kupio sam kompjuter ali neznam kojiprocesor da kupim .Dvoumimse izmedju e2160 ili 4200+ vi mi kazite mada sam cuo da ce AMD uskoro da se zatvori.Mozak mi vise kaze da kupim e 2160.Molim vas kazite mi koji da uzmem pozz
Ako si pazario komp moras pogledati koju plocu si uzeo tj dali je za amd ili intel procesore.ako je nisi uzeo jos uvek a voleo bi malo da se igras sa biosom uzmi intel kombinaciju a ako ti ne pada na pamet da oc-ujes neces pogresiti ni sa kupovinom amd-a.
:: kupio sam kompjuter ali neznam kojiprocesor da kupim .Dvoumimse izmedju e2160 ili 4200+ vi mi kazite mada sam cuo da ce AMD uskoro da se zatvori.Mozak mi vise kaze da kupim e 2160.Molim vas kazite mi koji da uzmem pozz
ljudi nisam jos kupio maticnu ali sam kupio graficku 8500gt kuciste msi apollo 400w hdd western digital 160gb 1gb rama 667mhz transcead.Koja bi mi ploca odgovarala za taj procesor a da nije mnogo skupa, a ina koliko najvise moze da se overklokuje e2160
e sad je jasnije..........moj predlog neki gigabyte + intel u mnogim konfiguracijama koje sam pravio radi perfektno...cak i ja imam gigabyte+intel dual core+transend
Moj glas definitivno ide Asus (Intel chipset) ploca + Intel CPU ali ne u tom cenovnom rangu, ono sto vredi od pomenutih firmi nece stati u 100-150 evra koliko otprilike kosta predlozeno. Ono sto bih ti ja preporucio je otprilike duplo skuplje. Za jeftiniju kombinaciju procesora savetujem najmanje e2180 ili ako je ikako moguce e4xxx seriju. Preko oglasa je tip prodavao e6420 i Asus P5B za nekih 150eura ako se ndobro secam, verovatno je u garanciji a mnogo je jaca od slicnih kombinacija. Samo da dodam da nemam nikakve veze sa pomenutim gospodinom (djom) vec samo pokusavam da pomognem nekome ko zeli jak racunar za malo para. U imtelu imaju P5WDH dlx plocu po ceni 38eura koja je bila na servisu, mozda vredi reskirati jer ploca je daleko skuplja kad je nova. Takvih i slicnih kombinacija ima koliko hoces, ako dobijas neku pristojnu garanciju onda zasto da ne. Pa sve to zastareva, ne kupuje se ploca za ceo zivot. A ako mislis da se kupuje onda ploca od 50evra to ti nece priustiti zbog kvaliteta elektrolita i zbog jeftinog napajanja sa kojim ces sve to da napajas.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.