ploca gigabite 945 pl-d cpu pentium 630 3.ghz dual c. memorija rc 533... u biosu pokazuje memorija toliko a na primer u 3d marku 05-06 pokazuje samo 66mhz. elem u cemu je problem ubacena je 8800gts 320 i neradi uopste kako treba(polovicno)mark 05 samo 7500 dakle neradi kako treba.svez win. novi driveri cipset novi gpu driveri,cackao muvao i nasao to u vezi rama.ponavljam negde je usko grlo a neznam gde,kad je prebacim na a.965 c2d 6400 radi exstra.dali ima neki program da ga skinem sa neta koji cita sigurno koliko je brzina rama,ili kako vec da resim ovaj problem POMOC
Mozda ti grafika radi na 8x u mesto 16x!Imas li mozda Rivu Tuner?Idi na stranu gde pise motherboard!Uzmi GPU-Z pa i tu pogledaj.U biosu takodje pogledaj na koliko ti je postavljen PCI-E !Treba da bude na 100 Fiksno!Nebi trebalo da ti CPU bude usko grlo samo sto bi ga ja na tvom mestu digao bar na jedno 3.8-4.0Ghz cisto da radi fino!Gde si ti video da u 3D Marku pise brzina memorije?Jedino ako ga prebacis u Excel pa vidis sve detalje!P.S.LI i NE se pise odvojeno,cisto da ti skrenem paznju na gramatiku! :: :: ploca gigabite 945 pl-d cpu pentium 630 3.ghz dual c. memorija rc 533... u biosu pokazuje memorija toliko a na primer u 3d marku 05-06 pokazuje samo 66mhz :: elem u cemu je problem ubacena je 8800gts 320 i neradi uopste kako treba(polovicno)mark 05 samo 7500 dakle neradi kako treba.svez win. novi driveri cipset novi gpu driveri,cackao muvao i nasao to u vezi rama.ponavljam negde je usko grlo a neznam gde,kad je prebacim na a.965 c2d 6400 radi exstra.dali ima neki program da ga skinem sa neta koji cita sigurno koliko je brzina rama,ili kako vec da resim ovaj proble :: POMOC
ma ne verujem da je cpu ipak 2 jezgra na 3 ghz. ponavljam grafika na c2d 2.1 ghz radi perfektno a na 630 nikako u rangu 7600gt sto je nemoguce neznam vise gde da gledam u gpu-z pise pclx16@x16 u biosu sa auto prebacena na 100mhz jednostavno radi nikako zasto?????????????????????????
Imam slican problem ili sam se ja istripovao. Pentium D 805, isto Gigabyte 954 pl, 2x1gb 533Mhz (kad stavim 667Mhz svaka igra izbacuje u Windows) i ATI 3850 u 3D marku 2006 daje 6680 poena. Moj dugar ima istu grafiiku i Core2Duo 6300 njemu daje preko 9000. Dal` je moguce da 3D mark samo za procesor daje preko 2500 poena? Jel to OK rezultat ili sam se ja samo istripovao?
ma ubeden sam da je ploca shit nesto i negde gusi grafiku a sta li je POJMA NEMAM mozda ubdejt biosa neznam ni ja. zao mi ortaka taman se skrpio za neki dinar a ono......
sr..e. pomagajte ljudi ps.cpu na 3.6 i minimalni pomak gotovo neprimetan
Probaj sa Flashovanjem novog biosa.CPU nije 100% usko grlo,probao sam mnostvo konfiguracija sa slicnim komponentama!Opet kazem nek digne malo clock CPU-a ne vezano sa ovim problemom.Tu definitivno ploca zeza ako ste kartu probali na drugom kompu i radi kako treba.Pogledaj i na CPU-Z na odseku mainboard i tamo pise da li radi na 8x ili 16x!P.S.Izvinjavam se za gresku,mislio sam na CPU-Z a napisao sam u prethodnom postu Riva Tuner!
:: :: ma ubeden sam da je ploca shit nesto i negde gusi grafiku a sta li je POJMA NEMAM mozda ubdejt biosa neznam ni ja. zao mi ortaka taman se skrpio za neki dinar a ono..... :: :: sr..e :: pomagajte ljud :: ps.cpu na 3.6 i minimalni pomak gotovo neprimetan
Jeste procesor usko grlo, mrzi me da trazim ali D630 nije dual core vec klasican prescot sa 2MB kesa i magistralom 800 (4x200) i treba ti memorija DDR400 ili DDR2 800 (zavisno sta ploca podrzava, moze naravno i brza) kako bi izvukao maksimum. 630 i E6400 = nebo - zemlja. Plus ploca mozda nije konfigurisana kako treba i eto malog 3DMark rezultata.
...Tako da se ne zanosis nekim performansama sa njime ukoliko ga ne overklokujes , a to on i 631 rade odlicno...(631 je svetski rekorder u overkloku sa preko 8ghz..) ...Ploca ti je takodje sranje jer 945pl cipset podrzava samo 533 memoriju i sve ostale rade u tom modu ...66mhz je verovatno pci magistrala ili je moguce da ti program ne cita memoriju kako treba ...probaj da kloknes masinu na negde 3,5ili 3,8 ghz ,mada sa tom plocom ...tesko ...navijam za tebe...`Ajd u zdravlje!
Moram se prikljuciti kolegama.Napravih veliki propust ne obracajuci paznju na tacnu oznaku.U mesto 630 permutovao sam 930 citajuci samo ono napred dual core.U tom slucaju Presscot na 2MB Cache je CPU sa Single Core Arhitekturom i jeste Usko grlo!Licno iskustvo da ti pommogonem sam imao na prakticno istoj masini naravno samo sto je moja ploca zver.Znaci Postojeci Intel na 3.2 Ghz 64 bit Overclockovan na 4.0 Ghz i 2x512 MB Corsair na 533 Mhz DDR2!Graficka karta 7900 GTO!Normalno sve je to radilo kako treba,nista nije stucalo,3D Markove prolazi normalno itd.Resih da uzmem ubrzo neki dual Core i Uzmem 935 na 3.2 Ghz i Overclockujem ga na 4.1 Ghz i opet ostavim na 4.0 za svaki dan.Ubacim i 2x1GB Geil Ultra na 667 Mhz i nju dignem na 800 Mhz i tu ostavim.Istestiram 3D Mark i gle cuda,score je mnogo-mnogo veci.To i nije cak neka specijalna razlika mozda u 1000-1500 poena vise kolika je razlika dobijena u igrama.U svakoj igri sam dobio po 10-15-20 frejmova pa i vise.Graficka kao da je dobila turbinu i samo gura u obrtaje,neverovatno kakav preokret.Eto neko moje nekadasnje iskustvo koje je samo od sebe doslo slucajno ali itekako me naucilo i spremilo za neke ozbiljnije dane!Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.