Ljudi zna li neko sta je problem.Masina je nova uzeta u Eurolinku u BG.Problem je sledeci,komp se resetuje sam od sebe.U pocetku je to bilo samo kada se upale igrice dok se to sada desava i u Windows dok je drug na netu.Komp je njegov.Goldmem je pusten i ne pokazuje nikakve probleme.Masina nije oveklokovana.Neznam sta moze biti.Probano je novom instalacijom Windowsa i nista.Spustan je takt memorije sa 800 na 667Mhz ali ni to nije pomoglo.Mislim da probam da povecam napon memoriji malo recimo 0.1V i da vidim sta ce se desiti.Ja sumnjam da je problem do memorije ili do ne slaganja memorije i ploce.
Mozda je to? S obzirom da se gasi na pokretanje igara tj. kad grafika povuce struju.Probaj sa drugim napajanjem pa javi.S obzirom da je sve novo moze biti i da neka od komponenti falicna. a sta ti ja znam...
Jesu temperature OK ? Ako jesu, onda standardna metoda, LOAD SETUP DEFAULTS u BIOS-u pa testiranje. Probaj, samo sa jednom memorijom, BIOS update. Ako se i onda zabada, ne kopaj mnogo sa hardware-om nego nosi u Eurolink pa neka se oni drndaju.
Kuciste je Chieftec Midi Case 350W Jos nisam probao da flesujem BIOS.Reset se desava u igrama nakon pola sata otprilike, ne prilikom pokretanja igrica.
...zameni napajanje. Slabo je to ili, u najboljem slucaju, granicno za komponente koje imas. Trebao bi to da uradis u svakom slucaju jer da ti se ovo ne desava, ubrzo bi se neki drugi neobican simptom pojavio zbog neadekvatnog napajanja.
Ako nakon zamene problem perzistira (u sta sumnjam da ce biti) proveri da li je sve ubodeno u plocu kako treba. Na prvom mestu mislim na zice od napajanja do ploce i harda, kao i od kucista do ploce (reset, power, hdd led...) Detalje imas u knjizici `Manual` koja dolazi uz plocu ili skines pdf file uputstva za plocu sa net-a.
Usput, proveri da li je sve ostalo dobro ubodeno u plocu i van nje.
Javi ako nije pomoglo.
Ima jos pojedinosti koje mogu biti u pitanju, ali je mala sansa za njih.
Ja planiram da uzmem istu konfiguraciju ali sa 8800gt na istom mestu pa me zanim ada li je napajanje koje imam vec 2god ok (chiftec 420W u chiftec dragon big tower-u)?
...nece to da radi stabile bRez 400(min) ili 450W Upravo se bijem sa jednom slicnom konf. i mrka kapa ali sa 450w fercera samo tako.Ja cak uspem da dobijem i psihodeliju(blue screan) na Xp. Jedino je zanimljivo da u LInuxu na istoj furuni radi Compiz fusion sa svim dzidzama na 40% resursa....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.