Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AGP ploca sa podrskom za core2duo ?
STRANA 1 OD 1
murakami AGP ploca sa podrskom za core2duo ? 04.01.2008. 21:02 T7325

status: user
broj poruka: 198
Ako mozete/znate pomozite !
Hocu da uzmem novu plocu sa agp 8x a koja podrzava core2duo ili amd X2 procesore.
Ostala bi grafika 7600gs ddr3,
1gb kingston ddr 400,
napajanje thermaltake 420w
hard WD 160 gb ata100
i dvd-rw i modem...

Da li imate neki predlog tj. da li znate da li ima i gde da se kupi takva ploca ?
Hteo sam da uzmem gigabyte GA-MF3 posto ima podrsku za sve amd athlon X2 procesore i ddr2 667 ali je nisam za sada nasao druga opcija je mozda polovna ASRock ConRoe865PE ali ne znam koliko je sigurno uzimati polovnu plocu ....narocito sto lik koji prodaje ne daje nikakvu garanciju nego samo da se kod njega proba ....
Tako da je nova ploca prva opcija !
Ako mozete pomozite !!!
Pozdrav !

Bolje ziveti tisucu godina kao milijunas nego tijedan dana kao bijednik...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Kombinacije ti je sacuvaj me boze... 04.01.2008. 22:05 #38071

broj poruka: 9420
Takva ploca i da postoji, kosta kao sam djavo.

Prodas tu 7600GS sa DDR3 memorijom i kupis NOVU PCI-e karticu, recimo 8600GT ili X2600XT. Obe su neuporedivo brze. Posto su AGP grrafike trazena roba i samim tim su na ceni, bez problema ce te ova trampa izaci 1:1

Za 1 GB DDR1 memorije kupis DVA GIGABAJTA DDR2 memorije

Biras plocu i procesor sa PCI-e i DDR2 platformom.

Iste pare - nova masina i nova podloga.

Na pitanje, ma koliko bilo besmisleno, nemam odgovor.

loce agp 04.01.2008. 22:34 #38073

broj poruka: 400

imam Asrock am2nf3-vsta, 4xddr2(dual channel), 5xpci, 2xata133... vidi im na sajtu

podrzava i phenom:)

moze se kupiti u budimskoj 3(kod botanicke baste)

cena oko 50 evra

ps.prvi post, pozdrav svima
rasha44 ASRock ConRoe865PE 04.01.2008. 22:45 #38076

broj poruka: 1492
Pogledaj da li je jos imaju u Big Apple u Deligradskoj 7, iznad Slavije.
Tu je njihov servis i korisitili su tu plocu za sklapanje svojih kompjutera. Ja sam je kupio letos, kad mi je pukla Asus P4P800 ploca. Nisu je ni tada imali na sajtu. Tel: 36-15-229

I ja sam morao da kupim plocu sa AGP slotom zbog VIVO graficke, koju korisitim za snimanje sa VCR i TV. Tada nisam imao para za nesto ozbiljnije. Evo, radi mi vec vise od 6 meseci bez problema, sa E2160 i 2 giga memorije.
Nightbird

Stripy Batali 05.01.2008. 00:08 #38091

broj poruka: 4163
Prodaj tu gfafiQ i ddr1 pazari pci-e plocu. Za pare koje dobijes moci ces da kupis bolju pci-e grafiku i duplo vise ddr2 memorije
Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

1IGRACH Reshenje 05.01.2008. 04:18 #38107

broj poruka: 4
Kao prvo pozdrav.E posto imam isti problem kao ti da ti kazem da sam trazio reshenje svuda i uglavnom se sve zavrshavalo na tome kupi nov komp itd.E onda sam ja dosao do zakljucka da necu da kupim nov komp nego da cu maximalno da iskoristim ovo sto imam,a imam 7600gt za agp i ddr 400 memori.Ovako grafiku ne moras da menjas i ako je agp ,ja planiram da kupim MSI K9MM-V, VIA K8M800, VGA, AGP8x, DDR2, SATA, RAID, 5.1, LAN, mATX (Socket AM2),a sto se tice memorije to moras da promenis i to se jedino ispalti menjati ,a od procesora mozes uzeti bilo koji od AM2 ,ja planiram AMD Sempron 3200 box, sAM2, 64 bit, Manila.A za memoriju ne brini prodas onu od 400 i uzmes novu od 667 kosta oko 900 din.I sta dobijas s ovim.Pa dobijas dobru masinu za 60E i mozes polako da planiras prelaz na PCE.

Vaskev re 05.01.2008. 08:10 #38112

broj poruka: 1673
Hocu da uzmem novu plocu sa agp 8x a koja podrzava core2duo ili amd X2 procesore.
Ostala bi grafika 7600gs ddr3,
1gb kingston ddr 400,
napajanje thermaltake 420w
hard WD 160 gb ata100
i dvd-rw i modem...

Ima takvih ploca ali neces naci kvalitetnu plocu za agp jer su od toga davno digli ruke poznatiji proizvodjaci. Bolje rasprodaj stare komponente i sklopi novu konfiguraciju jer sa daljim ulaganjem u agp varijantu potrosices pare koje mozes mnogo lepse da ulozis i svejedno pokajaces se vrlo brzo. Nisi naveo motive za kupovinu agp ploce sada ali cak i ako je stara crkla nemoj razmisljati o kupovini nove a kamoli o polovnoj. Polovne ploce koje su radile sa prescot procesorima su vec na putu da ispuste dusu zbog veoma opterecene napojne sekcije procesora i nece jos dugo potrajati. Zato, jos jednom, nikako nemoj kupovati polovnu ma koliko povoljno da je dobijas. Za cenu nove agp mozes birati daleko bolju Pcie plocu a za 7600gs agp mozes uvek dobiti 7600gt pcie a memoriju mozes trampiti preko oglasa i bices mnogo zadovoljniji novom masinom.

nidarko02 Pazi dobro... 05.01.2008. 10:30 #38116

broj poruka: 69
Slazem se sa ostalima da je ulaganje u AGP besmisleno. A evo zasto - za Intela, spomenuo si Core2Duo, je svojstveno da ne da da ga starije ploce podrzavaju. Ja sam imao plocu sa 945 chipsetom koja bi, sto se tice cipseta, trebalo da podrzi doticni procesor, medjutim nista od toga. Tako da ces vrlo tesko naci neku plocu sa AGP-om da moze da podrzi ovakve procesore a i skupo ces je platiti. Najbolja varijanta ti je da kupis novo i neces se pokajati zbog optimizacija ubrzanja i tako toga. A tog AGP 7600 mozes lepo da se resis i da kupis nesto drugo bez dodavanja novca.

piki imas biostar 05.01.2008. 10:33 #38117

broj poruka: 136
k8m800 am2 podrzava x2 atlone i 8x agp mislim da je via chipset,isti problem imao moj
surak dobio 1950 pro agp za dzabe pa mu jedva nasao takvu kombinaciju od ploce,4 dana ga ubedjivao da proda i da konacno predje na pci e ali nista izgleda da vas agpeovaca entuzijasta ima dosta ,elem uzeo 4000+x2 1gbkingston 667,wd 160 i ako nekog zanima ima oko 9800 poena u 3d 05 sa tim skarabudzom.
ako ti treba ime firme javi pa cu ti poslati nacice ti plocu za 3,4 dana ako je nemaju pozdrav.

pajsgudgud skngfs 05.01.2008. 10:35 #38118

broj poruka: 3741
Poslusaj ti lepo VMARC-a, zna on sta prica.Em ti ta grafika nije nista specijalno, tj. neces se naigrati novih igara, em ce vrlo brzo prestati da prave agp karte sto ce te dovesti u situaciju da trazis polovnu(kada za to dodje vreme) za koju ce te odrati. Umesto toga uzmi pci-e i ne razmisljaj.
a sta ti ja znam...

murakami Potpuno razumem 05.01.2008. 14:25 #38143

sve koji kazu da rasprodam i kupim pcie varijantu ali...
Ja sam sa tom varijantom i krenuo tj. hteo sam da prodam ovo sto imam da dodam pare i kupim novu konfu medjutim s obzirom da se ispostavilo da ovu agp masinu treba maltene da poklonim sto mi se nije radilo..onda sam se iznervirao i prodao staru grafu i uzeo ovu i sad nemam nameru da i ovu opet prodajem...Zato hocu prelaznu varijantu nova ploca + novi cpu i sledecih godinu i po sam miran...

@piki aj napisi ime firme i br. telefona , to je valjda dozvoljeno na forumu...

Bolje ziveti tisucu godina kao milijunas nego tijedan dana kao bijednik...

MACHINE Re: Potpuno razumem 05.01.2008. 14:35 #38146

broj poruka: 5704
piki ti je preporucio uATX format sa DDR2 pa moras menjati i RAM. Stoji da je Biostar daleko bolji od ASRock...Ali, prvo mATX nikada nije dobro resenje a pride je to VIA koja je po performansama iza Intel i nVidia chipsetova, dakle sporiji je od NF3 i i865PE. Jedina dobra varijanta je ta GA-MF3 jer je to identicna GA-K8N-S nForce3 250 ploca sa podrskom za X2 ali je sve pod znakom pitanja koliko ovi staromodni chipsetovi mogu da izvuku iz DualCore arhitekture preko starog HT i MEM kontrolera...neki min. je NF4 i i945P...

- R a v e n L o r d -

:: sve koji kazu da rasprodam i kupim pcie varijantu ali..
:: Ja sam sa tom varijantom i krenuo tj. hteo sam da prodam ovo sto imam da dodam pare i kupim novu konfu medjutim s obzirom da se ispostavilo da ovu agp masinu treba maltene da poklonim sto mi se nije radilo..onda sam se iznervirao i prodao staru grafu i uzeo ovu i sad nemam nameru da i ovu opet prodajem...Zato hocu prelaznu varijantu nova ploca + novi cpu i sledecih godinu i po sam miran..
::
:: @piki aj napisi ime firme i br. telefona , to je valjda dozvoljeno na forumu..
:: Bolje ziveti tisucu godina kao milijunas nego tijedan dana kao bijednik..
piki evo ti 05.01.2008. 16:16 #38157

hellas computers 011 3440300
@Machine, ma nisam mu ja nista preporucio ja mu kazem da se ratosilja toga jedino sam mu rekao sta moze u srbiji naci da bi uradio to sto covek hoce, GA-MF3 nema nigde,pozdrav

murakami Re: evo ti 05.01.2008. 18:42 #38185

:: hellas computers 011 3440300
:: @Machine, ma nisam mu ja nista preporucio ja mu kazem da se ratosilja toga jedino sam mu rekao sta moze u srbiji naci da bi uradio to sto covek hoce, GA-MF3 nema nigde,pozdra

Bojim se da sam juce ujutru zvao upravo hellas i da mi je lik rekao da nemaju ni jednu agp plocu....
piki probaj 05.01.2008. 21:15 #38221

trazi miodraga i zamoli ga ako moze da ti nabavi ,nama je izasao u susret,pozdrav.

piki probaj 05.01.2008. 21:17 #38224

trazi miodraga i zamoli ga ako moze da ti nabavi ,nama je izasao u susret,pozdrav.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs