da bi jednostavno poterao 0.13u Tualatin jezgro treba ti i815 chipset, koliko se secam ta ploca i OXE imaju i815EP. U pitanju je isti ZIF socket-370, samo su fcpga/fcpga2 drugacija `microPCB` pakovanja procesora. Flashovanje novog BIOSa bi trebalo da ti otkljuca potrebne voltaze i omoguci posve bezbolan prelaz. Dakle, novi BIOS ce resiti sve. Ako imas jumpere na plovi koji se ticu napona corea pogledaj da su na AUTO pa posle flasha na starom Coppermine jezgru ucitas setup defaults i turis Tualatin jezgro...pod uslovom da su elektroliti u dobrom stanju, neretko se desi da ploca ne pobudi noviji i brzi CPU usled neadekvatne struje i napona...
Mozda zvuci ludo ali na njihovoj oficijelnoj web stranici pise da doticna ploca ne podrzava tualatina. Ja bi im verovao jer sam se uverio na nekoj drugoj njihovoj ploci da je ono sto su napisali istina. Ne vredi se patiti. Cini mi se da Mijo u oglasima ima OXT verziju koja podrzava tualatine. Mislim da je oko 20 evra. Pa ti vidi da li ti se isplati.
Mada isto tako i AMD64 X2 i DDR2-800 rade na NF3-AGP8X chipsetu uz AM2 podnozje a niko ni sanjao ne bi da ovo moze...ne bih se kladio da ne moze...
`Cudno` je sto na istoj GA-6OX ploci rade procesori koji imaju FC-PGA2 kompatabilnost, sto navodi na cinjenicu da zavisi od revizije PCBa tj. stampane ploce, videti tabelu pa klikom na par.no. CPUa se vidi da npr. Coppermine 1GHz na 133MHz FSB je u FCPGA2 izvedbi dok je recimo Coppermine 850MHz FSB-100 u FCPGA izvedbi a oba rade na ovoj ploci (GA-6OX):
Zakljucak je, posto je to najverovatnije FCPGA-2 podnozje, kako se i navodi, onda flash BIOSa i proba nekog Tualatin modela ce definitivno odagnati sumnje, cesto se desava da neki drugi brandovi ploca uz isti chipset i podnozje omoguce nesto sto kod drugih ne radi...
Dakle, ako ta PCB revizija ima FC-PGA2 onda ce ti najverovatnije BIOS resiti problem. Voltaza mora biti setovana na AUTO a procesor mora da udje u socket po principu ZIF (Zero insertion Force). Novi BIOS imas ovde:
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.