Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Best buy
STRANA 1 OD 1
BataCele Best buy 13.01.2008. 16:01 T7502

status: user
broj poruka: 1532
Opet ja sa Phenom-om.

Pre mesec dana (16.decembra) najavih za prolece, a ono jos ranije stiglo. Citiracu raniji tekst:

`...Phenom 9500 sa Abit 790FX plocom i AMD 3870 grafickom karticom. Polovinom 2008. ocekivana cena ove tri komponente u kompletu je oko 400 jevreja ili tek malo vise.`

Mislio sam tada na 790X plocu (naravno, ne trebaju mi 4 graficke u kompu), no...

AMD Phenom X4 9500 ____________________ 167 e
MSI MB - K9A2 CF-F K9, AMD 790X __________ 77 e
Club-3D Radeon HD3870 _________________ 178 e

__________________________________ukupno 422 e

Intel i dalje drzi cene prakticno nepromenjene, a ovde polako dolazi na svoje mesto. Prva poboljsanja BIOS-a su stigla. Cak i bez novog southbridge-a, mislim da ovo postaje best buy konfiguracija na trzistu.

Licno, sacekao bih mesec-dva pre kupovine, dok se malo stvari provere i stabilizuju.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni ..... 13.01.2008. 16:11 #39149

broj poruka: 4518

zasto bi iko uzimao amd, dok jos nije stigla intelova E8xxx i e9xxx serija ?? a prema najavi E8xxx ce biti jeftiniji od tog 9500 amd....videcemo sta ce biti na kraju
MACHINE Re: Best buy 13.01.2008. 16:58 #39156

broj poruka: 5704
AMD je OK, mada slabiji od Intel pulena ali je svakako povoljniji a ne nudi znacajno manje, ali zasto pobogu MSI??? Zasto pobogu Club3D??? Ako ides na to idi na Abit i neki drugi ATi 3870, club3D i connect3D nisam skoro video (2 god.) a bili su ispod ostalih. Uzmi Abit, Asus, GA ili Biostar i PowerColor, Sapphire ili HIS...siguran sam da se cene ne razlikuju za vise do 10%

- R a v e n L o r d -

:: Opet ja sa Phenom-om
::
:: Pre mesec dana (16.decembra) najavih za prolece, a ono jos ranije stiglo. Citiracu raniji tekst
:: `...Phenom 9500 sa Abit 790FX plocom i AMD 3870 grafickom karticom. Polovinom 2008. ocekivana cena ove tri komponente u kompletu je oko 400 jevreja ili tek malo vise.
:: Mislio sam tada na 790X plocu (naravno, ne trebaju mi 4 graficke u kompu), no..
:: AMD Phenom X4 9500 ____________________ 167
:: MSI MB - K9A2 CF-F K9, AMD 790X __________ 77
:: Club-3D Radeon HD3870 _________________ 178
:: __________________________________ukupno 422
:: Intel i dalje drzi cene prakticno nepromenjene, a ovde polako dolazi na svoje mesto. Prva poboljsanja BIOS-a su stigla. Cak i bez novog southbridge-a, mislim da ovo postaje best buy konfiguracija na trzistu
:: Licno, sacekao bih mesec-dva pre kupovine, dok se malo stvari provere i stabilizuju.
BataCele ... 13.01.2008. 19:07 #39164

broj poruka: 1532
Apsolutno se slazem sa Masinistom (MSI, Club 3D ne bih ni ja). Zato i kazem da treba sacekati mesec-dva. Jos kod nas nisu stigle druge ploce sa cipsetom 790X, a Club 3D je pre nekoliko dana oborio drasticno cenu modela 3870, ispod prethodno najnizeg Asus-a.

Inace, Asus 3870 je skuplji za 12 jevreja.

Sacekati da se i ostali konsoliduju.

Vaskev Re 13.01.2008. 20:29 #39177

broj poruka: 1673
mada slabiji od Intel pulena ali je svakako povoljniji a ne nudi znacajno manje

Cak i da su isti, ja licno prednost dajem Intel CPU + Intel chipset kombinaciji jer je uvek bio stabilniji izbor. Nikada nisam naisao na parce hardwera (potpuno ispravnog) a da nije hteo da radi na Intelu, na AMD-u je to jedno vreme bilo ucestalo, za mene dovoljan razlog da ne razmatram AMD. Isto vazi i za graficke, sa Nvidiom nikada nisam imao problema i necu da jurim koji drajveri rade sa kojom igricom i da se stalno zezam sa tim. Naravno svako ima svoje misljenje ali ako vec dajem 422 evra za plocu, procesor i graficku, dacu i 500-550 pa nece glava da me boli. Ajd ako nekoga ne mrzi neka napravi statistiku problema vezano za konfiguracije.
Za MSI se potpuno slazem kao i za proizvodjace tipa Asus. Samo ko sto rekoh od Asusa samo skuplja roba, jeftinija je prosek.

MACHINE Re: Re 14.01.2008. 11:36 #39276

broj poruka: 5704
Ja sam okoreli Intel-Intel-nVidia-ovac, mada kod sebe imam AMDa...definitivno je prva kombinacija stabilnija i pouzdanija. Ali takvo nesto preporucujem onima koji daju >1000e za masinu, seti se da su dobre Asus ploce >150e. U srednjem BestBuy segmentu uvek navodim AMD-ATi/nVidia-ATi. I moram priznati da od serije K8 AMD64 procesora je broj problema bar 3x manji. Slazem se da je vecina K5, K6 i K7 kombinacija bila problematicna, veliki broj otkaza, bugovitost...to sa Intel i nVidia based masinama nije bilo. Dakle, AMD/ATi je u srednjem segmentu nedodirljiv...za visoki se opet zna: Intel/nVidia...

- R a v e n L o r d -

:: mada slabiji od Intel pulena ali je svakako povoljniji a ne nudi znacajno manj
:: Cak i da su isti, ja licno prednost dajem Intel CPU + Intel chipset kombinaciji jer je uvek bio stabilniji izbor. Nikada nisam naisao na parce hardwera (potpuno ispravnog) a da nije hteo da radi na Intelu, na AMD-u je to jedno vreme bilo ucestalo, za mene dovoljan razlog da ne razmatram AMD. Isto vazi i za graficke, sa Nvidiom nikada nisam imao problema i necu da jurim koji drajveri rade sa kojom igricom i da se stalno zezam sa tim. Naravno svako ima svoje misljenje ali ako vec dajem 422 evra za plocu, procesor i graficku, dacu i 500-550 pa nece glava da me boli. Ajd ako nekoga ne mrzi neka napravi statistiku problema vezano za konfiguracije.
:: Za MSI se potpuno slazem kao i za proizvodjace tipa Asus. Samo ko sto rekoh od Asusa samo skuplja roba, jeftinija je prosek
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs