Zamolio bih sve forumase da mi daju linkove gde bih mogao da pogledam snagu procesora intela i amd.Bilo bi dobro ako postoji sajt gde ih uporedjuju zajedno,sve modele.Graficki prikaz samih rezultata svih procesora na jednom mestu bi bila prava stvar.Hvala unapred, MIR BOZIJI HRISTOS SE RODI
:: Zamolio bih sve forumase da mi daju linkove gde bih mogao da pogledam snagu procesora intela i amd.Bilo bi dobro ako postoji sajt gde ih uporedjuju zajedno,sve modele.Graficki prikaz samih rezultata svih procesora na jednom mestu bi bila prava stvar.Hvala unapred, MIR BOZIJI HRISTOS SE ROD ::
http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html Mozda ima to sto ti treba. A sta je po tebi snaga procesora? Ako pod snagom podrazumevas brzinu, to nema veze sa njihovim stvarnim ucinkom.
Usput, bila je juce slicna tema, pa cu malo da se ponavljam.
AMD se bori cenama za trziste. Da imaju kvalitet, ne bi se borili samo cenama. To je jasno.
Ne tako davno AMD X2 su bili papreno skupi procesori zbog kvaliteta koji je tada bio priznat. Sada se prodaju za sicu lovu jer su stigli noviji i bolji C2D iz Intela. I to je jasno.
AMD X2 nisu `djubre` vec ih nova tehnologija sve vise nadmasuje. Ali to ne znaci da je sve sto izadje novo - bolje od starog. I noviji procesori imaju svoj low end trzista (od 2140 do 4500) i tu AMD X2 jos zivotare.
Generalno, ako su dva procesora Intel/AMD jednake cene, uvek je AMD na default bolji/jaci, a pri overkloku se izjednace ili Intel nesto odmakne.
Na pitanje: `Koji uzeti od dva predlozena?` moj odgovor bi bio uvek isti: Ako ces da overklokujes onda Intel, a ako neces onda AMD.
...eto i meni se X2 5200 jedva vuce...prosto mislim da je vreme da ga menjam,ali za jedno 2 godine.
Prosta matematika: X2 5200 cena oko 90 E vs. C2D 6400 cena oko 150 E.Koji je ovde bolji?Znaci to su parnjaci,direktna konkurencija u brzini rada.Ja sam moj overklokovao na 2,8,bez dizanja voltaze i tu ce ostati do sudnjeg dana.Dakle za 90 Eura,X2 5600.C2D ce naravno ici do besvesti sto se tice overkloka,ali kome treba procesor brzi od X2 5600?Mozda nije dovoljno za igre?AutoCAD?Corel?Photoshop?Internet?Muzika?Film?Znaci u zivotu nisam video da je pod Windowsom XP isao vise od 50-60 % zauzeca procesora.Bilo koji program,kompresija,igra.Vista ce promeniti poglede na ovaj svet,ali do tada...
Stvarno ne znam zasto Intel i AMD proizvode nove procesore kada x2 5200+ radi sve. Ti inzenjeri u Intelu i AMD-u su stvarno neki cudaci ... prave totalno nepotrebne stvari a jos gori su cudaci oni koji kupuju te procesore i bacaju silne pare a ne znaju da sve to moze da se odradi na klokovanom x2 5200+ ...
:: ...eto i meni se X2 5200 jedva vuce...prosto mislim da je vreme da ga menjam,ali za jedno 2 godine :: :: Prosta matematika :: X2 5200 cena oko 90 E vs. C2D 6400 cena oko 150 E.Koji je ovde bolji?Znaci to su parnjaci,direktna konkurencija u brzini rada.Ja sam moj overklokovao na 2,8,bez dizanja voltaze i tu ce ostati do sudnjeg dana.Dakle za 90 Eura,X2 5600.C2D ce naravno ici do besvesti sto se tice overkloka,ali kome treba procesor brzi od X2 5600?Mozda nije dovoljno za igre?AutoCAD?Corel?Photoshop?Internet?Muzika?Film?Znaci u zivotu nisam video da je pod Windowsom XP isao vise od 50-60 % zauzeca procesora.Bilo koji program,kompresija,igra.Vista ce promeniti poglede na ovaj svet,ali do tada.. :: :: ::
...osim sto igras igrice,mozda iskucas neki tekst,ocigledno da za tebe i mene,NE PRAVE.Osim ako cu slucajno da se pohvalim komsiji da je njegov P4 na 3,2 prevazidjen tj. sranje.Za realnog korisnika,kao sto je 99,9% ljudi ovde,dovoljan je i X2 5600 ili nesto slicno.Ostatak,verovatno radi na projektu lansiranja rakete SRB-1,za takve proracune je dovoljan i Atlon 1700+.
Ah,da ocekujem neki tvoj odgovor u fazonu `ja koristim 6750,malo mi je za proracun godisnje kamate u celom bankarskom sistemu Srbije`.
...mi obicni korisnici,a ima nas 99,9% mozemo se zadovoljiti procesorima do 100 eura,a ostatak ponude,tj. preko 100 Eura,takve procesore kupuju oni sto neznaju sta ce sa parama.
Licno sam imao A64 3800 Venice,i kad sam kupio trenutni procesor mislio sam da ce to biti ludilo.Upalio sam racunar kao i svaki dan pre tog,i nastavio da se igram,pisem,gledam,slusam...
I jos nesto:2140,2160,2180, nisu brzi na standardnoj frekfenciji.Kad se overklokuju mogu ga dostici,ali i ja ovaj moj sam nastimao da radi na 3211 MHz,tako da ga neki programi vide kao X2 6400.Kome treba screenshot neka se javi...ah,da,umalo da zaboravim,kosta oko 90 Eura....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.