...ali racunar bi.Na nekim programima bi video skok poena u testiranju memorije.Da li to tebi nesto znaci?Ako uzmes jacu memoriju,imas vise prostora za overclock.
Meni procesor X2 5200,radi na 2600 MHz,a delilac FSB/DDR je 7.To znaci: 2600 / 7 = 372 MHz x 2 = 744 MHz.Znaci meni memorija koja radi na 800,ustvari radi na 744.Podigao sam FSB na 216,time dobio 2808 / 7 = 401 x 2 = 802 MHz.Znaci tek sad mi memorija radi u punom taktu. Delilac je promenljiva velicina,koji detektuje BIOS,ili moze i rucno da se namesti.Ni tebi ta memorija ne radi na svih 667 MHz,izracunaj na koliko.Uzmi CPUz i procitaj koliki je delilac.
da mu memorija ne radi na 667...Mozda nije klokovao procesor i sve mu stoji na auto...
:: ...ali racunar bi.Na nekim programima bi video skok poena u testiranju memorije.Da li to tebi nesto znaci?Ako uzmes jacu memoriju,imas vise prostora za overclock :: :: Meni procesor X2 5200,radi na 2600 MHz,a delilac FSB/DDR je 7.To znaci :: 2600 / 7 = 372 MHz x 2 = 744 MHz.Znaci meni memorija koja radi na 800,ustvari radi na 744.Podigao sam FSB na 216,time dobio 2808 / 7 = 401 x 2 = 802 MHz.Znaci tek sad mi memorija radi u punom taktu :: Delilac je promenljiva velicina,koji detektuje BIOS,ili moze i rucno da se namesti.Ni tebi ta memorija ne radi na svih 667 MHz,izracunaj na koliko.Uzmi CPUz i procitaj koliki je delilac :: :: ::
Mada nismo skroz upoznati sa njegovom konfiguracijom i ne znamo sta ima od ostatka masine sem ta dva modula...A kamoli da li je overklokovao procesor ili na kojem taktu mu radi memorija,kakva su setovanja ...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.