Imam plocu asus m2n-e, procesor Athlon x2 4400+ memorija geil ultra napajanje Ultra Power 360w, desava mi se nesto neverovatno kad ugasim kompijuter on se posle odredjenog vremena pali, sam od sebe, takodje i kad je upaljen jednostavno se ugasi! Bilo kakva pomoc ili savet!!! Unapred hvala.
Obavezno proveri prekidac na kucistu, najlakse ti je da sa ploce otkacis kablic Power ON (SW) i probas da upalis racunar tako sto spojis na kratko pinove na kojima se kablic nalazio, kada gasis mozda ces morati da ga zadrzis tri-cetiri sekunde zbog podesavanja o bios-u.
Ako nije ovo javi se pa cemo videti sta dalje... :)
U kakvim uslovima se racunar gasi?Kad je opterecen ili pri uobicajenom,manje zahtjevnom radu?Tesko da ti konkretno mozemo pomoci u prva dva slucaja,jer napajanje moze biti neispravno ili nedovoljno za tvoju konfiguraciju,odnosno ploca neispravna.Sto se tice BIOS-a,pokusaj:
- Udji u BIOS,pronadji `Power` opciju u glavnom meniju,zatim `Configuration` ili `Power configuration` (ili sl.).Kad pritupis pod-meniju,vjerovatno ces uociti nesto slicno sledecem:
Power on by/up i redom:
- mouse - keyboard - PCI devices - modem - LAN itd.
Ako je nesto ukljuceno,postavljeno na `Enabled`,ugasi ga pritiskom na `Enter` dugme i biranjem `Disabled` stanja.
U Windows-u,u Control Panelu - Power options pronadji opcije `System standby` i `System hibernates` i provjeri da li je izabrana vrijednost `Never`.
PS Da li je proizvodjac `Ultra` ili `Ultra Power`?Ako je rijec o ovom drugom,obavezno promijeni napajanje.
Ugasi se pri normalnom radu, muzika, net itd.. aj sto se ugasi nego sto se pali posle odredjenog vremena to mi nije jasno!!! Sve sto si naveo to sam probao tako da nije do toga promenio sam i napajanje stavio sam CM 380w i dalje se isto ponasa! Znaci ne valja ploca 100% jedino nju jos nisam zamenio!!!
Nisi baš oduševio sa opisom. U bios-ima ploča postoji opcija da se računar sam upali u neko određeno vreme, ili, da ga upale neki drugi (osim sistemskog sata koji je ovde iskorišćen) impulsi - kucanje na tastaturi, poziv na modemu, lan kartica.... dakle, bilo šta od ovoga ako je podešeno (a ti ćeš lepo, odraciti clear CMOS da bi nas rešio te dileme), može da izazove te probleme.... za gašenje,... to može da odradi i neki program, a može da se radi i o posledici veličanstvenog napajanja ili pregrevanja procesora... Sledi sistem eliminacije koji će nam to reći.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.