Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Jedno vrlo tesko pitanje!
STRANA 1 OD 1
SkyFire Jedno vrlo tesko pitanje! 22.12.2007. 13:53 T7135

status: user
broj poruka: 18472
Asus Maximus Formula SE sa Intelovim X38 Chipset-om.Problem koji me muci jeste taj sto ne mogu da uparim dve nVidia graficke karte a da mi radi u punom potencialu na 16x!Pitanje je sledece da li postoje hackovani driver-i za ovu plocu da resim ovaj problem?P.S.Znam da su pre postojali takvi driver-i za neke druge ploce sa Intelovim chipset-om pa me interesuje gde bi mogao da nadjem tj. download-ujem?P.S.Nebi zeleo da uzimam neku drugu plocu sa nForce chipsetom jer ne zelim losije performanse tj. ne zelim drugu plocu!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psyman druze 22.12.2007. 14:35 #36843

broj poruka: 1046
intel-ov x38 chip podrzava dva pci-e 2.0 x 16 brzine u crossfire rezimu rada,nisam nigde video da podrzava sli?
KaiserSoze U pravu si... 22.12.2007. 14:44 #36844

broj poruka: 568

crossfire je zagarantovan, dok SLI nVidia cuva jedino i samo za ploce sa svojim chipset-ovima.
Niti na jednoj drugoj ploci nije podrzan SLI !!!

Pozz

p.s. posalji mi postavke biosa za commando :)
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 22.12.2007. 15:13 #36847

Radi i Sli samo je oskrnavljen,znaci ne radi u punom potencijalu dok je crossfire zagarantovan, zato sam i trazio drivere da resim taj problem!
llo 22.12.2007. 18:42 #36855

broj poruka: 146

Ranije je postojao (nestabilan) NGO patch koji je `omogucavao` SLI konfiguraciju na bilo kojem cipsetu,ali je povucen,na zahtjev nVidia-e.Uspio sam da ga dloadujem prije uvodjenja sankcija.Kao sto rekoh,bio je nestabilan,i ne sjecam se da je neko tvrdio,cak ni sam autor,da zadovoljavajuce funkcionise.Mozda ga je,u medjuvremenu,razvio i unaprijedio,ali ne smije `tica da ga publikuje.Ako zelis,mogu ti poslati,pokusaj,moj drug nije uspio na P965.

PS Sjecam se,na nekom forumu sam procitao odu ASUS Maximus ploci,a vlasnik je tvrdio da cak i SLI funkcionise `awesome`,`full` 16 x (vjerovatno sa pomenutim patchom).Googlaj.

SkyFire Re: 22.12.2007. 19:05 #36856

Hvala ti,ulio si mi nadu..Ako ne uspem da nadjem na netu javicu ti se za taj patch.
::
:: Ranije je postojao (nestabilan) NGO patch koji je `omogucavao` SLI konfiguraciju na bilo kojem cipsetu,ali je povucen,na zahtjev nVidia-e.Uspio sam da ga dloadujem prije uvodjenja sankcija.Kao sto rekoh,bio je nestabilan,i ne sjecam se da je neko tvrdio,cak ni sam autor,da zadovoljavajuce funkcionise.Mozda ga je,u medjuvremenu,razvio i unaprijedio,ali ne smije `tica da ga publikuje.Ako zelis,mogu ti poslati,pokusaj,moj drug nije uspio na P965
:: PS Sjecam se,na nekom forumu sam procitao odu ASUS Maximus ploci,a vlasnik je tvrdio da cak i SLI funkcionise `awesome`,`full` 16 x (vjerovatno sa pomenutim patchom).Googlaj
llo Nijesi razumio 22.12.2007. 20:48 #36858

Rekao sam da guglas za informacije o tvojoj ploci,a patch cu ti poslati.Sumnjam da patch mozes naci na Internetu.Ostavi adresu,bicu tu jos 2 sata.

MaliAbner 2 x 3850 sije sve... 22.12.2007. 21:33 #36860

broj poruka: 7769
Znaci za sada je dobitna kombinacija ipak AMD 2x3850 u crossfire modu i to valjda dere kevu, za 260-280€ dobijes grafiku koja je daleko bolja od 8800 GT.

Znaci samo ona narodna dva `losa` skrljase Milosa.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

krkub Re: Nijesi razumio, HA! 22.12.2007. 21:46 #36861

broj poruka: 1018

:: Rekao sam da guglas za informacije o tvojoj ploci,a patch cu ti poslati.Sumnjam da patch mozes naci na Internetu.Ostavi adresu,bicu tu jos 2 sata..

llo, ti si jedan najobicniji prevarant... ko ce tebi da veruje sa tolicno postova...?!

ma daaaj!

llo 22.12.2007. 22:34 #36866

Ti si samo jedan mali,odvratni,komprimovani azijski,zimzeleni šušteci kajakaš,koji pokusava da mi ukrade sreću.Zapeklo mi je oko srca,ne osjecam bol... radnim danima.

Sad odlazim,a SkyFire - u cu poslati patch sjutra,ako bude neophodno.

Pozdrav krkubu i Raši.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs