Dali mi neko moze pomoci oko pisanja diplomskog rada vezano za teme: - Procesor i memorija. Potrebno je napisati sto opsirnije o ovim komponentama. Slati na mail tanja-z@EUnet.yu Hvala
verujem da vecina moze dosta toga napisati, ali je to toliko uopsteno da bi se moglo pisati danima, navoditi primeri, teze, realizacije...programske optimizacije za iste, arhitektura i organizacija podjedinica, pocev od 1950 i Bebidzove ili Turingove masine preko UltraSparc multiprocesora do NEC-ovih EarthSimulatora. Isto vazi i za memorije: od busenih kartica do SSD diskova ili cak pravih zivih mikroorganskih realizacija. Sve ovo bi i meni predstavljalo Sizifov posao, bez ozbzira koliko duboko (ili bolje reci plitko) ulazio u pojedinacne specijalnosti i specificnosti pojedinih elemenata...reci mi na kom faxu je to diplomski, sta on konkretno po tezama treba da zadovolji i naucno istrazi, potvrdi ili demantuje ???
Pitanje mi prosto, bez uvrede, ne deluje tako ozbiljno da bi se uz isto pominjao naziv `diplomski rad`, pre bih mogao razumeti da se ovako nesto koristi za maturski rad...na zalost cak i neki smerovi sa ETFa (poput FE smera) su spali na slicne, niske grane, dok se RTI i ETA jos uvek cvrsto drze na barikadama...diplomski rad bi trebao biti ozbiljan dokument koji je pokazatelj zrelosti jednog buduceg inzenjera, koji bi se potrudio da iz legitimnih i ozbiljnih izvora sastavi jedan upotrebljiv presek pomenutog hardware-a uz osvrt na njihov matematicko-fizicko-elektronski model koji bi podrobno objasnio makar osnovne postulate funkcionnisanja univerzalne grupacije na kojoj se baziraju i ostali napredniji modeli, bez preteranog filozofiranja i nepotrebnog zalazenja u detealjnije realizacije svake firme ili modela ponaosob. Procesori su u osnovi slicni iako ih prave razne firme: Intel, AMD, Sun, NEC, Motorola, VIA/Cyrix, Transmeta...pa mozemo reci d asu i nVidia i ATi/AMD, PowerVR Kyro, Matrox, SiS...takodje proizvodjaci procesora specijalne namene...
Mashine, kud zaboravi 3DFx (Voodoo) pa da nije njih sad bi jos igrali tetris. Salim se, pisanje ovakvog rada zahteva odredjene smernice i eventualno fokusiranje na neku oblast, ovako postavljeno pitanje nece dati verovatno nikakve konkretne rezultate (ponude). Verovatno ima ljudi koji se ovim bave da kazem profesionalno ali verovatno nema onih koji ce izgubiti dane pisuci nekome diplomski za dzabe. Bez uvrede, za jednog buduceg ing-a pisanje o procesorima je pitanje utrosenog vremena a ne potrebnog znanja. Mada moram priznati da je i tema jako lose postavljena jer moze biti razlicito protumacena. Npr procesor i memorija u smislu njihove veze (komunikacije) i nacina medjusobne razmene podataka ili procesor i memorija kao zasebne komponente koje treba tako i razmatrati.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.