Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Ventilator na procesoru mi se pokrece tek nakon par sekundi!??
STRANA 1 OD 1
cheva Ventilator na procesoru mi se pokrece tek nakon par sekundi!?? 11.12.2007. 18:47 T6940

status: user
broj poruka: 13

ChevaKad pokrenem kompjuter,prvo mi se cuje neprekidni pisak od par sec.,pa se tek onda pokrece i ventilator na cpu,u isto vreme prestaje i pistanje.Da li neko zna o cemu je ovde rec?Hvala unapred.poz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pcracunar A... 11.12.2007. 19:45 #35629

broj poruka: 7

...koju plocu imas?
MaliAbner Re: Ventilator na procesoru mi se pokrece tek nakon par sekundi!?? 11.12.2007. 20:59 #35633

broj poruka: 7769
I sta onda?
Jel te to zabrinjava zato sto mozda mislis da procesor u trenutnku pokretanja racunara razvije 190°C, pa ce da se sprzi.

Nista ti ne brini to je uobicajeno za mnoge racunare, mnogo je gora situacija kad se na rebrima hladnjaka nakupi prasina a venrilator radi odmah po pokretanju racunar bez tih tvojih 2-3 sekunde zaostatka, i da pri tome od termalne sonde vremenom dobija ocitavanja preko ocekivanih i stalno pojacava broj obrtaja i pocinje da bruji ko helikopter da usi otpadnu.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

::
:: ChevaKad pokrenem kompjuter,prvo mi se cuje neprekidni pisak od par sec.,pa se tek onda pokrece i ventilator na cpu,u isto vreme prestaje i pistanje.Da li neko zna o cemu je ovde rec?Hvala unapred.poz
Nashman ... 11.12.2007. 23:10 #35640

broj poruka: 146

Ako te bas toliko nervira pistanje mozes i da ga iskljucis.BIOS,pa opcija PC Health Status,a onda se CPU Fan Fail Warning postavi na Disabled.Zavisi od BIOS-a,ali uglavnom je to to.Signal znaci da ne radi fan na cpu,pa kako ko voli...Obicno se fan ukljucuje vec na 25 C.
markopvict Re: Ventilator na procesoru mi se pokrece tek nakon par sekundi!?? 11.12.2007. 23:42 #35644

broj poruka: 4515
Kod mog druga isto se pali cooler na cpu posle 5 sec. i bas smo zvali servis( monitor firma) i lik je to rekao da je normalna stvar kod te ploce. Prvo sto nas je pitao jel imas Gigabyte plocu ?

C2D e6300 (boxed)
Gigabyte (ne znam tacno oznaku)
Tt Tought power 700w
mislim da ostalo nije bitno...

::
:: ChevaKad pokrenem kompjuter,prvo mi se cuje neprekidni pisak od par sec.,pa se tek onda pokrece i ventilator na cpu,u isto vreme prestaje i pistanje.Da li neko zna o cemu je ovde rec?Hvala unapred.poz
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 12.12.2007. 01:04 #35654

broj poruka: 12794
Ovo je najnormalnija stvar. Procesor se nije zagrejao dovoljno da bi sistem aktivirao fan da krene da ga hladi. Kao sto je neko vec rekao, postavi u BIOS-u CPU Fan Fail Warning na off i problem reshen.
cheva Problem resen 13.12.2007. 22:35 #35817

ChevaHvala svima na savetima,iskljucio sam u bios,opciju `pistanja`,a u meduvremenu sam se malo raspitao,i kao sto vec neko rece,nista cudno za gigabyte ploce.poz.

cheva Problem resen 13.12.2007. 22:36 #35818

ChevaHvala svima na savetima,iskljucio sam u bios,opciju `pistanja`,a u meduvremenu sam se malo raspitao,i kao sto vec neko rece,nista cudno za gigabyte ploce.poz.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs