Na koliko mogu da se overklokuju ova dva procesora na neku srednju granicu sa Cooler Master Eclipse hladenjem a procesori su : Intel Core 2 Quad Q6700 i Intel Core 2 Duo E6850 ???
Imam 6750 i bez problema sa BOX coolerom mi radi na stabilno 3,4GHz a sa Zalmanom 9500 mi radi na 3,6GHz,temp varira oko 45-51 stepeni u LOAD-u sa 80% obrtaja cooleratako da mislim da mozes i ti sa 6850 bez problema mozes 3,6GHz a cak i vise sa Eclipsom...
Q6700 mi je komsija naterao na 3.89GHz sa CM Marsom,neznam temp al mu radi OK...
Vazno ti je da imas dobro i stabilno napajanje za OC takvih procesora, a nebi skodilo i par dodatnih coolera na kucistu ...
Ja sam moj E6850 gurao na 4.0 Ghz sa Hyper TX!Tako mogu da ga drzim sa svaki dan!Inace dizao sam ga i na 4.2 Ghz!P.S.Ako je samo clock u pitanju,neki primerci a nisu bas tako ni retki idu i do 5.0 Ghz na nasem podrucju tj. trzistu,mada je to sve sreca kakav ce ti primerak dopasti..
Moj naj ortak je dostigao stabilan clock sa C2D e6300 na 3.4 ghz sa fabrickih 1.8 na 3.4 ghz .... meni je bilo neverovatno da to moze toliko da ide ali jbg... Pre nego sto je sastavljao komp gledao je konfiguracije na nekom stranom forumu i uzeo istu plocu i proc i memoriju od nekog Dekare ... neki kloker
Gigabyte neka E 6300 Team Extreme 2x 512 @ 1000+ mhz (u kompletu sa hladnjacima) Thermaltake 750w ToughPower ( 14 cm Fan) Case: Tt Mambo (3X12cm Fan) Gainwaed 7900GS (golden Sample) i ona moze da se klokne..... 2x 250gb wd 16mb cache RAID 0
Ovo je pre godinu i nesto dana bila opaka masina.... Ali za taj intel nisam verovao!
Napajanje Corsair 620W a kuciste je Antec nine hundred!!! Pa koji je bolji? Mislim da kupujem procesor pa se dvoumim izmedu ova dva posto je E6850 najaci u Duo dok je ovaj Q6700 u nekoj srednjoj kod Quad!!! Koji da uzmem???
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.