Imam na jednom komfu abit nf7-s i AMD 3000+, e sad ne znam koj jer ga razni softveri citaju drugacije(athlon xp,barton, sempron) E mene interesuje moze li se staviti neki jaci procesor tu, negde do 3500 i ako bi se naslo tako nesto, da li bi se osetila razlika? socket A je u pitanju
To je ili Sempron ili Barton. Barton 3000+ je jaci od bilo kog Semprona na vecem taktu jer ima vise kesa. Semproni su bili retki za S-462 i vise ih neces naci. Dakle, ako je to Barton 512K L2 onda je to max i masina je prilicno dobra...
Najjace sta mozes da stavis je Athlon 3200+ poznat kao Barton. Razlike neces videti ni promil, dakle besmisleno.
:: Imam na jednom komfu abit nf7-s i AMD 3000+, e sad ne znam koj jer ga razni softveri citaju drugacije(athlon xp,barton, sempron :: E mene interesuje moze li se staviti neki jaci procesor tu, negde do 3500 i ako bi se naslo tako nesto, da li bi se osetila razlika :: socket A je u pitanju
Znaci onda da menjam plocu i procesor, da trazim da kupim nesto polovno? Ili sta bi ste mi novo preporucili a da je znaci AGP ploca i da mogu da stavim neki dobar procesor? tako do 100 evra...
Ne idi na AGP nikako, to je mrtvo. Idi na PCI-e grafiku i DDR2, sve ispod toga je glupo...
P.S. Ako imas Bartona i neki kvalitetan DDR uz tu plocu a prodajes javi mi cenu za te 3 stvari...
- R a v e n L o r d -
:: Znaci onda da menjam plocu i procesor, da trazim da kupim nesto polovno :: Ili sta bi ste mi novo preporucili a da je znaci AGP ploca i da mogu da stavim neki dobar procesor? tako do 100 evra...
Da imas taj CPU i plocu, pa da ti treba graficka i memorije, u redu, razumeo bih. Obrnuto - nije pametno.
Veruj mi, teska srca sam se rastao od ATI x800 XT AIW AGP i Athlon 64 3400+ (i danas mi je po malo zao), ali mislim da nisam pogresio. Kada je ploca popustila, sve sam zamenio.
DDR2 memorija je jeftinija osetno od DDR, bas kao sto je grafika PCI-e dosta jeftinija od AGP. Uz to, sve teze ce biti prodati ploce sa podrskom za AGP, a i kada uspes, ne drze cenu.
...znam ja to sve jer imam moj komp na amd 4800+ asus m2n4-sli 2gb ddr2 800mhz asus 8500gt
ali taj stari komp koji sam koristio
AMD Barton 3000 Abit NF7-S nForce II Spectec 2x256MB DDR400 PC3200 a-data 512MB DDR400 PC3200 ATI Radeon 9550 128MB VIVO Maxtor HDD 160GB SATA 8MB wd 80 gb KME Neo CX-6059 Silver 400W
ne koristim viseja nego sam dao ocu i ne svidja mi se, navikao sam na brze, jelte pa reko da vidim sta moze da se uradi s njim da se ubrza jer mi je sad procesor mnogo slab, pa reko da vidim moze li se nesto nadograditi ili je najbolje prodati ovakav komp...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.