Da li neko ima navedeni procesor i da radi na ploči sa 4x 32 gb ddr4? Uzeo tri komada i samo jedan radi sa 128gb memorije, dok druga dva rade sa 32 gb(nebitno da li 4x8 ili2x16) ili 2x32 gb , ali sa 4x32gb ddr4 3200 MHz, samo jedan iste revizije procesora. Posudio od druga dva komada i oba neće da rade sa kombinacijom 4x32gb ddr4. Znam da ih ima feleričnih more, ali da samo jedan radi kako treba od pet komada je malo previše. Probamo i sa MSI i Gigashit i Asus pločama b450 i b550 i x570 čipsetom i ista priča. Sve ploče rade samo sa jednim procesorom kako treba, a sa ostalim ni jedna.
Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Ako nije upareni kit od 4 komada, nema garncije da će raditi zajedno kako treba, mešanje nije prporučljivo. Čak i kada rede zajedno, teže je postići pune brzine zbog preopterećenja kontrolera memorije u processoru (IMC). Novije revizije procesora su nešto bolje ali zavisii od ploče i BIOS-a. One sa 500 serijom čipseta su u glavnom bolje. Gledaj da BIOS uvek bude najnoviji, popravljano je više puta.
Ryzen R9 7900x. ASrock B650Pro RS. Arctic Liquid Freezer III 360, 2x16GB Kingston 6000MHz, Gigabyte Rx 6600XT, KC 30001TB, Samsung 970 evo plus (500GB), Samsung 960 evo (250GB, Adata nvme 1TB,.
:: Da li neko ima navedeni procesor i da radi na ploči sa 4x 32 gb ddr4 :: Uzeo tri komada i samo jedan radi sa 128gb memorije, dok druga dva rade sa 32 gb(nebitno da li 4x8 ili2x16) ili 2x32 gb , ali sa 4x32gb ddr4 3200 MHz, samo jedan iste revizije procesora. Posudio od druga dva komada i oba neće da rade sa kombinacijom 4x32gb ddr4. Znam da ih ima feleričnih more, ali da samo jedan radi kako treba od pet komada je malo previše. Probamo i sa MSI i Gigashit i Asus pločama b450 i b550 i x570 čipsetom i ista priča. Sve ploče rade samo sa jednim procesorom kako treba, a sa ostalim ni jedna :: :: Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Nisi pročitao post. Jedan procesor radi na svih 7 ploča, dok ostala 4 su neispravna ili poluispravna. Previše feleričnih procesora. 5.600x i 5.700x rade na svim pločama sa 128 GB memorije, dok samo 5.800x 4 komada su neispravna ili poluispravna. Treba mi ispravni primjerci koji rade sa 128 GB memorije. Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Можда није до процесора, већ до меморије. QVL листа
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: Nisi pročitao post. Jedan procesor radi na svih 7 ploča, dok ostala 4 su neispravna ili poluispravna. Previše feleričnih procesora. 5.600x i 5.700x rade na svim pločama sa 128 GB memorije, dok samo 5.800x 4 komada su neispravna ili poluispravna :: Treba mi ispravni primjerci koji rade sa 128 GB memorije :: Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću :: ::
Mislim da je Operator na istoj ploči, sa ista 4 modula po 8GB rama, samo menjao procesore. Ako je tako urađeno, zaključak je da ti ostali CPU ne valjaju. Neispravni.
Ako nje tako urađeno, onda imamo jednu jednačinu sa tri nepoznate.
Jeste logično da je to granično za procesore i da je do njih (sigurno je do njihove arhitekture, da su manje izbirljivi, prošlo bi), ali, nije to 100%. Nema garancije do neke dokone probe sa drugim memorijskim kitovima, uparenim. Da dokažemo da možda može sa drugim memorijama, više od jednog, ili svi procesori. Ako je tako sa većinom procesora, onda stavljaj bubreg na Amazon da bi ti neko prepustio takav primerak.
Budale računaju na sreću.
:: Mislim da je Operator na istoj ploči, sa ista 4 modula po 8GB rama, samo menjao procesore :: Ako je tako urađeno, zaključak je da ti ostali CPU ne valjaju. Neispravni :: :: Ako nje tako urađeno, onda imamo jednu jednačinu sa tri nepoznate :: :: ::
Uzeo preko Mađara danas 3 komada bulk po smješnoj cijeni sa 3 mjeseca garancije da probam(210 eura sva tri). Bio na poslu, a paket stigao. Ubacio ih u ploče MSI b450 , Asus x570 i još jednu Asus x570 i sva tri rade besprekorno sa 128GB rama(vrte se testovi već 2 sata na sve tri mašine). Saznao da je jedan uvoznik uzeo procesore bez garancije iz Holandije i valja ih u Srbiji za 12800 dinara(platio ih je 30 eura na 400 komada po komadu), dok su ostali još bezobrazniji i valjaju ih po 14 ili 15 ili 17.000 dinara,a znaju da su poluispravni. Dok je ovakve vlasti, banda može da prodaje neispravno kao ispravno i to prolazi i još ubeđuju mušterije da je do njih. Mrak. Sreća pa je ostalo još normalnih ljudi koji prodaju hardver, pa se mogu vratiti procesori. Imao u servisu više od deset puta probleme sa 5800x sa Gigashit pločama b550 elite v2 pločama, ali sam uvijek stavljao 5700x procesore i nije bilo daljih problema na tim pločama, ali tu je problem bio sa feleričnim pločama, dok sa 5800x sam imao problema sa 20-tak komada bez nekog naročitog reda da nisu htjeli da rade normalno u više ploča i odustao od nabavki u Srbiji, ali od novembra bar 7 puta bili neispravni i iz Mađarske i Rumunije iz IPON-a, pa nisam htio više da ih nabavljam. Čovjek zapjenio da mora 5800x za određeni softver i samo ih zato i nabavljao. Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Znas da su felericni CPU i opet kupujes i ocekujes da rade sa full specifikacijom .Kakve veze ima vlast sa prodavanjem preko oglasa .Ti kad kupujes preko oglasa ,covek ti da garantni list ili neda ,tvoja dobra volja je da li ces to da kupis ili ne.
О чему ти то причаш, најјефтинији 5800х је 22к, и не може увозник да узме из Холандије половне процесоре и да их продаје, свашта.. Тако невероватан и редак проблем и решио си га у једном дану и случајно купио 3 процесора по феноменалној цени. Врх
:: Uzeo preko Mađara danas 3 komada bulk po smješnoj cijeni sa 3 mjeseca garancije da probam(210 eura sva tri). Bio na poslu, a paket stigao. Ubacio ih u ploče MSI b450 , Asus x570 i još jednu Asus x570 i sva tri rade besprekorno sa 128GB rama(vrte se testovi već 2 sata na sve tri mašine). Saznao da je jedan uvoznik uzeo procesore bez garancije iz Holandije i valja ih u Srbiji za 12800 dinara(platio ih je 30 eura na 400 komada po komadu), dok su ostali još bezobrazniji i valjaju ih po 14 ili 15 ili 17.000 dinara,a znaju da su poluispravni. Dok je ovakve vlasti, banda može da prodaje neispravno kao ispravno i to prolazi i još ubeđuju mušterije da je do njih :: Mrak :: Sreća pa je ostalo još normalnih ljudi koji prodaju hardver, pa se mogu vratiti procesori. Imao u servisu više od deset puta probleme sa 5800x sa Gigashit pločama b550 elite v2 pločama, ali sam uvijek stavljao 5700x procesore i nije bilo daljih problema na tim pločama, ali tu je problem bio sa feleričnim pločama, dok sa 5800x sam imao problema sa 20-tak komada bez nekog naročitog reda da nisu htjeli da rade normalno u više ploča i odustao od nabavki u Srbiji, ali od novembra bar 7 puta bili neispravni i iz Mađarske i Rumunije iz IPON-a, pa nisam htio više da ih nabavljam. Čovjek zapjenio da mora 5800x za određeni softver i samo ih zato i nabavljao :: Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću :: ::
:: О чему ти то причаш, најјефтинији 5800х је 22к, и не може увозник да узме из Холандије половне процесоре и да их продаје, свашта.. :: Тако невероватан и редак проблем и решио си га у једном дану и случајно купио 3 процесора по феноменалној цени. Врх :: :: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”. :: :: :: Uzeo preko Mađara danas 3 komada bulk po smješnoj cijeni sa 3 mjeseca garancije da probam(210 eura sva tri). Bio na poslu, a paket stigao. Ubacio ih u ploče MSI b450 , Asus x570 i još jednu Asus x570 i sva tri rade besprekorno sa 128GB rama(vrte se testovi već 2 sata na sve tri mašine). Saznao da je jedan uvoznik uzeo procesore bez garancije iz Holandije i valja ih u Srbiji za 12800 dinara(platio ih je 30 eura na 400 komada po komadu), dok su ostali još bezobrazniji i valjaju ih po 14 ili 15 ili 17.000 dinara,a znaju da su poluispravni. Dok je ovakve vlasti, banda može da prodaje neispravno kao ispravno i to prolazi i još ubeđuju mušterije da je do njih :: :: Mrak :: :: Sreća pa je ostalo još normalnih ljudi koji prodaju hardver, pa se mogu vratiti procesori. Imao u servisu više od deset puta probleme sa 5800x sa Gigashit pločama b550 elite v2 pločama, ali sam uvijek stavljao 5700x procesore i nije bilo daljih problema na tim pločama, ali tu je problem bio sa feleričnim pločama, dok sa 5800x sam imao problema sa 20-tak komada bez nekog naročitog reda da nisu htjeli da rade normalno u više ploča i odustao od nabavki u Srbiji, ali od novembra bar 7 puta bili neispravni i iz Mađarske i Rumunije iz IPON-a, pa nisam htio više da ih nabavljam. Čovjek zapjenio da mora 5800x za određeni softver i samo ih zato i nabavljao :: :: Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću :: :: :: ::
... pa što nisi odmah rekao da ti je Vučić uvaljao Ryzene... to sve objašnjava. Sad brlja i sa memorijskim tajminzima i kontrolerima!!! Brate, imaš računa da kupiš svaki dan preko 1000 komada, dobićeš ih po bagatelnoj ceni i onda preprodaješ ovde samo one koji prođu tvoj verifikacioni visokotehnološki test koji uradiš za nekih sat-dva, vremenski maksimalno jedno prepodne sa kenjanjem, pišanjem i pijenjem kafe uračunatim, pod sloganom `Vučič free`, quality control passed i slično. Ima da ide kao alva. Da procveta i pcberza deo za prodaju delova. Brate, da li si toliko dokon???? Što si kupovao u prodavnici kad si mogao od švercera?
А Вучићу увалио Жељко Митровић са ракетама и дроновима (гвожђе).
:: ... pa što nisi odmah rekao da ti je Vučić uvaljao Ryzene... to sve objašnjava :: Sad brlja i sa memorijskim tajminzima i kontrolerima!! :: Brate, imaš računa da kupiš svaki dan preko 1000 komada, dobićeš ih po bagatelnoj ceni i onda preprodaješ ovde samo one koji prođu tvoj verifikacioni visokotehnološki test koji uradiš za nekih sat-dva, vremenski maksimalno jedno prepodne sa kenjanjem, pišanjem i pijenjem kafe uračunatim, pod sloganom `Vučič free`, quality control passed i slično :: Ima da ide kao alva. Da procveta i pcberza deo za prodaju delova :: Brate, da li si toliko dokon???? Što si kupovao u prodavnici kad si mogao od švercera :: :: Budale računaju na sreću. :: ::
Drug nije ti to procesor. Ako imas neku verziju biosa malo stariju radi sa kamenjem od memorije tipa samo da nije bios 24-25 godine. Da ne pricam za DDR5 ostacemo. Lik je menjao plocu i mermoeij porucio prema verziji ploce koje odgovaaju dao 2K eura. I dobui mosu. Cak je pak od 4 memorije. Tako da nije do procesora, ploce i bilo cega drugog vec do samog biosa. Namerno to rade majmuni.
:: Da li neko ima navedeni procesor i da radi na ploči sa 4x 32 gb ddr4 :: Uzeo tri komada i samo jedan radi sa 128gb memorije, dok druga dva rade sa 32 gb(nebitno da li 4x8 ili2x16) ili 2x32 gb , ali sa 4x32gb ddr4 3200 MHz, samo jedan iste revizije procesora. Posudio od druga dva komada i oba neće da rade sa kombinacijom 4x32gb ddr4. Znam da ih ima feleričnih more, ali da samo jedan radi kako treba od pet komada je malo previše. Probamo i sa MSI i Gigashit i Asus pločama b450 i b550 i x570 čipsetom i ista priča. Sve ploče rade samo sa jednim procesorom kako treba, a sa ostalim ni jedna :: :: Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Do poluispravnih procesora je. Sa 32 GB memorije rade svi, sa više od toga ili ne rade ili prave probleme. Uzeo još 3 komada za 210 eura za stare mašine i testirao ih,a kod nas je cijena nenormalna , jer je ponovo otišla preko 20000 dinara u prodavnici sa 17400 do 23600 dinara, a na KP je sa 136 do 146 eura skočio na 168-189 eura, kako kod koga. Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Bio je i 192 eura prije 2 mjeseca. Najjednostavnije da upišeš tu što ti je dao i da pitaš svakoga od prodavaca pošto se razlikuju cene i do 30 EUR. Edit: Samo jedan prodavac 246eura. Svi ostali ili ga nemaju ili je 254 eura ili više. Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
RE: Operator Mislio sam na ovo sto si napisao 210 e sva tri
04.02.2025. 16:42
status: user broj poruka: 419
Ili nisam dobro skapirao ili to znaci 3x5800x=210e. To me interesuje kod koga si uzimao po tim uslovima. Za tu smesnu cifru mi nebi smetalo sto radi samo do 32gb mem ako je ostalo sve ok sa njim.Inace mogao sam preko amazona prosle godine da kupim 5700x3d za ~175 ili 185$(tako nesto nesecam se vise tacno koja od te dve cifre) ali nisam hteo da rizikujem preko granice jer sam nosio iz USA 5 intelovih procesora, dva mini pc i 3 laptopa... Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
Ma ti procesori po 70 eura svi rade besprekorno, ali sa 3 mjeseca garancije, dok ovi što sam uzimao u Ipon.hu, Atom i Gigatron nisu radili kako treba.
@Siki069 što postavljaš oglas za 5800x, kad je u igri bio povoljan 5700x3d !? 5800x ima i po 19000 dinara, pa i čak manje ako se posvetiš traženju. Ananas je uvijek bio preskup, osim kada su cijene od Sparks-a.
Imaš da kupiš pretraživačke alate za srbsko tržište po 85$ godišnje i da dobijaš obavještenje o najnižim cijenama u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i ostatku Evrope. Ove besplatne tražilice ne funkcionišu baš najbolje, jer uvijek daju dosta više rezultate za bilo šta od robe. Primjer je za Intel B580 grafičku koja preko besplatnih pretraživača za IT tehniku je bila skuplja skoro 60 € na komad, pa do nevjerovatnih 123€. @ Elfusion Meni bi smetalo, jer je vjerovatno defektan i u drugim stvarima. Inače iz Amerike, slabo naručujem sada, jer kad izračunam vrijeme, kartu, više mi se isplati uzimati komponente iz Uk i to po najpovoljnijim cijenama u Evropi. Gomile Albanaca što prodaju u Srbiji robu, uzimaju iz UK, a ne iz Njemačke ili Švajcarske.
Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Broj postavljenih tema: 60391. Broj poslatih odgovora: 647372. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.