Kasnije sam saznao da je bilo dosta prijava i prevara preko njihovog sajta (krađe starih, validnih naloga, koji su dobro ocenjeni). Iako su brzo reagovali i policiji u kratkom roku dostavljali sve potrebne podatke (džaba kad su lopovi vrv iza par VPN-ova), eBay ih je oduvao samo nekoliko nedelja nakon onoga što se desilo meni, a i mnogim drugim ljudima.
S druge strane, brat i ja smo ranije mnogo stvari kupovali preko njih i sve je bilo ok - čak i jako skupih stvari... npr. nešto kvalitetnija neoprenska odela za ronjenje, delovi motocikla itd. Što se tiče ovih delova, ne bih o ceni, ali samo ću reći da mi je lik iz DHL-a tada rekao da je kolegi i njemu to bio najveći paket u godini, do tog trenutka (a bila je sredina oktobra) .
Mali oglasi kao i svaki drugi... ima ovakvih i onakvih prodavaca. Da li je koincidencija to što se sada zovu samo `kleinanzeigen` umesto `ebay-kleinanzeigen`, ko će ga znati... ono što znam je - pamet u glavu (kao da kupuješ u srbiji).
fora je u tome, što vozim povremeno po eu, i od skoro gledam šta ima u blizini, a trenutno sam mu na 20ak km,i u obzir dolazi samo lično preuzimanje. sad što se tiče cene, ima ih i za 65-70€, ali drugi kraj nemačke, ne verujem da ću proći tamo. i da, ne žuri mi se, tako da eto, možda se pojavi i kod nas. vidim neki članovi imaju i ocene, pretpostavljam da su to trgovci,ko naši na kp. ovi bez ocena bi mogli biti ljudi koji prvi put prodaju svoje stvari., šta znam..
edit: najbolje bi bilo kad bih naleteo na neki buvljak, pa da mi ispadne nešto džabe, ko karta iz potpisa, od pre mesec dana ! :)
Super onda. Na konju si, što bi se reklo. Zovi čoveka i nudi mu odmah 70€, imajući u vidu da bi lično došao, čime i njemu smanjuješ peripetije oko slanja.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.