Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
asus bios ??
STRANA 1 OD 1
Ognjeni asus bios ?? 23.12.2007. 03:04 T7146

status: user
broj poruka: 4518

Aloha...

update-ovao sam bios na ploci i posle toga vise nemam podesavanja za ddr2 tajminge ??? sad mi memorija radi na 5 5 5 15 po defaultu a to naravno ne zelim :)...da li asus ima neka skrivena podesavanja kao gigabajt? ko me ter`o da updatujem ....

ajd uzdravlje :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev re 23.12.2007. 10:43 #36884

broj poruka: 1673
Koliko je meni poznato Asus nema skrivenih podesavanja, pretpostavljam da si podesavanje memorije stavio na manuelno a ne na auto ili by SPD? Za neke Asus ploce, konkretno za moju P5WDH sam ranije citao da su se neki korisnici zalili da su prilikom fleshovanja neke funkcije ostale nedostupne i kao razlog je navedeno da je potrebno fleshovanje uraditi po staroj metodi, dakle sa butabilnog flopija i sa Awdflsh programom. Ja sam moju fleshovao vise puta i nikada nisam naisao na takav problem.

Ognjeni .... 23.12.2007. 11:09 #36887

da,stavio sam naravno na manuelno, sve zivo isprobao ali nema nigde...sad mogu samo napon da menjam ( koja je poenta???)....flashovao na taj nacin, nisam hteo da riskiram i updatujem drugacije....bem ti bios
Vaskev re 23.12.2007. 11:16 #36888

broj poruka: 1673
Ma vrati lepo na staro, pogotovo ako nisi morao da flesujes, ja sam morao da bih ubacio E6420 jer nije bio podrzan sa originalnom verzijom biosa. Pogledaj na sajtu sta donosi nova verzija, sta vise podrzava i koje greske ispravlja. Mada mozda sledeca verzija ispravi tu gresku. Probaj na Asusovom forumu da vidis jel jos neko imao takav problem, mozda ima i resenje.

Ognjeni ... 23.12.2007. 12:33 #36896

Ne bih da vracam na staro( to je nekako podsvesno,necu sa konja na magarca :) ), cekacu novu verziju biosa a i pogledacu sad po forumima....Imao sam nekih sitnih problema sa stabilnoscu sistema posle overclocka, pa sam stavio ovu novu verziju da probam....videcu danas kako ce se pokazati, sinoc sam updatovao.

hvala , svakako

ajd uzdravlje :)
SkyFire Re: ... 23.12.2007. 20:20 #36946

broj poruka: 18472
Koja bi ploca druze?

::
:: Ne bih da vracam na staro( to je nekako podsvesno,necu sa konja na magarca :) ), cekacu novu verziju biosa a i pogledacu sad po forumima....Imao sam nekih sitnih problema sa stabilnoscu sistema posle overclocka, pa sam stavio ovu novu verziju da probam....videcu danas kako ce se pokazati, sinoc sam updatovao
:: hvala , svakako
:: ajd uzdravlje :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs