e4500, i na defaultu je brzi, a tek kad se klokuje jede sve pred sobom.......npr. moj e2140 @2.2 daje veci cpu score u 3d marku 06 od drugarovog X2 4200+@2.65, sta li onda radi e4500
AMD 4200+ i Intel 2140 na default nisu bas za poredenje jer u (skoro) svim testovima AMD nosi pobedu za 10-15%. Tek pri overkloku dolaze u pribliznu ravan.
Na default C2D 4500 generalno NIJE brzi od AMD X2 5200+, vec je obrnuto i to osetno. Tek pri overkloku dolaze u pribliznu ravan (ili Intel blago odmakne).
AMD X2 5200+ na default je skoro identican po ucinku sa C2D 6400.
Neozbiljno je reci da je AMD djubre.
Obrati paznju: AMD se bori niskim cenama za trziste. Generalno, ako su dva procesora Intel/AMD jednake cene, uvek je AMD na default bolji/jaci, a pri overkloku se izjednace ili Intel nesto odmakne.
Na pitanje: `Koji uzeti od dva predlozena?` moj odgovor bi bio uvek isti: Ako ces da overklokujes onda Intel, a ako neces onda AMD.
:: Na default C2D 4500 generalno NIJE brzi od AMD X2 5200+, vec je obrnuto i to osetno. Tek pri overkloku dolaze u pribliznu ravan (ili Intel blago odmakne) :: 4 BataCele
Nisi u pravu. Ne znam kakve ravni si uzimao kao poredjenje, mozda igre? Realni uslovi dace prednost ili izjednaciti 4500, da ne govorimo o testovima nakon overkloka. Fanovi AMDeke treba da se pomire sa cinjenicom da je stvar uprskana, da ` politika cena ` dodje kao izgovor za nesposobnostt da se napravi konkurentan cpu. Bas kao sto je prezentacija Phenoma potvrdila. Da ne bude zabune, nisam sad neki fan Intela, ali mi deluje da na forumima ima mnogo ostrascenih likova, medju ljubitiljema oba brandera. Secate se kako su Intelovci kukali pre dve godine? Zato bih predlozio moderatorima da postave temu za glasanje AMD vs Intel, da ne bi bilo spamovanja u nekim drugim threadovima, bas kao sto je ovaj.
Da imaju kvalitet, ne bi se borili samo cenama. To je jasno.
Moj zakljucak je da je, nekako, kupac na dobitku. Ne tako davno AMD X2 su bili papreno skupi procesori zbog kvaliteta koji je tada bio priznat. Sada se prodaju za sicu lovu jer su stigli noviji i bolji C2D iz Intela. I to je jasno.
Hteo sam da kazem da AMD X2 nisu `djubre` vec da ih nova tehnologija sve vise nadmasuje. Ali to ne znaci da je sve sto izadje novo - bolje od starog. I noviji procesori imaju svoj low end trzista (od 2140 do 4500) i tu AMD X2 jos zivotare.
P.S. Inace, nisam stigao da isprobam bas svaki procesor, ali ono sto sam uradio je u saglasnosti sa onim sto sam procitao, pa potom napisao u mojim postovima.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.