Moze,bez problema al ti nece raditi u Dual Chanel Modu tj. ako imas dva ista modula(Isti Proizvodjac,Brzina,Kolicina Rama) rade ti u Dual Chanel modu sto ti omogucava veci propusni opseg i brzinu memorije sto za rezultat ima poboljsanje Preformansi za nekih 3-11%
Ja imam dve različite marke, i to različitih brzina i latencija i odlično rade u dual channelu. Doduše, taj mod nije ono što obećava i jedva ćeš primetiti razliku.
Ja sam imao OCz i Croshair i radili su mu u DC bez problema kad ih stavim na iste brzine i latencije jer su imale iste Hynux memoriske cipove i zato su mogle raditi u DC inace drukcije Nepije Vode...
Al to je retkost,retko ti ce se dogoditi da ce raditi u DC dve razlicite marke,zato bolje uzmes dva modela istog proizvodjaca sa istim mem. cipovima i radice,Provereno xD
kada stavis dve memorije razlicitog proizvodjaca i razlicitih brzina obe memorije ce raditi na brzini najsporije. Isto vazi i za 3 ili 4 memorije. Dual chanel takodje radi na istom principu - prilagodi se sporijoj memoriji. U nekim slicajevima to nece raditi, zavisno od ploce. Ako imas Asusovu ili MSI `plocu`, batali, kod ovih izbirljivih brendova to ne radi.
Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju
Sve zavisi od ploce, na nekima rade samo isti moduli, na nekima hoce razliciti moduli samo da su iste velicine, na nekima rade tri razlicita modula, samo proba. Kod Intela dual chanel nesto i znaci (i to prilicno) kod AMD-a koliko sam video nema nekog drasticnog ubrzanja, mada mozda i gresim, sa AMD-om nemam nekog iskustva.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.