Citao sam danas u skoli na nekom sajtu da postoji i Pasivni CPU cooler koji se postavlja ispod Socket,znaci sa druge strane Maticne i da u kombinaciji sa nekim boljim Vazdusnim Coolerom moze sam on da smanji temp do 23%...
E sad me zanima kakvo je to cudo i jel ima kod nas da se kupi?
Ja planiram da uzmem CM Eclipse al kupio bi i ovo cudo ako nije skupo...
C2D 6750@3.2GHz(Box) Asus P5KC 2*1GB DDR2 Geil Ultra 800MHz eVGA 8800GTS SSC 320MB@650/1900/1450 250GB Seagate SATA 2 16MB LG TFT L1960TR 19 Inch...
Baza - pricvrscivac se postavlja `ispod maticne`,s druge strane,dok hladnjak mora biti `na povrsini`. Mogu da pretpostavim da je rijec o Scythe,Ultra Chilltec,OCZ...
Kolko vidim CM Eclipse kosta 40e, ako mene pitas taj kuler ne vredi ni 25e. Bolje ti je da za 40e uzmes Zalman-a 9500 koji spada u najbolje kulere na svetu i ne treba ti nikakvo vise hladjenje.
A evo ti i jedan review tu imas i Hyper6+ koji je ipak dosta bolji od Eclipse-a A i ne zaboravi da su na ovom review 3-4 najbolja air kulera na svetu ( Thermalight,Tuniq,Monsoon pa na neki nacin i 9700 )
ja pitam ta zalman nije nista specijalno dok je thermalright ultra 120 x sasvim druga prica uz visoku cenu u rangu vodenjaka.jednom recju cm tx za sitan novac i vozi!par stepena nize 40 eura vise,jedino ako nisi zaludjenik a verujem da nisi.poz
Temp sa 9700NT kad je fan na max je za okruglo 20c manja nego sa box kulerom na Q6600, 1-2c je losiji 9500, nije Zalman uopste los, mada 40e i nije malo, ali kolko kosta TX ? 20e mislim mozda nesto vise. Ali sumljam da ce da skine za 20c temp u odnosu na box kuler, ja mu dajem 10c ne vise.
Ko kaze da je CM Eclipse sranje, aj da vidim sta ce na ovo da kaze imam amd x2 4800 koji radi na 2.5GHz e klokovao sam ga na 3.00 ghz i sa fabrickim kulerom to nije uspeo da izdrzi temperature su isle cak i preko 75 stepeni, e od kad sam kupio CM Eclipse temperatura ne prelazi 45 stepeni sta god radio i ma koliko opteretio procesor i mislim da je to za svaku pohvalu i ja sam prezadovoljan sa ovim kulerom i svakom bih ga preporucio
Inace u idle rezimu je temperatura izmedju 22 i 25 stepeni. Eto toliko od mene
tice on je vise nego dobar za tih 20 eura.temperatura u idle je niza za 10 stepeni od boxa u loadu do 14.sve zavisi koje temperature ocitava tamo neki speedfan,ako su previsoke onda treba nesto kvalitetnije.koliko kosta taj zalman?.poz
@ICEBOY to kazes za AMD-a 4800, stavi ga na neki Quad pa javi temp.
Pa kosta dosta, 43e, TX jeste mnooogo jeftinji ali ako oces da stavis Eclipse-a na neki CPU koji ces da klokujes onda ce ti temp prakticno biti iste ko i sa obicnom kulerom kad je CPU na stock. Meni je IDLE temp po jezgrima za 20-23c manja na stock Q6600 u odnosu na box kuler, a IDLE cak i za 25c, ali ovo se odnosi kad je kuler na max obrtaja ako je stavljen na auto racunaj da su temp za 3-5c vece.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.