Modeli koji su predvidjeni za tzv. mainstream korisnike i ne postoji kljucna prednost koja bi mogla biti argument za preporuku jednog,odnosno diskvalifikaciju drugog.Mislim da bi trebala da prevagne cijena,koja je u korist Gigabyte.
Abit-ove ploce su sinonim za vrhunske performanse u high end klasi,ali ovaj proizvodjac nije ubjedljiv u srednjem i donjem segmentu (zbog cega su stalno na ivici bankrota),gdje Gigabyte ima primat.
U ovom slucaju ne bih pridavao znacaj renomeu proizvodjaca,jer mislim da je rijec o kvalitativno izjednacenoj robi.
llo,hvala! bila je dilema izmedju gore pomenute Gigbyte i Asus M2N, ali sam toliko negativnih komentara procitao u vezi M2N da sam od nje skroz odustao, medjutim za oko mi je zapala i ova Abit jer je dosta hvale! Mislim da cu na kraju ipak uzeti Gigabyte i zbog cene a i malo vise bih se namucio dok nadjem Abit-a!
Abit i Gigabyte se NE mogu porediti, a nije sad da nesto branim Abit, vec sam realan, sto se tice srednjih i donjih segmenata ploca, kako si nazvao, Abit se dosta popravio, a svi misle da je i dalje los, ljudi, idite malo po stranim forumima, ispratite sta se komentarise za Abit-a, kada je u pitanju overclock, performanse, na 1 je mestu, a i sam imam dosta iskustva sa ovim proizvodjacem, i nije tacno da je na ivici bankrota, svako ima svoje crne momente, kao sto ih je imao npr. Seagate, koji je imao losih serija hard-ova, pa je sada hdd br.1.
btw, na zapadu ljudi masovno uzimaju Abit ploce, a kod nas furaju najjeftinije, kao sto su MSI, Gigabyte, itd...steta sto ima malo uvoznika
sto se mene tice, definitivno je bolja kupovina KN9-S umesto GA-M56S-S3.
Mislim da poredis dve ploce koje nisu u istom rangu. Navedeni Abit je skoro dvostruko skuplji, sto dosta govori za sebe. Te dve ploce nisu namenjene istoj vrsti kupaca. GB je prakticno low cost varijanta sa 55-60 jevreja cenom.
Ja da imam na raspolaganju 100 evra za AMD plocu, bez razmisljanja bih uzeo Abit K9N-S
Samo, ako nadjes za 90 evra Abit sa cipsetom NF 550, ustedeces 10-15 jevreja, samo neces dobiti SLI mogucnost.
Jos nesto. Nisam u rukama drzao KN9-S plocu, jesam K9N-S. Da li neko zna je li to ista ploca u pitanju ?
Ploce su u istom rangu,ogranicene mogucnostima (gotovo) istih cipsetova.Koliko jedna moze biti u prednosti u odnosu na drugu,polazeci od cinjenice da su bazirane na istoj platformi?Sta to moze da ponudi jedan proizvodjac,sto drugi ne moze adekvatno ispratiti,u ovakvim uslovima?Mozda 5 % prednosti,u najboljem slucaju.Zato mislim da kupovinom skupljeg Abit-a kupac,prakticno,nista ne dobija.Uz svo razumijevanje za nostalgiju,koja i mene dotice kad se govori o Abit-u.
Abit je moj favorit,ali treba biti objektivan - nijesu sampioni budzet i srednjeg segmenta (koji,inace,donose najvise profita),u gornjoj klasi na jednu vrhunsku Abit plocu,ASUS odgovori sa dva - tri modela.Dakle,na kraju godine racunovodje u Abit-u mogu samo sjetno da uzdahnu...i pomisle kako je vrijeme da promijene poslodavca. Podaci da je Abit najprodavaniji na Zapadu jednostavno nijesu tacni.ASUS je lider,a Abit nostalgicari (ekstremni oc - eri) sve cesce traze alternativu u DFI-u,koji se namece kao prirodni naslednik Abit-a.Uostalom,kultno virtuelno okupljaliste oc - era,x86-secret,daje precizan uvid koliki je udio pojedinih proizvodjaca na trzistu.
K9N-S je stamparska greska,ako mene pitas.Ne postoji.
Obe ce ti odraditi posao bez problema :) Abit je za nijansu bolji a GA je odma iza njega :) Realno,kupi jeftiniju :)
Mada,dok sam ja gledao da uzmem neku AMD kombinaciju, iz glave mi nije izlazila Biostar TF560 i TF570 ploca :) pogledaj i njih. Malo slabija marka,prilicno povoljna cena a jako dobre performanse i dodatna oprema za tu klasu ploca :)
kad rece za nijansu, mogu samo smajlija da ti nacrtam, nije u pitanju nostalgija, pa nije sve u chipsetu, gde su kako-kome odgovarajuci kontroleri, USB-portovi, SATA-portovi, e-sata, LAN, hladnjaci, raspored svega toga, kvalitet izrade, kvalitet propustanja struje, sve je to bitno, bar ja tako razmisljam, a ipak je malo drugacije kada pogledas Brand-ove...Abit i Gigabyte...
pretpostavljam da je covek hteo da se uveri koja je bolja ploca od navedene 2, nije pominjao znacaj cene, vecina je preporucila Abit-a.
hvala svima na ovim odgovorima, mislim da cu ipak uzeti GA zbog cene, jer nisam bas pri nekom kesu pa mi svaka para znaci, a Abit bi dosao u obzir ako bih uzimao neku slabiju graficku, a u glavi su mi 3850 i 8600gts, sto ce opet verovatno zavisiti od mog licnog budzeta....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.