbog podrske 64 bitnih aplikacija i uopste boljem radu jer moj drug ima intel-a za 1mb kesa i greje se ko lud! Po vrelim letnjim danima nije moguce funkcionisanje tog procesora! Imaj to u vidu ako planiras intel. Moj savet ti je AMD Athlon 64
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.