Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
SCSI/RAID controleri????
STRANA 1 OD 1
konjicgrbo SCSI/RAID controleri???? 07.12.2007. 18:58 T6879

status: user
broj poruka: 88

sta je ovo otkad mi javlja da mi je neki od njih crko nemogu da pokrenem ni filmove ni igrice???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Mozes li makar jednom da ne budes konfuzan??? 07.12.2007. 19:06 #35228

broj poruka: 5704
Bez uvrede ali kada god procitam tvoj post on je toliko difuzan i jedva shvatljiv da nemam reci, pa obicno i ne odgovaram...

Verovatno mislis na softverski virtual drive, on daje u device manageru takvu oznaku (Alcohol, Deamon...). Cisto sumnjam da imas SCSI kontroler i SCSI uredjaje, RAID jos i nekakao da svarim.

- R a v e n L o r d -

konjicgrbo pa da.. 07.12.2007. 19:15 #35233

u device manageru mi javlja da scsi/raid host controller kao nije u funkciji u kvaru i trazi drivere za njegovu instalaciju....i ja ne mogu da pokrenem ni igre ni film..trudim se da budem sto jasniji ali sam laik sto se tice svega toga...!!sta li to moze da bude??dal je to znaci softverski problem??da ga ja ceo ocistim da pa reinstaliram win??

-ShonE- Re 07.12.2007. 19:19 #35234

broj poruka: 3529
Probaj da uradis System Restore, naravno na neki dan ranije od dana kada je to pocelo da te zeza.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko E, pa dugo te nije bilo! 07.12.2007. 19:22 #35235

broj poruka: 6645
Dal` da te zezam ili ne..... ajd` malo: da nisi kupio komp, ti bi bio čovek bez problema!?!

SCSI/RAID kontroler je ili sata kontroler ili virtual drive kontroler - ko` što reče Machine, alcohol ili daemon ili virtual drive ili virtual cd ili..... truć truć. Kao i svi nervozni laici, možda si pokušao da ih obrišeš a ne da ih deinstaliraš.

Instaliraj sata-raid drajvere sa cd-a koji si dobio uz matičnu ploču.
Probaj da instaliraš ponovo alcohol il daemone ili šta si već imao, pa da ih onda pravilno deinstaliraš.
Batali sve, i odradi clean install.

marke jeste konfuzno.. 07.12.2007. 20:26 #35243

broj poruka: 384
Moraces ubuduce da dajes mnogo vise informacija o problemu a ne da probas da objasnis ukratko.

da li ti radi CD-rom (dvd) ? da li ne mozes da gledas filmove koje si sacuvao na kompu ili ni one sa cd media. Ako ti je crkao neki virtual drive, veovatno ti radi cd samo pod drugim imenom drive-a.

Ako je to situacija, uninstaliraj virtual drive program (deamon i sl.) pa ga ponovo instaliraj.

U koliko ti ne radi ni cd rom, probaj da instaliras drivere za plocu.. Zaista je svima problem da ti odgovore kada tako malo informacija dajes.
Moramo da `pogadjamo` da ti nisi napravio raid :)))
VMARC Formatiraj hard disk 08.12.2007. 15:00 #35301

broj poruka: 9420
Instaliraj ponovo Windows.

konjicgrbo pa ocu... 08.12.2007. 19:15 #35338

to cu i da uradim....

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs