Tshi... Low cost memorije. Ne vidim svrhu kupovanja, kada su svega nekoliko desetina dinara skuplji provereniji brendovi: Kingston, Super Talent, Geil...
Zasto su onda jeftiniji 10 evra po modulu od 512Mb od OCZa, a 3 evra od Kingstona, recimo?
Najveci proizvodjac memorijskih modula je Kingston, sa ucescem od preko 16% na svetskom trzistu. Najveci proizvodjac memorijskih cipova je Micron.
Najkvalitetniji proizvodjac memorijskih modula je Crucial. Najkvalitetniji proizvodjac memorijskih cipova je Micron, ciji je i Crucial brand.
A-Data je u rangu NCPa, a s obzirom na to koliko su se srozale cene kvalitetnih memorija, A-Data predstavlja apsolutno nelogican izbor pri kupovini.
:: Najveci proizvodjach memorijskih modula u svetu.. :: :: proizvode sve klase modula (od loshijih do najboljih) i rade za mnoga mnoga druga imena... :: :: ::
:: Zasto su onda jeftiniji 10 evra po modulu od 512Mb od OCZa, a 3 evra od Kingstona, recimo :: :: Najveci proizvodjac memorijskih modula je Kingston, sa ucescem od preko 16% na svetskom trzistu :: Najveci proizvodjac memorijskih cipova je Micron :: :: Najkvalitetniji proizvodjac memorijskih modula je Crucial :: Najkvalitetniji proizvodjac memorijskih cipova je Micron, ciji je i Crucial brand :: :: :: A-Data je u rangu NCPa, a s obzirom na to koliko su se srozale cene kvalitetnih memorija, A-Data predstavlja apsolutno nelogican izbor pri kupovini
:: Da li je neko imao problema sa A-Data memorijom? Konkretno mislim na kompatibilnost i crkavanje.. A-data nije zastupljena kod nas i tesko se nalazi tako da sumnjam da ce ti neko odgovoriti...Ram sam po sebi tesko crkava i A-data dolazi sa dozivotnom garancijom...Tako da to ne treba da te brine... PS. Kompatibilnost RAMa zavisi iskljucivo od maticne ploce.
ali A-Data ipak spada u losije, nista nije bolja od V-Data, Smart, NCP, PQI, Veritech, Kic...ja to ne bih ni babi kupovao. Ma to je obicna zuta firma osnovan pre neku godinu, niti ima iskustva niti ima setifikovane pogone koji bi odgovarali vecim brenderima, zato je niko i ne ugradjuje u servere...Mushkin prijatelju, Mushkin
Zavisi shta dolazi na nashe trzishte,ovako nije merodavno suditi. Da su najveci proizvodjach im je pisalo na shtandu... mzoda su mislili na svoje `zuto` trzishte...a mozda i jesu, nisu svi mem.chipovi RAM... Da su jedini pre svih izlozili DDR3 module...jedini! Da su nudili da prave `moje` chipove...nudili :-) (da na chipu pishe ime firme kao shto pishe kingston, micron itd...) Delovali su jako ozbiljno i veliko....mislim da nisu od pre par godina uleteli u posao...pre ce biti da imaju relativno sveze ime i da su vishe spojenih firmi.... E sad.... ko ce to u stvari znati...
Inace je default 667 MHZ, a bez dizanja napona i potpuno stabilno radi na 800 MHz (cak i vise !!!). Kupio sam polovne 2x512 MB za dual channel i nisam verovao kada sam uz frekvenciju preko 800 MHz poceo da obaram latence. Kao da nema kraja.
Kasnije sam dodao jos 2x512 MB RC 667 i, verovao ili ne, na low-cost ploci (bez dizanja napona) sve radi u dual channel na 800 MHz, pa jos uz zatezanje latenci.
A kada sam hteo da ih uzmem, nisam mogao da nadjem jos nekoga poznatog ko ima ikakva iskustva.
Usput, RC je u privatnom aranzmanu na vise modula visestruko testirana i - nista ne zaostaje za A Data ili Kingston.
A Super Talent pravi module na 1866MHz, pa i nije bas A-Data :))
Abstract: Super Talent introduced some of the first DDR3 memory modules on the market, and in this review PCSTATS is testing the companies` 2GB W1866UX2G8 DDR3-1866 memory kit. Super Talent has these puppies to running at 1866 MHz!
:: A Super Talent pravi module na 1866MHz, pa i nije bas A-Data :) :: :: Abstract: Super Talent introduced some of the first DDR3 memory modules on the market, and in this review PCSTATS is testing the companies` 2GB W1866UX2G8 DDR3-1866 memory kit. Super Talent has these puppies to running at 1866 MHz Znam i SuperTalent je odlicna memorija i kosta vrlo malo u odnosu na kvalitet koji dobijas,ali govorim o DDR2,a ne DDR3...Ovo je A-data DDR2 PC6400 800MHz klokovana na 1250MHz..A to ne mogu ni mnoge kvalitetnije DDR2 memorije da postignu,a o NCP,PQI,TakeMS i ostaloj bizuteriji i da ne govorim.
PS. A-data je izbacio DDR3 na 2000MHz.
Kompanija A-DATA je predstavila nove dodatke svojoj seriji Vitesta memorija. Radi se o novim DDR3 memorijskim modulima brzine od 2000 MHz, koji će biti deo Vitesta X serije. Ovi moduli su namenjeni sistemima visoke klase sa Intel P35 i X38 čipsetovima. Zvanične latencije ove memorije prilikom rada na 2000 MHz su deklarisane na CL9-9-9-24, a voltaža na 2.05-2.15 v. Proizvođač tvrdi da ove memorije ostvaruju rezultat od oko 13.000 MB/s u EVEREST Memory bandwidth read and write testu. Nove memorije će biti dostupne u vidu 2 GB dual channel kitova, a cena nije objavljena.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.