pre nekoliko dana sam sklopio racunar, asus p5k-e wifi i e6750 sa fabrickim kulerom. +geil B.D. 800 i corsair psu hx520
Elem, asus AI suite i PC probe mi prijavljuju temperaturu procesora oko 13-14-15 stepeni stalno...
Znam da to nije realno, ali ne znam u cemu moze biti problem.. imam ukljucen sppedstep, i dva ventilatora u kucistu, ali 14 stepeni nije sigurno... Ima li neko ideju sta se dogadja?
takodje vcore mi se mena od 1.19-1.21-1.3.. ne znam da li je to normalno...
Da li je moguce da sm neto prevideo pri sklapanju? Nije mi sigurno prvi put (radio sam u servisu) ali opet, nisam odavno... Unapred hvala svima na odgovorima
p.s. Malo sam igrao cs i u biosu pokazuje 18 stepeni, dok Ai i dalje oko 13???
Za temperaturu CPU-a koristi Core Temp 0.95.4.To sto ti prikazuje malo velika verovatnoca je da bios ploce brka tako da ne treba nesto specijalno da se brines zbog toga.Voltaza nebi trebalo da ti toliko varira jer je Corsair izuzetno kvalitetno napajanje.Ipak tu nesto nije u redu sa biosom.Ubaci zadnju vezriju pa vidi sta se desava.P.S.Parametre u biosu si trebao da namestis manuelno a ne da ih drzis na AUTO!
:: pre nekoliko dana sam sklopio racunar, asus p5k-e wifi i e6750 sa fabrickim kulerom :: +geil B.D. 800 i corsair psu hx52 :: :: Elem, asus AI suite i PC probe mi prijavljuju temperaturu procesora oko 13-14-15 stepeni stalno... :: :: Znam da to nije realno, ali ne znam u cemu moze biti problem.. imam ukljucen sppedstep, i dva ventilatora u kucistu, ali 14 stepeni nije sigurno... Ima li neko ideju sta se dogadja :: :: takodje vcore mi se mena od 1.19-1.21-1.3.. ne znam da li je to normalno.. :: :: Da li je moguce da sm neto prevideo pri sklapanju? Nije mi sigurno prvi put (radio sam u servisu :: ali opet, nisam odavno... Unapred hvala svima na odgovorim :: :: p.s. Malo sam igrao cs i u biosu pokazuje 18 stepeni, dok Ai i dalje oko 13?? :: :: :: :: :: ::
hvala druze, podesicu sve to manualno (naci cu nekoga ko je u toku :) mozda uradim update ako i posle setovanja bude potrebno... core temp mi prijavljuje 33 i 35 stepeni.. da li je to moguce.. ipak sam ocekivao da je realna temp. oko 40-50+ ?
Moguce je zasto da ne.Ako ti je kuciste dobro provetreno i u prostoriji gde ti je komp nije pretoplo moze temperatura da bude takva.Iz iskustva ti mogu reci da moze biti i do primerka koji se manje greje a to je dobro...
:: :: hvala druze, podesicu sve to manualno (naci cu nekoga ko je u toku :) mozda uradim update ako i posle setovanja bude potrebno... :: core temp mi prijavljuje 33 i 35 stepeni.. da li je to moguce.. ipak sam ocekivao da je realna temp. oko 40-50+ ::
Meni E2160, sa Cooler Masterom Hyper TX II i jednim izduvnim ventilatorom od 12cm na kucistu retko kad prelazi 30°. Napajanje je Chieftec 450W. I meni core voltaza varira od 1.30 - 1.32. Sad i ja pitam da li je to normalno. Inace, Core Temp 0.95.4 i Everest pokazuju iste vrednosti. Nightbird
Normalno je,Chieftec ima uvek varijacije voltaze,nista strasno.Ako je vrednost veca onda vec nastaje problem tj. nesto nije u redu tj. napajanje definitivno ne valja!
:: Meni E2160, sa Cooler Masterom Hyper TX II i jednim izduvnim ventilatorom od 12cm na kucistu retko kad prelazi 30°. Napajanje je Chieftec 450W. I meni core voltaza varira od 1.30 - 1.32. Sad i ja pitam da li je to normalno :: Inace, Core Temp 0.95.4 i Everest pokazuju iste vrednosti :: Nightbird :: ::
Upravo sam nesto trazo na asusovom sajtu, i izgleda da je ovoj ploci (verovatno ne samo ovoj) problem sa pokazivanjem temperature. Naravno varijanta je da se update-uje bios, mada najnoviji svi nesto pljuju, ima jedna kako kazu stabilna verzija izmedju. moj je 0503, 0602 vazi za stabilnu a 0901 je kako kazu krsh. Da li mi se isplati da menjam bios i da rizikujem neki drugi problem, a nije ni sigurno da cu resiti ni ovaj :( pih, moderne ploce,ranije je bar sve radilo. :)
hvala, svaki koristan savet ili misljenje je dobrodoslo :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.