Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Nov računar, a grafika...
STRANA 1 OD 1
gagimil Nov računar, a grafika... 26.12.2007. 11:08 T7206

status: user
broj poruka: 172

Nove Komponente:
Gigabyte GA-P35-DS3L
C2D E4500
Apacer 2x2GB DDRII 800Hz
WD 500GB 16MB
Chieftec 450W

Polovno: Ati Canyon X800 DDRIII 256MB 256bit 400/800MHz

Problem se dešava, kada treba dići drajvere za grafiku. Pri instalaciji
drajvera, nekad na samom pocetku, nekad na sam klik instaliraj, blokira
racunar. Nista ne pomaze. Probao sam sve moguće u biosu, ne vredi. Kada
flešujem bios, ne prolazi. Daje grešku na nekom ID na nekih 5-10% upisivanja.
Preko interneta isto flesh biosa daje grešku na istom mestu ili malo kasnije.
Test memorije prolazi. Sa novim 2600XT DDR4 ista stvar. Samo jedna memorija,
pa druga, isto. XP SP2 prošao bez problema, kao i drajveri za chipset. Isto
blokira sa orginalnim, 7.12 i recimo 7.10 drajverima. Mada mi se cini da sa
jednom od memorija pređe veću relaciju od početka. To isto moze da se kaže
i za bios. Racunar je nov, osim grafike, ali s obzirom da ni 2600XT ne prolazi,
a u drugoj mašini su ok, na grafiku ne sumnjam. 60% da je ploca, 30% RAM itd.
Sta da nosim na reklamaciju? Vasa pomoc, hitno! Unapred hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NDSystem Probaj ovako... 26.12.2007. 11:41 #37212

broj poruka: 209
Kada pokrenes instalaciju drajvera, on se raspakuje na C:ATI. Idi u device manager
pa klikni na graficku kartu. Idi na update driver, pa rucno idi na pomenuti direktorijum i udji u njega pa u poddirektorijum koji se nalazi u njemu. Nadji folder sa drajverom i instaliraj drajver odatle. Kada se instalacija drajvera zavrsi resetuj racunar. Kada se sistem ponovo podigne sa instaliranim drajverom, onda mozes opet otici do ATI foldera, i rucno instalirati ostali softver (ATI Catalyst....)

Pokusaj ovako, pa javi da li je uspelo.

Dušan Nastić
Beograd,

djankov verovatno ploca 26.12.2007. 11:42 #37213

broj poruka: 6

testiraj hard programom sa sajta, ako nije, ploca je sigurno. `na sam klik instaliraj` - ne prima interapte, ili klok generator ne dobija ispravan napon, `Mada mi se cini da sa
jednom od memorija pređe veću relaciju od početka` - mozda opet naponi u pitanju, a test memorije ne moze da pokaze greske u kontroleru koji je u MCH-u ploce

NDSystem Prevideo sam... 26.12.2007. 11:48 #37214

broj poruka: 209
da imas problem sa flesovanjem biosa za plocu.
Onda je verovatno ploca, ako je tako kao sto kazes.

Nece ti u tom slucaju pomoci ono sto sam napisao malo pre, to jest sumnjam da ces nesto postici.

Pozdrav
Dušan Nastić
Beograd,

BataCele Hah 26.12.2007. 15:27 #37241

broj poruka: 1532
U principu, moras poneti celu masinu na reklamaciju i pokazati na licu mesta sta ne valja i zasto mislis da je bas ploca ili memorija.

Ja bih pokusao ovako:

- Ucitaj fail/safe na prvom ekranu u BIOS-u.
- Probaj sa nekom sasvim drugom memorijom na 667 MHz, cisto radi testa.
- Ako to ne pomogne, pokusaj sa instalacijom modovanih drajvera Omega (imas na https://www.guru3d.com). Uzmi drajvere od pre godinu-dve.
- Uzmi neku Nvidia karticu i probaj da li ce ona moci da se instalira (po mogucnosti neka prastara i najjednostavnija)

Ako sve ovo ne prodje - ploca je u pitanju.
gagimil Re: Hah 26.12.2007. 19:08 #37267

Bio, Uzeo drugu ploču, zamenih, digoh sistem ponovo i isto se dešava.
Kada dođe na red klik na install drajvera za ATIja, zamrzne se komp, ništa sem restarta ne pomaže. U Biosu sam to već probao. Drajvere sam probao i prastare i još nekoliko. Danas sam već probao drugarevog Kingstona 1GB DDRII 800Hz i isto.
Nisam pametan više...
Probaću još da nadjem Omega drajvere, ako to ne pomogne moram da jurim NVidiju da probam...Mašinu bih nosio u krajnjoj nuždi. A još nešto, u Gigabytovom EasyTune5 , ta aplikacija ne vidi brzinu procesora i memorije, samo napone i brzinu ventilatora. Još mi je sumnjiv zvuk pri dizanju sistema, onako isprekidan sekund-dve, drlja, ali ne mogu da se setim tog problema...

BataCele I jos.. 27.12.2007. 01:46 #37309

broj poruka: 1532
...jedna mogucnost, ako si strpljiv i uporan.

Verovatno si vec to uradio, ali dolazi u obzir brisanje svih particija na hardu, kreiranje novih i sveza instalacija W XP. Potom stavis redom: Direct X, pa Autopatcher za novembar 2006 (bas taj), pa drajveri za plocu, pa graficku.

Drajveri za ATI traze pored DX i Windows Installer noviji nego sto dolazi uz W XP, mada ne bi trebao komp da se blokira zbog toga.

vuk125 Nov računar, a grafika.. 27.12.2007. 02:28 #37312

broj poruka: 2929
Ako si dobio novu plocu jesi li sada pokusao da uradis update biosa??
BIOS moze da odbija da se upise ukoliko je chip na kome se on nalazi (bios chip) neispravan ili pak ukoliko je blokiran upis na isti.Ako je ovo slucaj to mozes resiti nabavkom drugog chipa u nekom od servisa, inace taj chip se lako skine i stavi drugi ima on tamo svoj slot.
ATI kartice po nekada imaju problem kompatibilnosti sa nekim plocama i chip setovima dok se ne uradi update biosa koji obicno resi problem. Ovo se desava po nekada sa ATI karticama.
Dakle posto si zamenio plocu skini najnoviji oficijelni bios za istu, pokusaj da uradis update, ali nikako iz windows-a, nikakvim programima za flash i slicno, obavezno iz konzole (to je ono sto lici na DOS) pomocu floppy-ja.

Pa javi sta si uradio....

pozz VUK

gagimil Nekako prođe!!! 27.12.2007. 18:05 #37354

Za BataCeleta:
Sve već probano!
Na drugom HDD podigoh sistem i pre chipset drajvera probah i prođoše 7.9 Atijevi od septembra, doduše iz drugog puta. Vratih WD hard i iz trećeg puta prođoše 7.9. Vidiš, nisam probao pach za novembar, ali to u 2008. Nemam više živaca. Inače računar nije za igranje nego za devojčicu koja ide u dizajnersku školu.

Za Vuka:
Sve već probano, prvo bios sa floppyja, a posle sa neta, ništa, samo vađenje baterije.
Bios je inače zalemljen za ploču. Sada je sve ok. Ne diram više ništa.

Znao sam da će biti problema sa Atijem, ali ne ovoliko. Namučih i ortaka.

Hvala vam svima na pomoći.

Mnogo sreće i uspeha u Novoj 2008 godini. Gagimil. Poz.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs