Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Core 2 Duo E 6850 vs Dual Core Pentium D 820 - Overclock
STRANA 1 OD 2  
SkyFire Core 2 Duo E 6850 vs Dual Core Pentium D 820 - Overclock 27.12.2007. 23:40 T7230

status: user
broj poruka: 18472
Evo malo se poigrah pa rekoh da i vi pogledate..He-he,nije lose jel da

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=287934

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=287960
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni ... 27.12.2007. 23:45 #37399

broj poruka: 4518

ti si to radio? na kojoj ploci , koja je temperatura bila d 820 i koji % odnosu na default? Iskreno ne verujem ti da si ti radio, 4400 ghz, ne mozes ni sa vodenim hladjenjem uspeti, samo tecni azot ili slicno
SkyFire Re: ... 27.12.2007. 23:53 #37402

Asus Commando,mogu tacno postavke biosa da ti kazem ako te bas interesuje.To sam upravo sad iz dosade uradio...I to sve na Cooler Master Hyper TX samo za benchovanje u malo hladnijoj sobi!Core 2 Duo 46c na 4.2 Ghz.Prijatelju moj,prvo nisam klinac i nisam amater da bi se na ovakav nacin salio.PCBeast mi je User name na benchmarku,idi pa pogledaj CPU-Z hwbot rang listu!U ostalom ako bas hoces mogu da ti posaljem CPU-Z pa pogledaj?!P.S.Nije 4400 nego skoro 4.5 Ghz,tu mu je bio wall,nisam mogao vise da izvucem!

::
:: ti si to radio? na kojoj ploci , koja je temperatura bila d 820 i koji % odnosu na default? Iskreno ne verujem ti da si ti radio, 4400 ghz, ne mozes ni sa vodenim hladjenjem uspeti, samo tecni azot ili slicno
llo Re: Core 2 Duo E 6850 vs Dual Core Pentium D 820 - Overclock 28.12.2007. 00:28 #37405

broj poruka: 146

Bravo,odlicni rezultati,narocito za E6850.Commando je,uz dobre primjerke procesora,zajeban igrac :>
SkyFire Re: Re: Core 2 Duo E 6850 vs Dual Core Pentium D 820 - Overclock 28.12.2007. 00:38 #37407

Hvala,trudim se.Commando je zaista dobar mada sam imao priliku da probam mnogo bolju plocu- Asus Maximus Formulu.Na njoj bukvalno mozes da se igras sa overclockom.Sad ganjam onu SE verziju posto necu obicnu zbog Kandalfa koji sam narucio!Inace zao mi je sto E6850 ne moze vise,bar na jedno 4.5 Ghz ali `ebi ga moj je primerak takav!Sto se tice samog Commando-a ubo sam extra primerak,recimo nema wall na 500,gurao sam ga do 526x8 za CPU!

:: Bravo,odlicni rezultati,narocito za E6850.Commando je,uz dobre primjerke procesora,zajeban igrac :>
VMARC Bato 28.12.2007. 00:47 #37410

broj poruka: 9420
Pa ja sam mala beba za tebe.. Cek da dragojlo2 vidi ovo :))

OCz re 28.12.2007. 01:01 #37411

broj poruka: 2900
Beast, imo li si prilike da se igras sa P5E ?
Imam trilemu, P5E,Polovna Forumla, ill igra cekanja...
Inace odradio si ga
SkyFire Re: re 28.12.2007. 01:15 #37413

Koju P5E?Da uzmes Asus Blitz Formulu ili Asus Maximus Formulu neces se pokajati jer su Vraski opasne ploce.Blitz je sa P35 Chipset-om a Maximus X38!Na obe ploce ces opasne rezultate da postignes!Za overclockovanje ne znam da li postoji trenutno bolja ploca!Sve zavisi koliko si spreman da das lovuse.Ja iskljucivo uzimam nove stvari!P.S.Asus P5E3 Deluxe trenutno najbolje performanse ima za DDR3 Memoriju.
Vidim ni ti nisi bio miran ..Ja sam na zasluzenom 4-tom mestu za sad

:: Beast, imo li si prilike da se igras sa P5E
:: Imam trilemu, P5E,Polovna Forumla, ill igra cekanja..
:: Inace odradio si ga
OCz re 28.12.2007. 01:23 #37415

Obicna P5E sa X38 chipsetom ovo sam mislio jer posle moram da se krpim za neki GTS,GTX 9 serije, ima da cupam kosu kad dodje do toga, pa verovatno bi uzeo Maximus Formulu,Blitz nisam nesto nalazio a i vise bi iso na X38, znas kako je, sta mogu da uradim sa 965P
Uglavnom znam da sa Formulom ne mogu da pogresim, mora CPU da se dize vise
SkyFire Re: re 28.12.2007. 01:32 #37416

Pa ja kao sto vidis otkidam sa P965,sta i tebi fali,dobio si extremno velik clock i score,nemoj da si bas tako nezahvalan .Zaobidji sve i pucaj odmah na Maximus Formulu!Cena ima da joj jos padne a ploca je ufff...Grrrrrrr.OPASNA!

:: Obicna P5E sa X38 chipsetom ovo sam mislio jer posle moram da se krpim za neki GTS,GTX 9 serije, ima da cupam kosu kad dodje do toga, pa verovatno bi uzeo Maximus Formulu,Blitz nisam nesto nalazio a i vise bi iso na X38, znas kako je, sta mogu da uradim sa 965P
:: Uglavnom znam da sa Formulom ne mogu da pogresim, mora CPU da se dize vise
OCz re 28.12.2007. 01:39 #37417

Prob je sto CPU nece preko 3.6GHz, da bi isao preko, moram prvo da stavim FSB na 445 i multiplier na 8x, onda kad se bootuje samo namestim multiplier na 9x i voltazu na 1.6v-1.65v a ostalo ostane kako jeste, onda se komp ne restartuje i fura ga, ovako nece se bootuje sa preko 3.6, probao sam sa P35-DS3L koju je ortak uzeo, oce 4GHz normalno, izgleda da ne mogu CPU da iskoristim do max na mojom ploci, a i memorija je malo zaj** za namestanje.
Sacekacu malo i idem na Formulu a i sa njom sam se obezbedio sa ubuduce.
SkyFire Re: re 28.12.2007. 01:48 #37418

Upravo to ti i pricam.Sa Formulom si miran bar dve godine.I ja moram da stanem,ubi me hardware,koliko sam samo para dao do sad...Definitivno stajem.Cekam ove nove Quad-ove da se pojave i eventualno taj novi 9800GTX sa Maximus Formulom i miran sam!P.S.Definitivno ne mozes da izguras pun potencijal CPU-a na tvojoj ploci.Sto se tice memorije 4GB je uvek teze podesiti od dual rezima to da znas.Zato ti je malo i problem..Inace moze i to da se nasteluje kako treba da radi kao Zmaj

:: Prob je sto CPU nece preko 3.6GHz, da bi isao preko, moram prvo da stavim FSB na 445 i multiplier na 8x, onda kad se bootuje samo namestim multiplier na 9x i voltazu na 1.6v-1.65v a ostalo ostane kako jeste, onda se komp ne restartuje i fura ga, ovako nece se bootuje sa preko 3.6, probao sam sa P35-DS3L koju je ortak uzeo, oce 4GHz normalno, izgleda da ne mogu CPU da iskoristim do max na mojom ploci, a i memorija je malo zaj** za namestanje
:: Sacekacu malo i idem na Formulu a i sa njom sam se obezbedio sa ubuduce.
Ognjeni Re: Re: re 28.12.2007. 01:55 #37419

:: Upravo to ti i pricam.Sa Formulom si miran bar dve godine.I ja moram da stanem,ubi me hardware,koliko sam samo para dao do sad...Definitivno stajem.Cekam ove nove Quad-ove da se pojave i eventualno taj novi 9800GTX sa Maximus Formulom i miran sam!P.S.Definitivno ne mozes da izguras pun potencijal CPU-a na tvojoj ploci.Sto se tice memorije 4GB je uvek teze podesiti od dual rezima to da znas.Zato ti je malo i problem..Inace moze i to da se nasteluje kako treba da radi kao Zma
:: :: Prob je sto CPU nece preko 3.6GHz, da bi isao preko, moram prvo da stavim FSB na 445 i multiplier na 8x, onda kad se bootuje samo namestim multiplier na 9x i voltazu na 1.6v-1.65v a ostalo ostane kako jeste, onda se komp ne restartuje i fura ga, ovako nece se bootuje sa preko 3.6, probao sam sa P35-DS3L koju je ortak uzeo, oce 4GHz normalno, izgleda da ne mogu CPU da iskoristim do max na mojom ploci, a i memorija je malo zaj** za namestanje
:: :: Sacekacu malo i idem na Formulu a i sa njom sam se obezbedio sa ubuduce

svaka cast, ako sam pogresio.odlican rezultat zaista iako na prvi pogled malo verovatno
SkyFire Re: Re: Re: re 28.12.2007. 02:01 #37421

Izbench-ovacu ponovo ali ovaj put cu detaljno da bacim screenshoot-ove da bi svi mogli da vide..Sad sam samo isao na validation i na Score...

:: :: Upravo to ti i pricam.Sa Formulom si miran bar dve godine.I ja moram da stanem,ubi me hardware,koliko sam samo para dao do sad...Definitivno stajem.Cekam ove nove Quad-ove da se pojave i eventualno taj novi 9800GTX sa Maximus Formulom i miran sam!P.S.Definitivno ne mozes da izguras pun potencijal CPU-a na tvojoj ploci.Sto se tice memorije 4GB je uvek teze podesiti od dual rezima to da znas.Zato ti je malo i problem..Inace moze i to da se nasteluje kako treba da radi kao Zma
:: ::
:: :: :: Prob je sto CPU nece preko 3.6GHz, da bi isao preko, moram prvo da stavim FSB na 445 i multiplier na 8x, onda kad se bootuje samo namestim multiplier na 9x i voltazu na 1.6v-1.65v a ostalo ostane kako jeste, onda se komp ne restartuje i fura ga, ovako nece se bootuje sa preko 3.6, probao sam sa P35-DS3L koju je ortak uzeo, oce 4GHz normalno, izgleda da ne mogu CPU da iskoristim do max na mojom ploci, a i memorija je malo zaj** za namestanje
:: :: :: Sacekacu malo i idem na Formulu a i sa njom sam se obezbedio sa ubuduce
:: svaka cast, ako sam pogresio.odlican rezultat zaista iako na prvi pogled malo verovatno
psyman ah 28.12.2007. 04:36 #37426

broj poruka: 1046
fino zaista.poguraj taj 820,moze on da radi na 5ghz.poz
MaliAbner Auhhh... 28.12.2007. 09:25 #37428

broj poruka: 7769
Kakvo gubljenje vremena i kojesta drugoga.
Covece ostaje li tebi stogod slobodnog vremena ili je `ovo to` slobodno vreme.
Bench, bench, bench, pa onda spavanje (dok u pozadini grmi racunar) pa kad se probudis opet red bencha (tokom jutarnjeg bencha skoknes do pekare po burek), pogledamo rezultate pa onda zesci dnevni bench (za to vreme se obidje pijaca, evenutalno ode na psoao), pa rucak i jopet BENCH...

Pa tebi bi bilo bolje da pravis `BENCH` (klupice) nego da samo vozas te testove, da si toliko klupica napravio koliko si testova pustio skupio bi love za CRAY, ili BLUE GEN.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

P.S. Samo nemoj da se naljutis.
P.S.S. Mogu da zamislim sta ces da radis kad cena DDR3 memorije padne na neku razumnu meru i kad se pojave novi QUAD procesori.
SkyFire Re: Auhhh... 28.12.2007. 15:06 #37460

Ne ljutim se naravno,zasto bih.Svako ima svoje shvatanje.Ja IT tehnologiju(svet) volim i kad god imam vremena tome se posvetim.Ovih proteklih par meseci sam bas imao vremena tako da sam mogao i da nesto uradim.Inace ja imam svoj ozbiljan posao sa kojim se bavim tako da mi ovo dodje kao zabava ili hobi,uglavnom nikad nisam bio povrsan,svugde se trudim da na svakom polju budem profesionalniji i da sto vise znanja skupim.Ne vidim zasto bi ovo onda bilo gubljenje vremena?Ovo je klasican test hardware-a za one koji to vole i cene!

:: Kakvo gubljenje vremena i kojesta drugoga
:: Covece ostaje li tebi stogod slobodnog vremena ili je `ovo to` slobodno vreme
:: Bench, bench, bench, pa onda spavanje (dok u pozadini grmi racunar) pa kad se probudis opet red bencha (tokom jutarnjeg bencha skoknes do pekare po burek), pogledamo rezultate pa onda zesci dnevni bench (za to vreme se obidje pijaca, evenutalno ode na psoao), pa rucak i jopet BENCH..
:: Pa tebi bi bilo bolje da pravis `BENCH` (klupice) nego da samo vozas te testove, da si toliko klupica napravio koliko si testova pustio skupio bi love za CRAY, ili BLUE GEN
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
:: P.S. Samo nemoj da se naljutis
:: P.S.S. Mogu da zamislim sta ces da radis kad cena DDR3 memorije padne na neku razumnu meru i kad se pojave novi QUAD procesori
ttate re 28.12.2007. 15:47 #37462

broj poruka: 366
Misliš da ćeš da staneš kad se dočepaš novog intela? Od toga nema ništa to je jače od tebe.I ja sam takav samo u jednoj drugoj ZABAVI,ali nema veze ja te iskreno podržavam i samo napred.

gogi1 e2140 28.12.2007. 16:05 #37463

broj poruka: 2076

ah o kakvim vi ciframa pricate, 4.5 ghz, eh kad bih samo mogao i ja tako. Imam dobru plocu (asus p5n32-e sli plus nf680, kojoj kada se skine nalepnica pise striker extreme :)) ali shit od procesora e2140 i to sa fsb wallom na 287 tako da jedva ubijam 2.3ghz, dzaba mi i 8800gts i 4gb rama kada nema kasvetnog procesora da to potera. Blago si ga vama, nego mozda cu ga prodati ili odraditi neki mod, ali mi je sve to rizicno!!!
dragojlo2 Uh bre,... 28.12.2007. 16:49 #37467

broj poruka: 718
... pa ti naginjes ka tome da pocnem da se kunem u tebe!!! `Ajd ti to malo opali po prime-u i nekim benchovima posebno ,820 jer mi je malko cudno da oce toliko na Hyper tx-u ,izvini ali malo mi je mnogo ,ukoliko nije stabilno to se i ne racuna jer imas ljude koji su podigli win i sa 5ghz...
Ali u svakom slucaju za 820 sve preko 3700-3800(vazduh) je kapa dole...
A ako te ne mrzi uradi bench nuclearus i postuj rezultat da ga vidim,bas me zanima ...
Sto se tice 6850 rezultat je apsolutno moguc,a odlican i zbog toga cu poceti da se kunem u tebe(Vmarc, cuvaj se!) ..``Ajd u zdravlje!

VMARC Re: e2140 28.12.2007. 17:17 #37470

broj poruka: 9420
Sine, al ti negde gresis... kakav crni fsb wall. kakvo crno sranje od procesora ... :)

Eno mi ga pegla na 3.33GHz ko zmaj :))

Inace na toj tvojoj ploci sam 2140 podigao na 3.2 , znaci duplo... i radi vec oko 6 meseci tako...

:: ah o kakvim vi ciframa pricate, 4.5 ghz, eh kad bih samo mogao i ja tako. Imam dobru plocu (asus p5n32-e sli plus nf680, kojoj kada se skine nalepnica pise striker extreme :)) ali shit od procesora e2140 i to sa fsb wallom na 287 tako da jedva ubijam 2.3ghz, dzaba mi i 8800gts i 4gb rama kada nema kasvetnog procesora da to potera. Blago si ga vama, nego mozda cu ga prodati ili odraditi neki mod, ali mi je sve to rizicno!!
SkyFire Moze..Moze! 28.12.2007. 17:22 #37471

O.K.Ljudi,posle praznika postujem nove rezultate detaljnije sa screenshoots,postavke biosa i sl.Nadam se jos vecim brzinama
@dragojlo2@ Za CPU-Z rangiranje tj. samu validaciju nije potreban orthos i stabilbnost sistema,to je samo za overu rezultata i ulaska u win tj. na kojem maksimalnom taktu moze da se digne CPU(Cim ti prodje validaciju za CPU-Z to ti je vec nekakav dokaz,pred uslov o potencijalu za stabilan clock,inace nije mi overavao ni na mnogo manjim brzinama u nekim testovima za odredjenim CPU-ima kada sve nije uskladjeno kako treba).Ja sam na ovom Dual Coru ostao samo nekih 15 min,malo bio na netu i sl,nisam ga opterecivao da vidim da li je stabilan na 4.5 Ghz,cak nisam ni stigao temp da proverim jer mi Core Temp obara win cim ga pokrecem kad je Dual Core u pitanju,na Core 2 Duo radi radi najnormalnije!Samo sam rukom proveravao vazduh koji da kazem nije ni bio ni mlak u mojoj hladnoj sobi..Stabilnost sistema se radi kada se postignuti takt zeli da ostavi na toj brzini uz dobro hladjenje za svaki dan.Tad se sve steluje i namesta da bi radilo kako treba.Znaci za benchovanje ganjas najvisi Clock a ne stabilan sistem.Overclock ti je jedan poseban deo nauke a i sama sreca vezano za hardware,tako ispada,neki ce reci da sad nesto se_em ali kad skupis iskustvo shvatis da ti dosta znanja treba na ovom polju..Bilo kako bilo,vidimo se u Novoj Godini sa novim rezultatima!Pozdrav za sve.

OCz re 28.12.2007. 17:37 #37476

De su bre stabilni, ovo je da se vidi max clock a ne max stabilni clock.
Sta treba da upalim orthos-a kad mi je CPU na 4GHz i da dostigne 100c po jezgrima ..
Q6600 je na vazduhu sa high-end hladjenjem stabilan max 3.6GHz za 24/7, preko samo sa vodenim, ali nisam video ni jedan stabilan na 4GHz.
Vazno je da je dostignut odredjen clock i da je to potvrdjeno.
Ognjeni .... 28.12.2007. 17:51 #37480

o tome sam ja i pricao, ne moze se to ni sa vodenim hladjenjem a ne obicnim kulerom, nisi pomenuo cinjenicu da je to bilo samo za 5 minutno testiranje..
SkyFire Re: re 28.12.2007. 17:51 #37481

Upravo to,mada kopka i mene pa cu zato proveriti i stabilnost,ostalo sam sve lepo objasnio.A sto se tice Quad-a,mislim da je Space-ov Q6600 sa njegovim extremnim vodenim home made hladjenjem bio stabilan na 4.0 Ghz,mislim da mu je to bio cak i za svaki dan ali nisam siguran!

:: De su bre stabilni, ovo je da se vidi max clock a ne max stabilni clock
:: Sta treba da upalim orthos-a kad mi je CPU na 4GHz i da dostigne 100c po jezgrima .
:: Q6600 je na vazduhu sa high-end hladjenjem stabilan max 3.6GHz za 24/7, preko samo sa vodenim, ali nisam video ni jedan stabilan na 4GHz
:: Vazno je da je dostignut odredjen clock i da je to potvrdjeno
SkyFire Re: .... 28.12.2007. 17:54 #37483

Od prilike nekih 15 min najduze..Mislim nisam duze ni smeo a nije mi bilo ni potrebno mada kazem nije se nesto grejao za to vreme!Sve do sledeceg testa!

:: o tome sam ja i pricao, ne moze se to ni sa vodenim hladjenjem a ne obicnim kulerom, nisi pomenuo cinjenicu da je to bilo samo za 5 minutno testiranje..
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs