Treba mi procesor za socket A . Zanima me kakvo iskustvo imate, da li je bolje da jurim Bartona 2500+ (2800+), koga mogu da nadjem samo polovnog ili da kupim novog Semprona 2800+. U dilemi sam. Treba mi savet i eventualno adresa gde postoji neki uporedni test...
Akp uspes da nadjes Bartona uzmi ga. Danas se on vrlo tesko nalazi zato sto ima malo ljuda koji hoce da ga prodaju. Mnogo je bolji od Semprona jer radi na visim frekvencijama i ima duplo vise kes memorije. Takodje mu je i cena mnogo bolja i ako nadje ovaj od 2800 platices ga vise nego novog Semprona (znatno vise ). Vredi dobro razmisliti!!!
E stalno vrtim oglase kako na pc berzi tako i na benchmarku, nema sanse da nadje Bartona, a tek da ima garanciju sto je pozeljno!! Svi urlaju na Semprona kao da je najveci krs od procesora, naprotiv, dobro se klokuje ima relativno nisku tem.!A poznato je da kod AMD procesora kolicina kes memorije nije bitna kao recimo kod Intela! tako da uzmi neki Sem. , recimo onaj 2400+ pa ga lepo nasviraj na 2G i ustedi kintu a o garanciji od 3god necu ni da pricam!
barton je hvaljen od svih a sempron dobar za ignorisanje (menjam 1700+ za bartona,klokuje se na 2600+ i radi na 2.2Gh uz temp od 45 stepeni) radi na 200 mhz magistrala
Ma veruj mi da neces ni osetiti razliku izmedju Bartona i Semprona, osim u ceni :) I to pod uslovom da nadjes neki polovan Barton. Polovan procesor je jako nezgodna stvar ukoliko ne znas od koga kupujes. Veoma lako moze da ti se desi da uzmes neki poluostecen procesor koji na prvi pogled radi dobro, ali se ispostavi da se pri maximalnom opterecenju procesor puca jer je ostecen... I tako dalje i tako blize. Sto se tice poredjenja to mozes da vidis na http://www.piratesunited.com/modules.php?name=News&file=article&sid=30&mode=&order=0&thold=0 POSETITE https://www.piratesunited.com i saznajte svasta o hardveru
nisam obratio paznju malopre, uzmi i ploci sa nekim intel cip setom 865 preporucujem. ja sam prodao bartona i abit nf-7s jer mi je pojeo dusu i doneo mnoge neprospavane noci. a intel radi ko doxaa a super je stabilan i bolji je u multi taskingu. poz.
Ma gde bre.... Barton je zakon. Imao sam ga 2 godine i radio je strava... clockuje se na 3200+ toliko lako da lakse nemoze da bude. Obavezno uzmi ako nadjes.
Ja imam Bartona na 2600+ i radi ko majka na chipsetu kt400. Ne greje se puno i moze se klokovati odlicno! Moj izbor je Barton ali u svakom slucaju ti je bolji Sampron od Intel Pentium-a 4.Veruj mi pokazali su se na delu kada je potrebno "grejanje" sobe leti.Sto mu dodje i dobro za zimu, ne moras da trosis struju ili ogrev za grejanje.Uzmi AMD neces se pokajati.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.