Pre svega srecna nova 2008 svim forumasima. Pitanje > Koja plocha je bolji izbor Asus P5B-Se ili Gigabyte 945p-S3 Procesor bi bio E2180 i naravno oc. na bar 2,8 GHz Hvala!
Uzmi GA-P35-DS3L i E2140, izacice te iste pare kao i asus+2180 a ide zagarantovano 3.2GHz
:: :: Pre svega srecna nova 2008 svim forumasima :: Pitanje > Koja plocha je bolji izbor :: Asus P5B-Se ili Gigabyte 945p-S :: Procesor bi bio E2180 i naravno oc. na bar 2,8 GH :: Hvala!
i ima mnogo bolji potencijal za neki kasniji upgrade Devize devize bonda elema
:: Na 945 neces stici do 2. :: :: Uzmi GA-P35-DS3L i E2140, izacice te iste pare kao i asus+2180 a ide zagarantovano 3.2GH :: :: :: :: :: :: :: Pre svega srecna nova 2008 svim forumasima :: :: Pitanje > Koja plocha je bolji izbor :: :: Asus P5B-Se ili Gigabyte 945p-S :: :: Procesor bi bio E2180 i naravno oc. na bar 2,8 GH :: :: Hvala!
Teska dilema, i ja sam bio za soluciju bolja ploca-slabiji procesor i uzeo asus p5n32-e sli plus nf680 i e2140 ali kao za malera zapao mi primerak sa ranim FSB wallom na 287mhz tako da stizem samo do 2.3ghz ma sta mu radio, nikakva podesavanja ili voltaze mu ne pomazu, rado bih ga zamenio za neki 2180 pa neka i on zakuca na 287 ali bar ima veci mnozilac pa ce biti neke vajde, ili ja ne radim nesto kako treba, ako ima nekog experta za overclock iz Nisa, neka dodje kod mene i proba da ga potera na vise od 2.3ghz. Znaci u pitanju je sreca!!!!!!
Bas zbog toga sam i ja u dilemi.Na nekim forumima sam nalazio da i GA945p ploca se dobro klokuje.Neki su cak i do 350 FSB stigli sa njim.(Ako je verovati).Ostalo mi nije nista bitno, vazno je da ima 2-3 SATA i da se dobro klokuje.Bas zbog tog budzetskog procesora koji nameravam da kupim.I zbog toga sam i odlucio za 2180 jer njemu kako znam mnozilac 10.Pa mu i manji FSB treba koji moze i mainstream plocha da izgura.Neznam jos mada i predlozi sa P35 plochom dobro zvuche.Cena 945p je negde oko 4 kinte a asusove 5.To nije bas neka velika razlika.Ali u nekim novinama na osnovu nekih testova plocha kazu da i nema bas neke velike razlike sto se performanse tice izmedju 945 i 965 cipseta.Ostalo mi nije bitno jer vise od E4600 sigurno necu kupovati.Bar za sada nemam izgleda......
To sa FSB Wallom je cista besmislica. Svaki E2140 na GA-P35-DS3L ide na zagarantovanih 3GHz, mada meni do sada ni jedan nije issao ispod 3.2 stabilnog every day use rada. Granica pucanja im je od 3.33 do 3.5-3.6GHz. Ta prica sa nekakvim Wallom te moze zadesiti na 945 ploci, zbog ogranicenja 945 chipseta a ne zbog ogranicenja CPUa. E sad, ako si bas zapeo onda Asus + E2180. Svakako izbegni 945 chipset. Da sam na tvom mestu, ni u ludilu nebih uzeo nista ispod P35 ploce i procesor za ostatak novca (razlika u ceni izmedju P5B-SE i GA-P35-DS3L nebi trebalo da je veca od 10 evra). 965 ploce se ne kupuju, jer su malo jeftinije od P35 a znacajno skuplje od 945. Dakle ko hoce jeftinu masinu 945+celeron, ko hoce best buy masinu P35+E21xx.956 nema svrhu postojanja, zato Gigabyte, recimo vise i ne isporucuje ploce sa ovim chpsetom, koga je u potpunosti zamenio malo skuplji ali mnogo mocniji P35.
965 ploce se ne kupuju, jer su malo jeftinije od P35 a znacajno skuplje od 945.
Slazem se sa VMARC-om jer starije ploce 945,965,975X su patile od FSB wall-a pa treba uzeti neku veoma kvalitetnu plocu od Asusa kako bi izvukao maksimum iz procesora jer Asus na svojim plocama ima previse zategnute latencije u chipsetu pa trpi manje frekvencije za razliku od Ga ploca koje imaju previse labave latencije pa na 965 plocama fsb gura cak i preko 500MHz (naravno ne svaki primerak) Asus na mojoj 975X ploci ima wall na 425MHz bez dizanja napona. Zato od Asusa vredi kupiti samo kvalitetnije (skuplje) ploce. Ako planiras neki zesci overklok onda biraj procesor sa sto vecim mnoziocem 9 pa navise. Nove P35 a pogotovo jaci i skuplji X38 moze raditi na vecim frekvencijama i manje se greju. Sa najeftinijom plocom i najeftinijim procesorom (sa malim mnoziocem) neces postici neke spektakularne rezultate. Za finese o slicnim plocama potrazi testove i tudja iskustva. Recimo Asus P5WDH Dlx ukoliko ne uradis setovanje kako treba neces prebaciti FSB vise od 300-330MHz, ukoliko ga uradis kako je potrebno ides do 400-430MHz sto zavisi i od konkretnog primerka, naravno ako budes dizao napon chipseta mozes povecati OC potencijal ali mozes i spaliti chipset tako da ti tu vatijantu ne bih savetovao.
@vmarc Ako se dobro secam valjda si klokovao moju kombinaciju. Ajde ako ti nije problem kazi mi kakva su ti bila podesavanja u BIOSu. Plocu sam kupio od tipa na benchu koji je vozio na 500+fsb, a kod mene jedva na 280 tako da cenim da je do procesora (za razliku od mene on je imao e6600). Ponovo kazem, posto sam iz Nisa, ako je neko u Nisu klokovao ovu kombinaciju neka dodje slobodno kod mene da uradi to isto (ali me ne greje sunce, jer sam sve pobao), da ne dajem sad pare za drugi procesor jer sam se upalio za neke zvucnike:)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.