Obe su ok ploce,znaci stabilne i kvalitetne..ali ova Bisotar nudi mozda malo veci oc potencijal..Sve u svemu ti je sve jedno koju ces da kupis,jer su manje vise iste....pozz
Taj Biostar koristim skoro pola godine. Bez overkloka i sa novim drajverima nisam imao NI JEDAN problem u radu i veoma sam zadovoljan. Na default je bas stabilna.
Momci koji uvoze, koliko znam, nisu imali reklamacije na tu plocu, a za slucaj kvara, Biostar se u NS brzo resava u odnosu na druge proizvodjace.
U BIOS-u imas pravo bogatstvo opcija od klasicnih do overkloka.
Mozes da ubadas kakvu zelis memoriju, nece biti problema. Kod mene je 2x512 A-Data uz 2x512 RC i sve siba kao metak u dual channel.
Sto se tice zvuka, imas dve verzije ploce sa 5.1 i sa 7.1 channels audio out. Nisam primetio razliku usima, a obe varijante rade dobro i sa starijim drajverima.
Ako uzmes ovu plocu obrati paznju da instaliras NAJNOVIJE drajvere za chipset jer su tek pre nekoliko meseci resili problem sa drajverom za mreznu karticu. Sada radi kao podmazano.
Takodje obrati paznju da ne instaliras tri firewall-a. Naime, jedan se nudi za instalaciju u okviru drajvera za chipset, drugi je u okviru SP2 za Windows i treci bi bio ako bi stavio neki `komercijalni`. Desavalo se ljudima.
Mane ? Od kako su resili probleme sa mreznom karticom, drugih ne mogu da se setim.
Sve u svemu, za ulozene pare, dobra kupovina.
Ako treba nesto jos konkretno, pitaj.
Za taj GA neka kaze neko ko je koristi. Ja bih mogao da pricam iz druge ili trece ruke.
Znas sta me buni? Kazes da nisi imao problema sa njom dok je sve bilo na default...a kako se pokazala sto se tice oc-a? Jer na nju bi verovatno isao Athlon4000+ AM2 koji radi na 2.1 sto bi z pocetak bilo dosta ali kasnije bih ga sigurno digao! Eventualno bih stavio 4400+ ali prica je ista... tako da ako ti nije problem da mi kazes nesto po tom pitanju...citao sam da taj 4000+ dizu i na 2.7 bez problema pa ne bih bas da uzmem neku plocu koja ne moze bar to, a opet voleo bih da prodjem malo jeftinije...
je moj favorit. Imas dosta opcija za OC, ja sam na nekim intel plocama terao dual core procesore i celerone i do 50% preko nazivne radne frekvencije. O kvalitetu necu ni da govorim. Svakako je bolja od Biostara (koga necu da kudim jer je generalno ok, ali ja vise preferiram ga)
Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju
Imam na njoj Athlon X2 4000+ i radio je stabilno na 2,72 GHz dok nisam zamenio napajanje (stavio slabije i jeftinije) i dodao memorije.
Radio je i sa slabijim napajanjem neko vreme, ali mi se par puta digao sistem uredno, zvuka ima, kursor se mrda uredno na ekranu, ali nema nijedne ikonice. Pomaze samo hladan restart. Kada se to ponovilo, CPU sam vratio na osnovno. Sada ga drzim na default i mesecima nemam problema.
Ne znam zasto se to desavalo, verovatno je do napajanja ili sto sam istovremeno dodao jos 2x512 RAM-a od drugog proizvodjaca. Nemam nameru dati nekoliko desetina evra da bih kloknuo procesor. Ovako sam zadovoljan veoma.
Evo zbog tebe sam probao da ga ponovo kloknem na optimalnih 2,62 GHz. Uredno se digne sistem, ali nemam zivaca da ga testiram. Vracam sve nazad.
nisam expert za komponente(jos ucim)ali imam biostarovu plocu i amd x2 4000+,nema frke,gledao sam po forumima i vidim da je dosta hvale,samo obezbedi neko kvalitetnije napajanje jer je mene frontier ubio u pojam
sad sam opet zbunjen...znaci u principu mi je svejedno koju da uzmem jer je ocigledno da ima pozitivnih odgovora za ob ploce!?GA je poznatii brend a biostar svi hvale tako da...ne znam! Zbunjen sam....
I ja sam imao tu plocu,Athlon X2 3800+ procesor na njoj! Default za taj procesor je 2.01Ghz a na njoj mi je radio na 2.54Ghz to je otprilike kao X2 5200+! Plus grafika i memorija su takodje bile oc do maksimuma i sve je radilo savrseno(na moje veliko zaprepascenje)! P.S.Moras da imas dobro napajanje,kuler za procesor i grafiku da bi to dobro radilo i naravno kompletna instalacija Windows-a(ali bukvalno kompletna,to bih preporucio svima koji klokuju) Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.